Merefeldia 5 - RKSVO 4

Derbyday against Merefeldia!

Daar zijn we weer, aan de vroege kant weer de blauwe deuren van de kantine openen om ons te verzamelen voor het uitduel tegen de mannen van Merefeldia. Vooraf al een wedstrijd opzich. Uiteraard werd de aanvang van 9:45 door menig speler niet gehaald. Daan stelde ons niet teleur en was er natuurlijk weer niet op tijd bij. Gelukkig was Paul Kessels zo lief om deze slaoperd nog na te brengen. Misschien denk je hoezo rijdt Jorn niet? Nou die was nog niet helemaal nuchter. De sambuca en andere genuttigde alcoholische versnaperingen in de zaterdagnacht vormde samen met pikante zweetlucht van het fietsen de geur van de kantine. Laten we stellen dat er gezellige feestjes zijn geweest, dus een strak plan om dat op deze zondag over te doen.

Patrick liet SVO 4 in zijn hemdje staan omdat hij nog op Curaçao stond, in zijn hemdje wel te verstaan. Daarnaast was onze eigen Diego weer druk aan het dj’en bij de LIDL, dus we verwachten volgende week op zijn minst een kratje Kordaat! Deze twee afmeldingen werden ingevuld door wederom onze eigen Timo onder de lat, en de ervaren Bruno Huber op de backpositie. De stemming zat er in de kleedkamer al goed in en ook het veld voor de warming-up werd met veel plezier bestormd. Zoals Senna al zei: ‘We lijken net op de campina-koeien die na een lange winter weer naar buiten mogen’. Voor PaultjeP verliep de warming-up iets anders, hij was iemand aan het zoeken in de gootsteen. Teminste, hij riep een paar keer HUUB dus ik denk dat Huub vastzat in de riolering. Kan gebeuren, Mitta je bent niet meer de enige.

Na een zeer professionele pasjescontrole door de beste man met de fluit maakte we onze opwachting op het veld. Daan was inmiddels gearriveerd en zorgde voor een (zeer trieste) sfeeractie met een blauw vlammetje. Een bijzonder welkom aan onze harde kern! Geeft ons meteen de ruimte om al onze supporters langs de kant eens via deze weg in het zonnetje te zetten, want onze trouwe aanhang was weer in grote getalen gekomen wat wij enorm waarderen. Menig kelderklasse team zou er jaloers op zijn.

Ospel maakte eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal het spel. Echter waren ze ietwat slordig in de cruciale passes. Dit zorgde ervoor dat Merefeldia meer kansen kreeg dan ze verdiende. Met een kutpass terug hadden de zwart-gele eigenlijk de allergrootste kans op de voorsprong. Dankzij het aanstormen van Timo verzuimde de spits het om het balletje binnen de palen te werken. Een paar minuten later volgde er opnieuw een kans van Neijwieert, die Timo nog knap kon keren. Helaas werd de rebound wel binnengewerkt. Lang duurde de voorsprong niet, want na een goede pass (of was het een schot ja volgensmij was het een schot) door de lucht van Sem probeerde de doelman de inzet te keren. Toch was het Nick die de bal die terugkwam in het veld kon binnenschieten. De keeper met een zeer toepasselijke sponsor op zijn buik kon de bal uit het netje halen.

Met 1-1 de rust in en eigenlijk niet zo heel veel om ons zorgen over te maken, konden we de 3 punten veilig gaan stellen. Stijnes schoof eigenlijk al gelijk vanuit zijn voorstopperpositie naar de aanval, alleen moesten we nog even geduld hebben op de effectiviteit hiervan. We mochten namelijk eerst nog een keer slikken. Op de 11 stond namelijk een man van Merefeldia helemaal vrij, die voordat hij zijn bal binnenschoot nog een brief naar zijn oma kon sturen. Ospel weer op achterstand.

Zoals we weten is geduld een schone zaak: het was Luc die SVO 4 op gelijke hoogte wist te zetten. En geloof het of niet, precies diezelfde Luc maakte er ook 2-3 van! Twee goals voor de beste man, tijd om de wedstrijd over de streep te trekken. Echt gevaar is er niet meer geweest, doelpunt van Ospel echter wel. En om het nog even specifieker te maken: Doelpunten van Stijnes. Na een goede voorzet en een gewonnen luchtduel was het Luc die zijn hattrick compleet maakte. Van een redelijke afstand werkte hij de bal in de linkerhoek. Menig straaljagerpiloot is minder gevaarlijk in de lucht. Rustig aan doen dan maar? Niet voor Stijnes vandaag! Deze man heeft door die slappe thee in de rust ècht vleugels gekregen. Nadat Sem doorbrak en een flinke stoemp tegen zijn knie kreeg, die inmiddels blauw is, kreeg de verdediger een kaart zo geel als zijn shirt, en mochten we aanleggen voor een vrije trap. Gevraagd of Sem em nog wilde nemen, maar die was al lang blij dat hij naar de zijkant kon strompelen. Nick werd zijn vervanger en heeft trouwens geen bal meer aan mogen raken. Het was Luc die achter de bal ging staan, en hij maakte zijn praatjes over ‘ik ben echt goed in vrije trappen op de training’ waar en knalde de bal zeer fraai over het muurtje in de linkerbovenhoek. Einde wedstrijd met een weergaloze Luc die uiteraard de halve liter tot zijn genoegen mocht nemen. Eindstand: 2-5

In de kleedkamer onder het genot van een blaadje bier en 3 cola was het Jarno die als voorzitter de ‘’gein – bal – geraaktj’’-club opende. Uiteraard benoemde hij gelijk een paar ereleden die deze eigenschap met hem deelden. De sfeer zat er goed in en op de club werd het nodige gerstenat naar binnengewerkt. Ook zorgden de mannen van het 4e nog voor een mooie sfeeractie om Ospel 1 aan te moedigen, die ook aantraden tegen Merefeldia. Tot de volgende!