RKSVO JO17-1 - Brevendia JO17-1: 7-4

Voor de wedstrijd begint, staat er al heel wat op het spel. Bij winst namelijk:
- krijgen we een rondje van Frits;
- krijgen we een rondje van Wim;
- krijgen we een rondje van Paul;
- krijgen we een snackschaal van de club;
- sluiten we met een goed gevoel het seizoen af;
- worden we 7e in de eindstand en misschien zelfs 6e (als SVC gelijkspeelt of verliest);
- kunnen we heerlijk gaan uitrusten en voetbalvakantie gaan vieren.

Bij verlies missen we dus al die mooie bovenstaande dingen en kunnen we zelfs nog 9e (!) worden in de eindstand. Dat zou een echte tegenvaller zijn als ons dat overkomt. De schouders er onder dus voor deze allerlaastste wedstrijd van het seizoen tegen hekkesluiter Brevendia.

We starten flitsend en zetten Brevendia meteen onder druk. In de 3e minuut passt Freek op Michalis. Freek loopt door en krijgt de bal via een prima pass terug van Michalis. Freek bedenkt zich geen seconde en scoort in de linker beneden hoek (1-0). 2 minuten later is het al 2-0 (!). Colin tikt op Niels Vossen. Niels pingelt een paar tegenstanders voorbij en haalt uit vanaf 20 meter.

In de 15e minuut krijgen we een onterechte strafschop tegen, omdat het lijkt dat onze stand-in laatste man, Jarno, een overtreding maakt: 2-1. Het zal ons toch niet weer overkomen, hè, dat we na een snelle 2-0 voorsprong alsnog verliezen (thuis tegen Heyhuysen overkwam ons dat al een keer). Eh ja hoor, in de 24e minuut een goede voorzet door Brevendia, waarna de bal achter Guus wordt gekopt: 2-2

In de 28e minuut wordt het nog erger: een foute pass in de verdediging,  waardoor Brevendia gemakkelijk 2-3 kan scoren. En in de 33e minuut lijkt het drama compleet: we krijgen wederom een tegengoal door een fout in de verdediging: 2-4 zelfs....

Tijdens de rust komen er drie verse spelers in (Luuk van Deursen, Thomas en Jorn). Dit was vooraf overigens al afgesproken, zodat iedereen minimaal een halve wedstrijd kan spelen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Luuk speelt overigens met een blauwe en een zwarte veter in zjin schoenen. Het is dat de keeper van Brevendia zo goed keepte anders had Luuk zelfs nog gescoord met deze aparte schoenen.

In de 46e minuut krijgen ook wij een onterechte strafschop. Jarno wordt "gevloerd" (Ja, ja, Jarno, degene die de zogenaamde overtreding maakte in de eerste helft, waardoor Brevendia een strafschop kreeg.). Freek heeft voldoende zelfvertrouwen om hem zelf te nemen en scoort prachtig in de linker beneden hoek: 3-4. (We komen weer dichterbij een overwinning, we naderen die zelfs.)

In 56e minuut geeft Jorn een prachtige dieptepass op Michalis. Michalis zet voor op de in buitenspel staande Freek. Freek scoort. De scheidsrechter oordeelt dat het geen buitenspel is: 4-4! Gaat het dan toch nog gebeuren? Gaan we al die leuke dingen die vooraf op het spel stonden toch nog meemaken?

In de 65e minuut wordt een pass gegeven over links, op Freek. Hij geeft een mooie voorzet op Jarno en deze scoort subliem 5-4! We staan op winst! En nu vast blijven houden, wat een spanning!

In de 71e minuut krijgt Michalis de bal via Freek (of was hij "de kluts" kwijt) op de 20 meter. Michalis neemt de bal vol op zijn wreef en de bal vliegt onhoudbaar langs de keeper in het doel: 6-4. Yesssss! De grote buit is bijna binnen.

In de 75e minuut kopt Michalis de bal op Freek. Freek rondt alweer prima af: 7-4. Zo dat is genoeg, nu kan ons niks meer gebeuren.

O nee, er gebeurt nog wel wat. In de 80e minuut wordt Colin gevloerd in het strafschopgebied en krijgen we een (terechte!) penalty. Colin neemt zelf de strafschop, schiet hem goed in de hoek, maar de keeper weet de bal met zijn vingertoppen uit het doel te houden. Het blijft 7-4. De winst is binnen en daarmee ook al die leuke dingen!!!

Op verzoek van Luuk van Deursen: De drie ingekomen wissels hebben uiteindelijk zelfs met 5-0 gewonnen (!).

SVC2000 heeft overigens gewonnen, waardoor we uiteindelijk op de 7e plaats eindigen in de eindstand.

Dit keer drie "Men of the match" (zie volgorde foto's): Niels Vossen, Michalis Galitis en Freek Meeuwissen.

Na de wedstrijd worden we extra verrast door onze trainingpakken sponsor Bakkerij Kessels. Peter Kessels heeft twee overheerlijke vlaaien bij zich, die met veel smaak worden op gegeten. Tijdens de derde helft worden daarnaast nog heel wat afspraken/weddenschappen vereffend, zoals broodjes frikandel, snackschalen en onderlinge rondjes.

Al met al een schitterende afsluiting van dit enerverende seizoen!