RKSVO 3 - HAELEN 2

Op dinsdagavond 12 September treed SVO 3 aan tegen Haelen 2. Door een last-minute afmelding van Rik Driessen is Jeroen van de K nog opgeroepen. In een exclusief interview met Rik D op de bank is mij vertrouwelijk verteld dat hij tijdens het waterskiën zijn teen(waarschijnlijk) gebroken heeft.

Om 19:31:58 precies werd het begin signaal gegeven door scheidsrechter van dienst, Stefan Kanters. De eerste 5 minuten waren rommelig van beide kanten, maar vanuit het niets kreeg een Haelen speler de bal in de winkelhaak, 0-1. Naarmate het spel vorderde, werd al snel duidelijk dat Ospel moeite had de vrije man te vinden, veel ballen werden blind naar voren getrapt. Toen het scorebord de 15 minuten aantikte, moesten wij helaas constateren dat Gijs opnieuw verschalkt was. Na een steekpass van Haelen, was het uiteindelijk onze eigen Jordi die de bal tegen het netje schoot, 0-2.

Ospel trapte weer af, en begon hetzelfde aan het spel. Na 25 minuten werd het helaas 0-3, en vanaf toen besloten we om de score niet meer te gaan tellen. Nadat er een half uur verstreken was, constateerde Rik dat Wouter 'Wuppel' Hekers de bal nog niet geraakt heeft, en dat hij het shirt van Rik niet waardig is. Eigenlijk meteen hierna produceerde Bas C de eerste doelpoging, dit was alleen een waardeloos schot. Een zorgvuldige opbouw van de Rood-gele resulteerde helaas in een 0-4 achterstand. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd Ranon 'Karel' Caris eruit gehaald. Waar hij afgelopen zondag nog het net wist te vinden (e.d.) was dit vandaag niet het geval. Davy kwam erin voor deze superverdediger, die overigens keurig optijd was.

Met de thee nog in de handen, en nog geen 5 minuten verder werd onze rechtsback twee maal de Groote Peel in gestuurd, en scoorde de tegenstander respectievelijk de 0-5 & 0-6. Hoogtepuntje hierna was wel de panna die Stan aan een Haelen speler gaf, voor de dugout van de thuisclub. Wuppels 6e balcontact, was geen balcontact maar mancontact, en kregen een penalty tegen. Deze werd er helaas ingeschoten. Maar... 0-7 met nog een half uur te spelen was alles nog mogelijk! Bas Coolen werd diepgestuurd, maar omdat hij scheel kijkt had hij niet door dat hij buitenspel stond. De verslaggever had even de 0-8 gemist, door alle verhalen & gassen op de bank. Net toen Ospel het Doospels kwartier in wilde zetten (normaal genoeg voor 9 doelpunten), scoorde Haelen de 0-9. De wedstrijd ging het laatste kwartier in, en Ospel werd duidelijk beter. Merkwaardigste actie in de tweede helft: Bas Coolen gaat met zijn rug een kopduel aan, mist de bal en slidingd de bal over de zijlijn. Een paar acties later viel de 0-10.

Na deze zware deceptie floot de scheidsrechter af. 'We staan weer met beide voeten op de grond' sprak onze trainer verstandig. Man of the match: Jordi Hermans, omdat hij als enige gescoord heeft.