Merefeldia 3 - RKSVO 3

Zondag 1 Oktober. Derby-time! Nog voor de vogels wakker waren moest SVO 3 zich al verzamelen in de kantine, omdat Neijwieërt al 10'00 wilt voetballen. Niemand was telaat, hebben nog gekeken naar de start van de F1, en de geweldige inhaalactie van Max op Hamilton. Daarna vertrok onze helse trip naar onze aars vijand. Nadat iedereen een halve tank leeggereden heeft, kwamen we aan op het sportveld.

10'00 stipt werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Ospel stond niet goed, wat al snel resulteerde in een 1-0 achterstand. Hier werd Ospel blijkbaar niet wakker van, want een paar minuten later lag ook de 2-0 in het netje. Even later deed Maikel iets terug, met een snoeiharde kopbal verschalkte hij de doelman, maar wonderbaarlijk genoeg floot de scheidsrechter niet voor een doelpunt. Op de beelden was overduidelijk te zien dat de bal over de lijn was. Merefeldia kon niet van hun stjk gebracht worden, want na een splijtende steekpass ligt de bal weer in de goal, 3-0. Met deze stand gaan we tevens de rust in.

Na een lekker bakje lauwe pisthee komen we weer het veld op. De eerste 10 minuten gebeurd er niet veel, een slap schot van Marco verdwijnt in de bosjes. Na wederom weer een steekpass wordt Henk verplicht gesteld een tackle in te zetten, de bal rolt hierbij tegen zijn borstkas aan, maar de scheids ziet hier hands in. Guus probeert de penalty nemer nog te beinvloeden, maar dit werkt niet, 4-0. Ondertussen voetbalt Merefeldia vrolijk door, en scoort nogmaals. Het is wel duidelijk dat SVO het vizier niet op scherp heeft vandaag, Ell kermis.. altijd gezellig! Ook de 5-0 valt in de goal. Na de blamage van vorige week, moet Guus weer aan de bak als visser. Na de saaie 20 minuten die volgde, brak Ospel er in een keer uit. Stan met een pass op Rick, die behendig wegdraaide en de bal aan Freek Meeuwissen gaf. Helaas belandde zijn schot over de achterlijn, na een touché van een Merefeldia speler. Even later, na slordig uitverdedigen (Stef Verberne kreeg de bal vol in zijn zak), schoof de spits de 6-0 binnen. Even later floot de scheids af.

Man of the match: Met 4 spelers in zijn rug, verdedigt Marco Nies uit, door op zijn knieën te gaan zitten en de bal naar Guus te koppen, zodat hij hem in de handen kan pakken.