RKSVO JO17-1 - SC Irene JO17-2: 3-0

RKSVO O17-1 (B1) speelde zaterdag 1 Oktober zijn 5de competitie wedstrijd tegen Sport Club Irene O17-2 (B2). Ospel had 9 punten uit vier wedstrijden en stond daardoor 2de. Vandaag was de bedoeling om op het einde van de middag nog steeds tweede te staan maar dan met 12 punten uit vijf wedstrijden.

Ospel begon niet geconcentreerd tegen een matig Irene, waardoor Irene een paar kansjes kreeg, maar Guus Jacobs had vandaag weer in zijn hoofd om de nul te houden. Ospel nam het daarna weer op en voetbalde ook beter. Na 15 minuten moest helaas Luuk van Deursen het veld verlaten na een blessure, zijn plaats nam Michalis Galitis in. Rond de 25e minuut na een goede combinatie van Ospel scoorde Freek Meeuwissen de 1-0 voor Ospel! De 2-0 viel 5 minuten later na een goede actie van Jarno! Met de stand op 2-0 kreeg Ospel meer rust en werd wat sterker waardoor het wat kansjes kreeg, maar de ruststand bleef op 2-0. Tijd voor meer uitleg door de trainers Wim van Rooijen, Paul Kessels en Frits de Wit.

Na de uitleg van de trainers ging Ospel naar buiten om de wedstrijd rustig en geconcentreerd uit te spelen. Ospel ging nog een keer wisselen: Luc Stijnen ging erin in de plaats van Tim van Schaijk. RKSVO begon meteen goed en speelde de wedstrijd over het algemeen goed uit, een paar keer moest Guus weer ingrijpen maar dat deed die ook uitstekend goed. We waren ondertussen ongeveer in de 65ste minuut waarbij Nick van den Broek na een goede actie geblesseerd raakte. Het was tijd om de 3de en laatste wissel in te brengen en dan was niemand anders dan Jordi van Gemert van de B2. Rond de 75 minuut bouwde RKSVO de stand meer uit op 3-0. Na een goede strakke voorzet bal van Jorn Kessels belandde de bal via een eigen speler van Irene (onder enorme druk van Jordi van Gemert) de goal in, eigen doelpunt maar dat maakt helemaal niks uit! Ospel heeft de laatste minuten goed de rust gehouden en is met 3-0 gewonnen.

Zo behaalde Ospel een dik verdiende overwinning, waarmee het zichzelf beloonde voor het harde werken en is met 12 punten op de 2de plaats achter alleen maar Oda O17-1 (15 punten). Namens RKSVO O17-1 bedanken we alle supporters die aanwezig waren om ons te steunen. De volgende wedstrijd is volgende week 8 oktober uit tegen H.B.S.V. O17-1.

Michalis