RKSVO 3 - Lierop 2

Op zondag 5 november vond om 12:00 precies de wedstrijd RKSVO 3 – Lierop 2 plaats in 4e klasse 06. Na een eerdere 1-0 uitnederlaag tegen Ondo 2 en een 10-0 uitnederlaag tegen Someren 5 wisten de mannen van RKSVO 3 dat de punten dit seizoen vooral thuis moeten worden gepakt.

Om 11:00 uur in de ochtend werden de mannen van het 3e verwacht in de kantine. Dit maal met alle 14 spelers en inclusief superspits Erwin, die als 15e man erbij werd gehaald om de overwinning binnen te slepen vandaag. Tijdens de bespreking kwamen enkele spelers erachter dat Bas niet aanwezig was. Persoon in kwestie vond de bespreking minder interessant dan de binnenkant van zijn ogen, aangezien een avondje ‘Prins’ hem teveel was geworden. Een halve wedstrijd vlaggen en even de boetepot spekken was het gevolg van zijn ‘iets langere uitslaapmomentje’.

RKSVO 3 mocht deze wedstrijd spelen op het hoofdveld. De club had vertrouwen en zag potentie in het 3e en hoopte dat een volle tribune het team een extra steuntje in de rug kon geven na de blamage van vorige week. De wedstrijd begon vooraf met een teamfoto. De belichting hiervoor was overbodig, de zon was meer dan voldoende. Ospel begon ook sterk aan de wedstrijd. Scheidsrechter L. de Graef hield alles nauwlettend in de gaten. Er waren kansen over en weer, alleen was Lierop iets gevaarlijker in de afronding. Echter gingen de ballen naast en over. Uiteindelijk kwam Ospel voor met 1-0 door een doelpunt van Rik Driessen. Na goed doorjagen van Rick Feijen kwam er een verkeerde terugspeelbal van de linksback van Lierop 2. Rik stond goed op te letten en maakte koelbloedig af. Na lang blessureleed was dit het teken dat hij weer helemaal terug is. Alleen waren 90 minuten hem net teveel en met de blik op volgende week werd hij dan ook de tweede helft gewisseld. Lierop 2 kreeg nog een aantal goede kansen. De grootste kans was een schot vanaf de tweede lijn die op de paal viel. Ospel hield daarna goed stand waardoor er na 45 minuten werd afgefloten en Ospel met 1-0 de kleedkamer in ging.

De tweede helft begon Lierop stevig en kreeg in minuut 46 al meteen een kans. Hierna volgde een uitbraak van Ospel. De bal ging naar Bas, die na een halve wedstrijd vlaggen in was gevallen. Bas gaf een keurige lange bal op Rick Feijen, echter dacht hij dat hij nog in de jeugd voetbalde, aangezien hij de bal ineens op de voet nam om hem over de keeper te spelen. In de jeugd had deze actie nog kans van slagen, maar helaas wordt iedereen een jaartje ouder dus belandde de bal bijna bij de cornervlag. Lierop ging meer naar voren drukken en kreeg goede kansen. Een discutabel moment in de wedstrijd was de afgekeurde goal van Lierop. Grensrechter ‘Mighty’ Maikel hield zijn vlag omlaag, maar toch werd er afgefloten door de arbiter van vandaag. Achteraf werd toch toegegeven dat hij dit moment helaas fout had beoordeeld, maar dit viel gelukkig goed uit voor Ospel. Hierdoor bleef de 1-0 op het scorebord staan. Na een actie van Rik Salmans en Erwin viel de bal voor de voeten van Roy. Hij schoot de bal knap langs de keeper waardoor Ospel ineens met 2-0 voorkwam. Hierdoor kon de ‘Bus’ worden ingezet. Lierop, wat nu nog meer naar voren speelde, kwam tegen een ijzersterk Ospel te staan wat goed stand hield. Een mislukt schot wat per ongeluk op de kruising viel was de grootste kans. Verder stond doelpost Gijs een aantal keer goed in de weg en hield de ballen knap uit de goal. Uiteindelijk werd er afgefloten en was de eerste overwinning in de competitie een feit. Ospel, dat omhoog klom naar de 9e plek in de competitie, staat nu 4 punten voor op de nummer laatst.

In de kleedkamer werd de overwinning uitbundig gevierd met een lekkere geelgoudkleurige rakker. Dit op de verjaardag van Rik Driessen. In de kantine werd dit nog dunnetjes overgedaan door een snackschaal. Om deze uiteindelijk weg te krijgen was de drank ook geen overbodige luxe. De jury, die bestaat uit Henk van Geleuken, vond dat niemand minder dan Henk zelf de ‘Man of the Match’ was.

Volgende week, op zondag 12 november, staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKESV 2. Om 12:00 uur wordt er afgetrapt en zal het gat naar deze tegenstander teruggebracht kunnen worden naar 2 punten. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Tot dan!