Brevendia 4 - RKSVO 4

Het voelde als middernacht, maar het bleek toch net ochtend te zijn. De gemiddelde kip zat nog op de stok terwijl de boys van Ospel 4 hun opwachting maakte om zich te verzamelen voor het duel tegen Brevendia. Desalniettemin haalt iemand zijn voordeel uit dit tijdstip: wederom de boetepot. De een kwam nog op de valreep langs de nauwlettende Luuk geglipt op klokslag 9:15 (zonder de auto legaal te parkeren), maar toch waren er een zeven spelers die hier niet in geslaagd zijn: Jorn Diesel, Paultje P, Timourinho, Mitta Kots, Stijnes, Jarno Schaopenzak . En onze beste man DJ Diego, die overigens nog steeds ervan overtuigd is dat hij vorige week op tijd was, is door Henk verplicht om terug zijn bed in te kruipen. Hij kwam van de D tot de O niet opdagen vandaag.
Na twee weken op rij puntenverlies was er een ding zeker: het roer moet om! Het liefst bakboord, ik heb gehoord dat Curaçao daar ligt. Ideaal, kunnen we direct een bakkie koffie drinken bij onze keeper, die voor de komende 2 weken daarnaartoe geëmigreerd is. We dwalen af. Timo ruilde zijn trainersvak om voor het keepersgebied, wat betekend dat Luuk alleen voor de dug-out plaatsnam. Stef werd weer eens getest op linksback, Paul pakte de vlag in zijn hand de 1e helft, Nick mocht het nog eens op het middenveld proberen en Luc ‘Radler om half 10’ Stijnen vormde vandaag met Scheenbeschermer-Senna het centrale duo. Laatstgenoemde begon vandaag als el capitano. Wantja, een vlagger als aanvoerder stond ook een beetje vreemd.
Wat al gelijk opviel, er werd weer eens echt gevoetbald vandaag. Klein probleempje was dat de slordigheid er na gemiddeld drie passes insloeg. Fox Sports liet onder in beeld verschijnen dat Nick ‘ik heb een vuurwerkje afgestoken’ in de eerste helft niet verder kwam dan -2 aannames. Toch waren het de kerels uit Rooy die op een 1-0 voorsprong kwamen. Helaas ben ik als verslaggever gisteren omgekocht in de kantine met goudgele-rakkers wat betekend dat ik niet kan melden dat deze tegengoal kwam door een pass door de midden van Mathijs van Lierop. Ik had het graag willen vertellen maar die aanbieding kon ik niet links laten liggen.
Toch was het SVO de bovenliggende partij maar tot echte kansen kwam het niet. De nauwkeurigheid ontbrak aan alle kanten. Na wat mislukte acties, een vrije trap van Sem die net onder de lat werd weggetikt door de keeper, een rebound op het ijzerwerk gingen we toch met een achterstand de rust in. Tijd voor een paar wijzigingen. Op de bank zat ook Fabiënne, alleen was zij haar voetbalspullen vergeten. Ook was ze de hoogstwaarschijnlijke reden dat Sem in de nachturen vaker zijn doel had geraakt dan zondagochtend op het groene gras.
Eerlijk is eerlijk, het ging ook in de tweede helft gelijk op. De toeschouwers voelde Ospel in de wedstrijd groeien en het kon niet lang meer duren of de 1-1 werd gemaakt. Een goede vrije trap werd in eerste instantie gekeerd, maar Kroonprins Björn wist na goed inlopen de rebound in het netje te werken. Een goede goal waarna hij weer in de polonaise kon gaan lopen. Iets na deze goal kwam er een debutant het veld in. Lucas was helemaal vanuit Zeeland afgereisd om ook eens een keertje met het 4e van Ospel mee te doen. Niet helemaal waar, hij kwam eigenlijk voor de uitroeping vanne vlik op zaterdagavond, maar een potje op hoog niveau is altijd lekker meegenomen.
Brevendia voelde de bui al hangen en de emoties liepen op, wat een van de mannen van Rooy een gele kaart opleverde. DOE NOU NIET JEROEN. De tijd begon te dringen voor de blauw-witte en Luuk besloot om Stijnes mee naar voren te laten schuiven. Op aangeven van Björn was hij het die in de 87e minuut de beslissing aan de wedstrijd kon geven. De scheids floot even later af en we kunnen concluderen dat dit een zeer lekker overwinning was tegen een leuk team. Gewoon een goede pot.
Derde helft?
Mitta liet even weten dat een shoarmarol een beetje naar shoarma in een rol smaakt, en er werd een mini-estafette tegen de selectie gehouden. Die laatstgenoemde waren zoals naar verwachting kansloos. Het was wederom gezellig.
Volgende week derby-time tegen Neijwieërt! Tot dan.