Hartslag voor Nederweert maandag 16 april 19.30 uur kantine SV Leveroy

Het komt vaak voor dat mensen tijdens het sporten slachtoffer worden van hartfalen. In de volksmond noemt men dit een hartstilstand. Het is belangrijk dat mensen die in de buurt zijn direct kunnen handelen zodat het slachtoffer direct gereanimeerd wordt. De overlevingskans is dan vele malen groter dan wanneer omstanders wachten tot de ambulance komt.

Bij de ingang van de voetbalclub hangt een Automatische Externe Defibrillator (AED). Dit is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Niet iedereen weet hoe je moet reanimeren of weet hoe een AED werkt. Daarom nodigen we jullie uit voor de informatiebijeenkomst van Hartslag voor Nederweert. Deze wordt op maandag 16 april a.s. vanaf 19.30 uur gehouden in de kantine van SV Leveroy (Graanmolen 4).

Tijdens de informatieavond wordt informatie verstrekt rondom het Reanimatienetwerk HartslagNu.
Daarna volgt er op 30 april om 19:00 uur een gratis basiscursus Reanimatie en gebruik AED bij de Haaze-Hoof (hiervoor moet je je opgeven via info@hartslagvoornederweert.nl of op de infoavond).

Voor meer informatie: http://www.hartslagvoornederweert.nl/home

 

 

Volg ons op Facebook