RKSVO JO17-2 – BEVO JO17-2

Op zaterdag 14 oktober begon RKSVO met vol goede moed aan de wedstrijd. Na een uitmuntende warming up en een goede voorbereiding floot leidsman S. Kanters, voor het begin van de wedstrijd die rechtsback R. Huber nooit meer zal vergeten.

Na een minuut of 4 stoomde de rechtsbuiten BEVO op, gaf de bal voor en via de kluts kreeg R. Huber een kans op de 0-1. Met een geweldige hakbal schoot hij de uitploeg ook daadwerelijk op voorsprong. Onze strijders pakten na dit dramatische begin de draad goed op en 5 minuten later lag de gelijkmaker al in het netje. S. de Wit maakte ruimte voor zichzelf met een knappe actie, gaf de bal voor, en T. Meulen kreeg een op maat gegeven voorzet. Voor Meulen zijn kopkansen natuurlijk niet te missen en daarom was de stand alweer snel gelijk: 1-1.

Hierna drukte RKSVO door, wat resulteerde in een aantal enorme kansen op de 2-1, maar deze bleven op voorhand uit. Echter werd na vele kansen alsnog de 2-1 gemaakt door J. Smeets. Na een knappe actie, waarbij hij 3 spelers van BEVO het bos in stuurde, schoot hij de bal met vol overtuiging in de rechter bovenhoek. Onze helden kregen daarna nog enkele kansen om de score te vergroten, maar lieten dit na.

In de 2e helft begon de JO17 veel sterker dan BEVO. Ook na weer enkele kansen te hebben gehad, schoot onze spits van weleer G. Kobussen de bal met een schitterende knal in de linker bovenhoek: 3-1. Het leek er na deze voltreffer heel lang op dat RKSVO de 3 punten en de snackschaal zouden veilig stellen. Mid-mid J. Smeets liep alle gaten dicht, D. Meijsen had een paar knappe steekballen in huis, echter werden deze niet afgemaakt door de spitsen en B. Nagel hield de achterhoede compact waardoor er lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek. Helaas wist onze enige echte R. Huber hier verandering in te brengen. Hij kreeg een voorzet van de rechterkant van BEVO en met een fenomenale volley liet hij onze keeper L. Veugen kansloos: 3-2. RKSVO moest de voorsprong nog 3 minuten zien vast te houden en dan waren de snackschaal en de 3 punten binnen. Ook dit bleef ons niet bespaard, BEVO maakte vlak voor het einde de 3-3.

Na het laatste fluitsignaal was het verdriet groot. T. Meulen kon een traantje niet verbergen en R. Huber had een gemengd gevoel. De 3 punten werden namelijk verspeeld, maar hij mag zich met 2 doelpunten wel topscorer van RKSVO JO17-2 noemen.

B. Nagel vierde na de wedstrijd in de kantine alvast zijn verjaardag met 2 vlaaien, wat de pijn van het gelijkspel, dat voelde als een nederlaag, een beetje verzachtte. Omdat manager D. Janssen zo blij was met het allereerst behaalde punt trakteerde hij de mannen alsnog op een snackschaal! Hierdoor kunnen we met veel goede moed door naar de volgende wedstrijd over 2 weken tegen ST Sparta ‘18/ Kronenberg JO17-4

Man of the match: R. Huber.