LAAR 4 - RKSVO 3

Zondagnacht 22 September 2019, 08’15 uur. De mannen van SVO 3 verzamelen zich op de Houwakker voor de allereerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020. De tegenstander van vandaag is Laar 4. Laar, normaal gesproken een geduchte tegenstander van de Blauw-Witte. Hoofdoorzaak hiervan is dat er zo belachelijk vroeg gevoetbald moet worden. Daarbovenop heeft degene die het schema voor dit seizoen gemaakt heeft, op het belachelijke idee gekomen is om om 08’15 uur aan te rijden. Ik noem verder geen namen, maar het was Dennis. RKSVO 3 heeft een iets aangepast team ten opzichte van vorig jaar. De keeper, transfervrij overgekomen van de selectie, is één van de drie versterkingen van dit seizoen. Samen met ‘kut dj’ Karel, die tegenwoordig op kamers zit in Eindhoven, facking nice. De selectie is compleet met zelfs een buitenlandse transfer. Scouts zagen op de velden van Madrid een zeer beperkte back rondlopen, die perfect zou passen in het beeld als rechtsback van SVO 3. Kosten noch moeite werd gespaard, en uiteindelijk mocht ook Bart zich speler noemen van RKSVO. ‘BDB’ Dave heeft zijn schoenen na het vorige seizoen aan de wilgen gehangen. Na het omkleden betrad het elftal het kunstgras, en begon de warming-up. Het bleek voor Ospel wel nog vroeg, want van een warming-up was eigenlijk geen sprake. Er werd meer naar de sproeiers gekeken, en geklaagd dat het zo asociaal vroeg was, dan dat de spieren daadwerkelijk warmgemaakt werden.

In de kleedkamer worden nog een paar instructies gegeven van de trainers, en daarna het veld op. ‘Watisdekansdat’ Stef is door een enkelblessure gepromoveerd tot vlagger. Bankzitters in de eerste helft zijn ‘opa’ Stienen, ‘bomba’ Rick en ‘buitenkantje rechts’ Wouter. Wouter als 14e wissel, aangezien hij nog de 10 KM moet wandelen. De wedstrijd begint om 09’30 uur. Al snel blijkt dat de mannen totaal niet naar de trainers geluisterd hebben. De spitsen zetten druk, de middenvelders sluiten niet aan. Hierdoor ontstaat een groot gat op het middenveld. Het zal wel komen door de vroege tijd, maar erg wakker oogt Ospel nog niet. Na 10 minuten voetballen is het al duidelijk dat dit geen wedstrijd wordt zoals in de voorbereiding. Met een ronddwalende Hennie heeft het middenveld het zwaar. Het is ‘Jekko’ Jop die het scorebord  na een half uur van de brilstand afhaalt. Met het goed veroveren van de bal door Gijs, speelt hij de bal naar Jop. Jop, draait vrij en doet een Woutertje. Met buitenkant rechts draait hij de bal van 30 meter om de keeper heen, in de verre hoek, 0-1. Hierna is het Laar wat meer druk uitvoert op de Ospelse goalie. Een hoge bal wordt moeiteloos gepakt door ‘sloapkop’ Patrick. Waar vorig seizoen zijn naamgenoot nog vaak vriend en vijand verraste door een blunder te maken, en zo de tegenstander een goal toe te kennen, blijkt deze zeer balvast. Verder gebeurt er ook niet zoveel. De scheids fluit voor de rust en de thee. Een donderspeech van Wim (jazeker, de wielrenner) moet ’t dertj het tweede helft aan de 3 punten gaan helpen.

In de rust wordt de captain Niek gewisseld, hiervoor komt Rick. ‘onderdebal door’ Roel neemt plaats op de bank voor Stefan. De tweede helft begint, en meteen is te zien dat Ospel het een stuk zwaarder heeft. Is het het kunstgras, het weer, de hitte, de vermoeidheid? Wat we zeker weten, is dat het lange 45 minuten worden. Opa heeft het moeilijk met zijn man te blijven volgen. Na een actie van de nummer 10 van Laar, zet hij van rechts voor. De doelpuntenmaker staat helemaal vrij bij de tweede paal, die de gelijkmaker binnentikt. Met twee achter de oren krabbende trainers volgt de wedstrijd. De wedstrijd is behoorlijk in evenwicht, en een gelijkspel zou terecht zijn op de eerste competitiedag. Na 25 minuten is het alweer genoeg voor Stefan, een omgeslagen enkel beëindigd zijn wedstrijd. Wuppel betreed het kunstgras, hij heeft 20 minuten om een begin te maken aan zijn beloofde 16 doelpunten. In de 80ste minuut komt Niek er terug in voor ‘Ge kotj ‘m dreij kier tegen’ Jordi, om  toch nog de 3 punten binnen te slepen. Een corner in de 88ste minuut, genomen door Bas, komt in de 16, en perfect op de ronde bolles van Rick. Met een snoeiharde kopbal verschalkt hij de keeper, en beland de bal in het net, 1-2. Na nog 5 minuten gevoetbald te hebben, blaast de scheids af en zijn de eerste 3 punten een feit.

Enkele feitjes:

• Het eerste dienblad bevatte meer cola dan alcohol (wat zwaar teleurstellend is en niet tevaak voor moet komen).
  • Wuppel heeft de 10 KM gedaan in 58:30
  • Dit is de eerste keer dat de gebroeders Feijen in dezelfde wedstrijd scoren.
  • Wim ziet er nog steeds gehavend uit.
  • Na onze wedstrijd hebben we nog 4 spelers uit moeten lenen aan andere teams (3 aan SVO 6, 1 aan SVO 2)