FCV VENLO 3 - RKSVO 3

Op de zonnige morgen 3 september 2017 werden de mannen van RKSVO 3 om half 11 verwacht op het sportcomplex. Ik wil graag klokslag zeggen, maar aangezien er gewerkt wordt aan de Ospelse kerktoren hou ik het bij de mobiele telefoon van trainer Joris die meldde dat iedereen precies optijd was. Daardoor werd de boetepot helaas niet gespekt.

Eenmaal aangekomen, zonder vieze geurtjes te verspreiden in de auto, werd de tas open geritst en zagen we tot onze grote verbazing nieuwe sokken. Hiermee waren dan ook veel spelers blij. Na de kort, maar krachtige woorden van trainer Joris begonnen de mannen fanatiek aan de warming-up. Echter werd het fanatieke gedrag weer snel aan de kant geschoven, want voor de eerste wedstrijd van het seizoen zijn 90 minuten wel erg lang.

De eerste helft voetbalde RKSVO 3 goed. Het balletje rolde prima op het zonnige sportpark in Venlo. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Rik Driessen. Nadat een speler van FCV-Venlo geblesseerd op de grond lag werd Rik weggestuurd. Deze speelde de laatste man uit en scoorde beheerst. Hier waren veel spelers van FCV-Venlo het niet mee eens en kwamen verhaal halen. Aanvoerder Maikel nam het besluit, niet aanstellen maar voetballen, een goal is een goal! RKSVO zette hierna goed door met verschillende acties van links, rechts en door het midden. Uiteindelijk was het Rik Salmans die zorgde voor de perfecte assist waardoor een speler van FCV-Venlo het moeilijk werk op zich nam om de bal in eigen goal te schieten.

De tweede helft liet RKSVO zich zakken en werd FCV-Venlo sterker. Dit werd ook in de score uitgedrukt, aangezien FCV-Venlo de 1-2 maakte via een kopbal die keeper Gijs te machtig was. De laatste minuten zijn mij het meest bij gebleven, aangezien ik toen eindelijk weer een beetje op adem was gekomen. Dit waren namelijk minuten waar 'de bal zo ver mogelijk weg te schieten' centraal stond. Hierdoor werden zelfs spelers van FCV-Venlo zo boos over, dat ze niet meer konden ingooien. Dit natuurlijk onder groot genot van Maikel, die de tweede helft de laatste tien minuten stond te vlaggen. Na het laatste fluitsignaal stond er een 1-2 op het scorebord en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Dit seizoen zal er iedere wedstrijd een 'Man of the Match' worden gekozen. De eerste wedstrijd van het seizoen was het dan ook niemand minder dan Rik Driessen die, na een wonderschone fair play goal, zorgde voor zijn bijdrage aan de overwinning. Dit resulteert natuurlijk in een halve liter in de kantine van RKSVO. En na een terugweg die 'toevallig' langs de Mac Donalds lag werd er afgesloten in de kantine. Dit kan dan ook niet anders dan met een welverdiende snackschaal en een lekker glaasje bier.