RKSVO 3 - DESM 3

Op zondag 8 oktober werden de mannen van RKSVO 3 om 11 uur verwacht op sportpark De Houwakker. Met een jarige trainer, een aantal spelers met lichte hoofdpijn en een keeper die pudding aan het eten was moest DESM 3 vandaag verslagen worden. Na een warming-up, waar warmlopen wel heel erg letterlijk werd genomen, werd er om 12:00 afgetrapt voor de eerste helft.

De eerste tien minuten had Ospel het zwaar. DESM had het overwicht en werden gevaarlijk met enkele kansen. Gelukkig kon Ospel vertrouwen op een goede verdediging die weinig prijs geeft en als zelfs Stan ‘Hennie’ Hendrix kopduels gaat winnen, dan weet je dat het wel snor zit. Echter bleef de druk aanhouden en na een overtreding van Dennis ‘Bowlingbal’ van Rooijen die letterlijk de spelers omkegelde ook nog een gele kaart ontving van arbiter in kwestie S. van Wijk, werd Ospel met de rug tegen de muur gedrukt. Na 25 minuten spelen en een paar gevaarlijke uitbraken van Ospel werd Stan ‘Hennie’ Hendrix gevloerd in de zestien. Een penalty, die stond te springen om de penalty te nemen, scoorde hieruit beheerst. Na een minuut of 35 viel een speler van DESM op de grond na een duel. Ospel wilde, zo sportief als altijd, de bal uitspelen, maar bleek dat Rik ‘Niet mijn achternaam noemen’ Salmans de oordoppen van een festival nog in te hebben. Na de eerste poging, die gestopt werd door de keeper ging Rik vrolijk door en was uiteindelijk de tweede poging wel raak. Dit viel niet in het goede keelgat bij spelers van DESM die verhaal kwamen halen. Hier trok onze superspits, zo gevoelloos en nooit opgefokt als hij is, zich natuurlijk niks van aan. Na goed overleg werd de kans aan DESM gegund om wat terug te doen en te scoren. Hier bleken ze nog wat moeite mee te hebben, maar na een uiterste inspanning lang de bal toch in het netje. 2-1. Na geklungel achterin bij DESM ging Rik goed door en scoorde weliswaar de 3-1. Dit betekende genoeg voor de eerste helft en gingen alle 33 spelers naar binnen. U leest het goed, 33, want DESM vond het nodig om met twee elftallen naar Ospel af te reizen.

De tweede helft, die begon met de vraag van arbiter S. van Wijk ‘Wie heeft er aftrap’, werd door de twee nieuwe spitsen van RKSVO 3 geopend. Binnen vijf minuten stond de stand alweer op 3-2 na een goede corner van DESM. Nu moet ik wel zeggen dat ik hem nog hoor brullen. Die had er denk ik weinig gemaakt in zijn leven. Na een minuut of vijftien in de tweede helft werd na een klutsbal de bal van 40 meter pardoes achter de keeper van Ospel getrapt. De stand was weer gelijk, 3-3. Het vuile spel, wat vanaf de eerste helft al zichtbaar was, ging gewoon door. Vooral van DESM waren er harde overtredingen die uiteindelijk leidde tot een gele kaart voor een speler van DESM. Ospel maakte hier uiteindelijk, toen het alweer elf tegen elf was, goed gebruik van. Een schot van Bas werd aangenomen door een van de twee nieuwe spitsen Lauren van Hoek die de bal heel beheerst de bal tegen de verdediger van DESM schoot waardoor deze in het doel belandde. Er zijn maar weinig spelers die zo een inzicht hebben en natuurlijk het lef om dit te doen op zo een cruciaal moment. Tien minuten voor tijd kreeg Ospel een penalty tegen door ‘vasthouden’ van Marco ‘Ik wil eigenlijk in de spits’ Nies. Gijs zat er dichtbij, maar kon niet voorkomen dat de stand weer gelijk werd getrokken. 4-4. DESM ging druk zetten, wat zorgde voor ruimte bij de spitsen van Ospel. Tim, die geblesseerd van het veld ging en werd vervangen door superspits Rik kreeg de bal diep gespeeld. Voor het eerst dit seizoen behield Rik het overzicht en stuurde Bas, die al 80 meter achter de rug had. Laatstgenoemde had de 5-4 op de schoen, maar schoot de bal over. Echter was hij na de wedstrijd al blij dat hij zover was gekomen. Veel spelers zaten er na een minuut of 80 aardig doorheen. Helaas beschikte RKSVO over zo een grote selectie als DESM en waren de wissels geblesseerd. Hierdoor keek Dennis, die zich dit keer niet als geblesseerde opstelde, alsof hij de 24 shotjes Goldstrike niet alleen rook, maar ook proefde, Rick Feijen moest zoveel zuurstof inademen dat het naar zijn hoofd steeg en spontaan zei: 'Ik ben afgevallen', Bas was meer aan het hinkelen dan rennen en Stan had er gewoon geen zin meer in. Uiteindelijk werd de arbiter S. van wijk gedwongen om nogmaals op zijn fluit te blazen voor een penalty na een overtreding van Henk ‘The Hanck’ van Geleuken. Na een aantal maal geroepen te hebben dat de speler van DESM zelf de bal moest gaan halen als hij langs schoot pakte Gijs ‘Penaltykiller’ van Bussel de bal uitstekend. Deze redding deed vele spelers denken aan de redding van keeper Edwin van de Sar in de finale van de UEFA Champions League in 2008. Na een afvallende bal liep Bas goed uit die zich goed voor de bal wierp. ‘Alles voor het team’, maar hij moest later wel bekennen dat hij zijn voetbalcarrière voorbij zag flitsen in deze heldhaftige actie. Na het laatste fluitsignaal van de arbiter van vandaag was het eerste punt van RKSVO 3 een feit.

Natuurlijk is er iedere week een ‘Man of the Match’. Vandaag mocht niemand minder dan Gijs ‘Penaltykiller’ van Bussel de halve liter in ontvangst nemen en hiermee was hij dan ook zichtbaar blij (zie foto). De eerste snackschaal van het seizoen moet nog even op zich laten wachten, maar uiteindelijk zijn de slotwoorden voor Henk ‘The Hanck’ van Geleuken die als wijs man spreekt: ‘De weg naar boven is ingeslagen!’