MEREFELDIA 4 - RKSVO 3

Pre-Game preparations;

Op zaterdagavond vroeg de verslaggever van dienst enkele spelers over de wedstrijd van morgen. Op de vraag 'Wat verwacht jij van de wedstrijd van morgen?' antwoordde Stan: "ik denk dat SVO ondanks de hoge alcohol promillages verassend uit de hoek kan komen'. Bas Coolen werd gevraagd; Waar denk jij dat de zwakke punten van Merefeldia liggen? Bas zijn antwoord is zeer stellig: "alles aan Nederweert is kut". De geruchten gaan dat Jop in de basis zal beginnen. 'Jop, basis morgen. Hoe bereid jij je voor op zo een derby?'. Zijn antwoord is zeer nuchter: "sta je dan... 01'05 geleden was het nog 3 November. Ik als terugkomende speler met een zeer zware liesblessure ben gebrand om resultaat te halen. Schaven is beleven, beleven is meemaken, meemaken is raken. Maar.. als ik in de 16 geraakt wordt, ga ik sneller neer als aangeschoten wild. Als passende annekdote; om de wedstrijd te voorspellen, aan de hand van een legende: "elke wasbeer heb een staart, maar niet elke staart heb een wasbeer". Tot slot wordt onze voorstopper nog ondervraard... Stef, jij staat morgen oog in oog met de gevreesde spits van Neijwiert. Hoe ga je hem van scoren weerhouden?' Zeer nuchter zegt Stef: "ik ben morgen lekker vlagger, Djarno bekijkt het maar daar in de verdediging".

Op de desbetreffende zondag zette de trainert SVO op scherp. "Iedereen die kut de warming up begint, staat wissel". Aan de hand hiervan kon de trainer de sterkste 11 opstellen. Op de bank nemen plaats: Gijs 'ik heb al 2 uur geleerd vandaag' Jacobs, Djarno 'mijn enkelbanden stinken' van Horen, Daan 'ik mag met een topteam mee' Kobussen. Geblesseerde zijn Rick Feijen, wie gisteravond zijn maaginhoud naast zijn bed gedeponeerd heeft. Dennis, nog steeds last van een liesblessure (de geruchten gaan dat Dennis sinds de F-jes geen blessurevrij seizoen meer gehad heeft), en Gijs v Bussel.

De eerste 10 minuten heeft de verslaggever helaas moeten missen, want hij was met Lucille Werner een broodje mexicano halen. Helaas stond het al 2-0, 2 kopballen. Ospel blijkt niet wakker, na een kwartier wordt ook de 3-0 een feit, weer een corner. De verdediging blijkt zeer veel moeite te hebben met ballen die door de lucht gaan, wegens het resterende alcohol. Na een rush van Jop, waar hij 85 metee voor lul gelopen heeft, krijgt Ospel de eerste kans van de wedstrijd. Helaas, Bas zijn vizier staat niet op scherp en schiet de bal naast het vangnet. Verder gebeurd er niet veel in de eerste helft. In de rust gaan Patrick, Niek en Nick eruit. Roel gaat keepen.

Bij het oplopen van het veld roept een speler "For Wales!" Waar dit op slaat, slechts enkele mensen weten het. De tweede helft begint Ospel veel sterker aan de wedstrijd, iets wat ze de eerste helft niet op hebben kunnen brengen. Hier heeft 't 3dj helaas vaker last van. Na 5 minuten passeert Wuppel zijn tegenstander, zet de bal voor op Stefan 'opa' Stienen, die hem voor de verandering eens verzilverde. Verder heeft de verslaggever de tweede helft moeten vlaggen, waardoor hij het grootste deel van de tweede helft vergeten is. Excuses hiervoor (schuld van de trainer).

Statistieken:

* Roel B is in de eerste helft 27 keer onder de bal door gegaan.

* mede door zijn blessure heeft Patrick 'mayonaise' van Rooijen geen blunder gemaakt.

* Stefan Stienen was net zoals de NS; Overal telaat vandaag.

* Rick heeft verloren van de drank.

* Muziek was aan.

* Niek vd Boom is in de tweede helft gegaan, hij ging eindelijk eens naar een echt stadion.