JO 11-1 On Tour

Na door de KNVB te hoog te zijn ingedeeld (1ste klasse) kregen wij afgelopen donderdag toch het goede bericht dat wij in de 3de klasse mochten gaan spelen. Dank je voor je uitstekende werk Stefan Kanters!!! Enig nadeel was wel dat we een stuk verder weg naar het zuiden moesten. Op zich ook wel weer eens leuk om bij clubs te spelen waar je normaal niet zo snel komt.

Afgelopen zaterdag was het dan zover we mochten weer voor de punten spelen. Na de vele onderlinge wedstrijdjes van afgelopen jaar iets om naar uit te kijken. We mochten het opnemen uit tegen HBC’09 JO11-1 JM uit Buchten. De jongens waren onder de indruk van de kleedkamer met bij iedere stoel een eigen kluisje. Het bleek de kleedkamer te zijn die Fortuna Sittard gebruikt tijdens trainingen. Zijn maken ook gebruik van dit complex. 

Na een peptalk van Nick en een goede warming up werd er gedreven begonnen aan de wedstrijd. De wedstrijd ging heen en weer maar RKSVO had in het begin toch het overwicht. Door goed handelen van de verdedigers Diego en Daan S hoefde keeper Ivo nog niet in actie te komen. In de 5de minuut haalde rechter middenvelder Jesper de achterlijn en wisr te bal voor de voeten van onze spits Mace te leggen. Deze twijfelde geen seconde en schoot de bal hoog binnen. In de 7de minuut werd de bal op het middenveld onderschept door Jens en deze speelde Mace in. Hierop zette Siem het op een sprinten en precies op het juiste moment speelde Mace in de loop Siem aan. Hij faalde niet één op één met de keeper en schoot de 0-2 binnen. Na een kwartiertje volgde de time out en werden de spelers even toegesproken door de leiders. Ook werd er gewisseld door beide ploegen. Ineens kreeg HBC’09 sterk de overhand. Zij brachten twee behendige en snelle jongens binnen de lijnen en daar wisten onze jongens even geen raad mee. Gevolg een kwartier later floot de scheidsrechter voor de rust met een 4-2 stand voor HBC’09 op het scorebord.

Na de welverdiende beker ranja kon de 2de helft van start gaan. Onze jongens herpakte zich enigszins maar hadden helaas het geluk niet mee. Zo gingen twee afstandsschoten van onze spelverdeler Rick over het doel en ging een bal van Siem net naast de paal. Na twee goede uitvallen van HBC’09 waarbij Daan B zich kranig weerde wisten zij helaas toch te scoren. Daarna was het onze beurt en probeerde wij met overspelen het doel van de tegenstander te bereiken. We kwamen weer steeds beter in ons spel en het leek weer op de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Hierdoor kon Mace twee maal geweldig scoren door eerst op aangeven van Siem en daarna nog eens op aangeven van Jesper. Iets later kreeg Dilan nog een goed kans doordat de bal drie maal van links naar rechts werd gespeeld en hij vrij kwam op 10 meter voor het doel. Helaas kon hij de bal niet goed aannemen waardoor de tegenstander kon verdedigen. Het laatste kwartier van de wedstrijden besloten de trainers om met een verdediger minder te gaan voetballen en een aanvaller er bij te zetten. Hierdoor werd Kay naar de kant gehaald en werd Jesper er op het middenveld bij gezet en schoof Rick verder door naar voren. Jens werd helemaal als diepe spits gezet zodat Mace daarachter wat extra ruimte zou krijgen. We kregen als RKSVO kans op kans maar helaas wilde de bal niet meer in het netje. De einduitslag werd dan ook 6-4 voor HBC’09.

De jongens hebben hard gewerkt voor een goede wedstrijd en hebben niet opgegeven. Zo maakte Diego bijvoorbeeld een paar minuten voor tijd na een sprint van 20 meter een perfecte sliding op de bal waardoor hun sprint niet één op één kwam met Ivo. En zorgde de op dat moment spits Jens ervoor de hij de bal na een sprint over bijna heel het veld nog net voor de schietende speler van HBC’09 weg kon tikken. Kortom zolang deze jongens het op kunnen brengen om hard voor elkaar te werken komen we er wel en worden we iedere week iets sterker.

Volgende week spelen wij om 9.45 uur thuis tegen vv Born. Komen jullie ook kijken?

Volg ons op Facebook