De avonturen van SVO 3

Ospel, 5 December

Lieve SVO 3 fans,

De Sint en Piet waren aan het denken,
Wat ze jou als trouwe SVO 3 fan zouden schenken.
Het is weer zover, het is vandaag de verjaardag van de sint,
en dit betekent dat jullie dit mooie verhaaltje vandaag krijgen mijn vrind.
Een paar weken geleden op een mooie heldere avond was het zover, een teamavondje bij Atlantis. Er waren een paar afhakers maar verder was iedereen er, en er werd flink genoten van al die wok, vlees en vis. 

Aangezien het verhaaltje nog heel veel details heeft om over na te praten, zal het verdere dichten achterwegen worden gelaten.  

Zoals net verteld, was het op vrijdagavond 22 nov zover, het o zo bekende teamuitje naar Atlantis. Wat was gelegen aan het strijdveld waar de dag ervoor nog 3 punten en een rode kaart werden meegenomen met 1 - 3 tegen Merefeldia. Bij Atlantis was het zoals gebruikelijk 3 uur lang kanen en zuipen. Waarvan het eerste uur gebruikt werd om te kanen en de andere 2 uur om te zuipen. Dit werd zeer sterk ingevuld en de prijs werd er meervoudig uitgehaald. Houbska ging wel even personeelshoedjes voor het hele team regelen. Dit leek een grap te zijn, maar niets was waar. Hij had uiteraard door zijn grote connectienetwerk het een en ander kunnen regelen bij het personeel van Atlantis. Daar waren de personeelshoedjes dan (zie foto). Trainert Truijen had wel een mooi voorstel voor aanstaande wedstrijd tegen GKC: ‘degene die deze hoedjes op hebben tijdens de start van de wedstrijd, krijgen van mij een halve liter aanstaande zondag’. Dit leverde de volgende foto op:

Verder werd het spel wat is de kans veelvuldig gespeeld, zowel met bier als met glazen wijn. Status dienblad: 5 wijn, 14 pils. Het leek een heel slim plan te zijn voor Jecco, Gijs ‘Witte Mbappé’ Jacobs en Karel om dit spel in te vullen met wijn. Dit goede besluit leidde er echter tot dat bovengenoemde personen meerdere malen de grond mochten kussen op de terugweg naar huis.  Vanaf hier is het verhaal dus ook gebaseerd op verhalen van omstanders, omdat vanaf hier alles kwijt is voor het verdere verloop van de avond. 

Al voor we bij Atlantis aanfietsten lagen Jecco en Gijs ‘Witte Mbappé’ Jacobs al op de grond. Na hun weer rechtop gezet te hebben kon er eindelijk aangefietst worden. Het fietsen zag er de gehele weg vrijwel hetzelfde uit, Jacobs viel van zijn fiets en iedereen moest remmen en snelheid minderen. En dit zorgde er weer voor dat Jecco en Karel weer naar de grond gingen zodra Jacobs eindelijk weer rechtop stond. Deze vicieuze cirkel heeft zich nog meerdere malen herhaald tot deze cirkel uiteindelijk verbroken werd door Jacobs die meende dat er een voetbal op het asfalt weggekopt diende te worden. Naamgenoot Gijs van Bussel heeft Gijs uiteindelijk nog in bed weten te krijgen en ingestopt. Jecco: ‘ik fiets wel alvast door, dan red ik de Prins tenminste’. Jecco was inderdaad een stukje doorgefietst, maar nog geen 100 meter verder was Jecco in de sloot te vinden. Het teamuitje is uiteindelijk nog lang in Café de prins doorgezet en zijn er nog meerdere pilsjes genuttigd. 

Het was zondag 24 November, klokslag 12:00 en RKSVO 3 stond klaar om weer 3 punten te pakken tegen VV GKC / RKHVC 2. Opvallend aan de opstelling is de bank met hier Hans van den Boom present. Wat verder opvalt is dat Wuppel vlagde door eigen toedoen. Hij heeft zich namelijk ‘s nachts om 00:30 afgemeld in de Prins bij Trainert Truijen met de geweldige reden dat hij last van zijn lies heeft na 10 Tripel Karmeliet. Ook moest hij ook nog eens wakker gebeld worden. En buiten dat zou hij in de Prins nog wel even regelen dat Stan van den Boom voor hem zou spelen, die nergens te bekennen was op zondag. Wuppel had het dus weer goed voor elkaar.  

In de eerste 15 minuten werd er redelijk gevoetbald, de bal ging wel rond, maar er werd vrijwel niks gecreëerd. Totdat SVO 3 in de 16e minuut een corner kreeg, die door DJ Basco genomen werd. De bal werd bij de 2e paal neergelegd met veel gevoel en hier stond Niek geweldig opgesteld om de bal hard in de goal te volleyen. Stand: RKSVO 3 1 – 0 GKC. 

Kort nadat Ospel op voorsprong is gebracht, is Gijs ‘Witte Mbappé’ al uitgeschakeld door zichzelf. Hij blijkt last te hebben van zijn rug, reden hiervoor is volgens hem de zuipvakantie in Sunny Beach een aantal jaren geleden, maar wij weten beter na zijn val tijdens de fietstocht. Lotte (Stef) komt er voor Gijs in en ziet zichzelf voor het eerst als rechtsbuiten fungeren. Zelfs zijn outfit met handschoentjes bij 10 graden matcht met zijn positie.  Het is ook goed zichtbaar dat dit de eerste keer is als rechtsbuiten, verder zal ik hem in zijn waarde laten. 

Gedurende de wedstrijd komen er nog een paar kansjes, maar die worden om zeep geholpen door Niek. De wedstrijd is verder eigenlijk ook niet om aan te zien, totdat de keeper van GKC in de 78e minuut en 17 seconden even niet meer weet wat hij moet doen na het goed druk zetten van DJ Basco, en speelt de bal vervolgens zo in de voeten van onze DJ. Zoals gewoonlijk kan Basco niet scoren, maar wat blijkt na een 270 graden no scope lobt hij de bal zo over de keeper heen. Stand: RKSVO 3 2 – 0 GKC. Het werd nog 2 – 1 doordat Houbska in de 82e minuut de bal los laat op de 11 meter, waarna de tegenstander de bal vanaf 16 meter langs Houbska schiet. In de 90e minuut kan onze keepert zich toch alsnog bewijzen door op reflex de laatste poging van GKC onschadelijk te maken na een puike redding. Dit heeft hem de ‘man of the match’ titel opgeleverd en het atten van een halve liter volledig in stijl (zie foto).

Trainert Truijen heeft zich aan de afspraak gehouden en geeft 12 halve liters bier na de wedstrijd. Er werd nog een geweldige 3e helft gespeeld met als aanvoerder onze eigen DJ Basco die zorgde voor heerlijke dansbare en drinkbare deuntjes. 

Funfacts:

- Jop gaat vandaag vaker naar de grond door het gladde veld dan dat hij afgelopen vrijdag met de fiets naar de grond ging.

- Houbska treedt in herhaling met zijn opmerking na afgelopen vrijdag: ‘Jongens ga weer eens staan!’ 

We zijn weer een week verder en de volgende belangrijke wedstrijd tegen de Duitsers staat op de planning: RKSVO 3 – Eindse Boys 2. Het is 1 december 2019, ook wel de eerste dag van de maand December, maar ook de maand van de Macdonalds advent kalender. Wat opvalt is dat de training voor de derde helft al op de avond ervoor was bij het Verbroederingsbal. Dit is ook terug te zien op het veld bij de start van de wedstrijd. We zijn 3 minuten van start en een terugspeelballetje van Bertus richting Houbska blijkt bijna een assist te zijn nadat Houbska een puike redding heeft op de poging. 4 Minuten later blijkt opnieuw dat SVO 3 helemaal niet scherp is wanneer Djar oploopt en op avontuur gaat over de middellijn en hier de bal bij zichzelf ontfutselt. Hierdoor kunnen de Duitsers counteren en spelen de bal bij Lotte (Stef) in, waarna hij een Roeletje over de bal doet, maar de Duitsers zijn zelf gelukkig ook niet scherp waarna ze de poging zelf om zeep helpen. 

Verder opvallend is de nieuwe aanwinst in SVO 3 met Ruudje van den Boom, die overgekocht is van de selectie. Deze nieuwe aanwinst weet zich ook meteen te bewijzen als El Capitano door in de 14e minuut na een splijtende steekpass van Iniesta/Hennie de Tientonner. En zo cool als Ruudje zelf is, schuift hij de bal langs de keeper van de Eindse Boys. Stand: RKSVO 3 1 – 0 Eindse Boys 2.    

Jordi Hermans was niet te stoppen en keer op keer wist hij de gehele flank te domineren. Langs de zijlijn werd Jordi Hermans flink toegezongen:

I-I-Ik zet hermans, ik zet hermans

Op die flank als Jordi Hermans  

Ospel speelde goed over en liet het balletje goed rondgaan, zoals Trainert Wim zou zeggen. Na 22 minuten werd dit ook beloont na een geniaal passje achter het standbeen door Hennie de Tientonner naar Gijs el Jacobs de Stoepkopper. Hij weet Hennie te belonen met een assist door de bal vanaf 16 meter met een oerknal de kruising in te schieten. 

Hennie met een pasje achter het standbeen naar gijs el jacobs de stoepkopper. 22’ min En gijs werkt hem af vanaf 16 meter in de kruising met een oerknal. Stand: RKSVO 3 2 – 0 Eindse Boys 2. Nog geen 5 minuten later komt er alweer een geniaal steekballetje van Hennie die Ruudje El Capitano vrij zet voor de keeper. Vrij laf doet Ruud een sweaty en speelt de bal over naar Gijs el Jacobs de Stoepkopper die vervolgens op geheel eigen wijze op de grond gaat liggen en de bal rustig vanaf 30cm over de zijlijn kopt, wat de stand 3 – 0 maakt. Zoals in de eerste minuten al duidelijk was, was Bertus niet scherp en speelt een terugspeelbal naar Houbska alsof het een schot op doel was en geeft gratis een corner weg. De kwaliteiten van Bertus werden langs de kant door Vader Trainert gezien en hij heeft hem verlost van zijn lijden door hem te wisselen. Nog net voordat het rustsignaal was, werd er een scherpe opmerking langs dat DJ Basco inderdaad Coolen ligt en geluid een toepasselijke naam is. 

De 2e helft gaat op hetzelfde tempo door en Niek weet in de 58e minuut de 4 - 0 te maken na een goede voorzet van Gijs. Bovenstaande doelpuntenmaker weet tientallen minuten later ook een kans vanaf 4 meter voor open goal zelf onschadelijk te maken door de bal langs te schieten. Wat verder opvalt deze wedstrijd is dat Djar naar het WWE gekeken heeft, nadat hij een John Cena doet: ‘Watch out, Watch out’. De vrije trap tegen die hierop volgt geeft Houbska wel de kans om zich weer te bewijzen door het schot uit de kruising te halen met behulp van de paal. De gehele wedstrijd is eigenlijk alleen maar eenrichtingsverkeer en om het af te maken wordt de 5 – 0 gemaakt door Opa Stienen, nadat de keeper de kopbal van Niek na de voorzet van DJ Basco loslaat. De wedstrijd is rustig uitgespeeld en na fluitsignaal van de scheids kon er feest worden gevierd in het kleedlokaal en tijdens de derde helft in de kantine. 

Funfacts:

- Ruudje is de nieuwe aanwinst voor SVO 3 en begint zijn eerste wedstrijd als El Capitano. 

- Ruudje moet nog wennen aan minuten maken op het veld. In de 73ste minuut is hij al moe en blijft maar verdedigend hangen. 

- Opa Stienen neemt corner en glijdt volle bak op zijn gezicht en bij de 2e poging komt vervolgens alsnog een slechte voorzet.

Volg ons op Facebook