MMC 6 - RKSVO 4

Het is een nacht, die je normaal alleen in films ziet..

Het is een nacht, waarin de wekker van het 4e al afgaat oh wat een verdriet.

Maar echt, het was vroeg. Kwart voor 9 manmanman. Waar menig speler na de kroeg net zijn bed had aangeraakt was het alweer tijd om de tocht richting het clubhuis te maken. Zoals niet geheel onverwachts heeft de boetepot zeer goede zaken gedaan. Hoppa, €135 erbij geplust, dat teamweekendje zit wel goed als dat zo doorgaat. Te laat waren beide trainerts (goede voorbeeld uiteraard), Stijnes, Nickotine, Senna en als kers op de vlaai zijn de gebroeders Kobussen zijn uit bed geplukt. ‘Ik hoef mijn wekker niet te zetten, Daan maakt mij toch wakker’ hoorde ik Gijs een paar weken terug nog zeggen.

La liga, Premier League. Serie A, Eredivisie en zelfs de Keukenkampioendivisie zijn alweer van start. Vanaf vandaag is ook de allerbelangrijkste weer begonnen: de Heren Zondag Zesde Klasse 14. In de volksmond ook nog wel eens de 'Kelderklasse' genoemd. Van groot belang, aangezien de talenten van RKSVO 4 in deze competitie hun kunsten met de bal vertonen. Ook het gefrommel, mislukte aannames, klassieke zaag en glijertjes, maar daar praten we niet over.

Kleine terugblik, vorig jaar werd de competitie gestaakt wegens corona. Op dat moment stonden we 10 punten achter op de nummer 1, maar wel met 3 wedstrijden minder gespeeld. En aangezien we nog tegen de koploper moesten, hadden we theoretisch alles in eigen (gedesinfecteerde) hand. Maar vorig jaar is vorig jaar, nieuwe ronde nieuwe kansen! We knijpen in onze handen dat de competitie dit jaar niet opnieuw gestaakt wordt. Wel in onze eigen handen uiteraard, om de verspreiding tegen te gaan.

Voor deze eerste wedstrijd kon er geen beroep worden gedaan op Sergio, die ligt ook deze week nog in de zon. De Flying Dutchmartijn Sijbers vulde dit gat in door onder de lat te gaan staan. Verder waren Jorn en Rutger er wel bij, maar die maakte onderdeel uit van de ziekenboeg. Zou ik ook doen met zo een knappe huisarts. De rest was wel aanwezig, maar het aantal spelers die zich goed voelde waren op een halve hand te tellen.

Wat doe je als je je niet goed voelt? Doorgaan waarmee je geëindigd bent! Dus hoppa blaadje voor de wedstrijd. Nee joh kirikiri doe rustig het was een blaadje koffie. Nickotine zorgde voor Cafeïne. Hoe cool is dat (foto). Strak plan, ging er goed in.

Na een nogal korte warming-up op de niet gesproeide biljardmat van MMC was het tijd voor de wedstrijd. De verwachting was dat we, gezien de gesteldheid van de zondagochtend, simpelweg de klote op zouden gaan vandaag. Gelukkig bleek dit al gelijk mee te vallen. Ospel stond overal op het veld wel goed. Het stond wel goed, maar niet iedereen voelde zich goed. Toch Roy? Na het aanvragen van een wissel had hij zijn zin nog niet af of hij legde een deel van de consumpties van zaterdagnacht op de mat. Das goeie kots nie!

Er werden weliswaar kansjes gemaakt door MMC, maar geen serieuze bedreigingen. SVO wist eigenlijk de meeste dreiging te creëren. Fijne passes die aankwamen, en links en rechts een keer een schot. Daar zat er ook eentje bij die knoerhard op de lat ging, wat ons trouwens 3x gebeurde in de hele wedstrijd. Ook was er nog een VAR-Momentje waar een rode kaart niet geheel onterecht was geweest. De Fluitenist zei echter dat het geen directe kans was. Dan weet hij niet dat Nick ze altijd op zo een manier weet te maken. JehJoa laten we maar niet teveel janken. Het was namelijk net voor rust na zeer lekker samenspel Stan die een goede bal op Nickotine SLM (Sjek Lives Matter) gaf, die laatstgenoemde was succesvol in de afronding en bracht Ospel met een 0-1 richting de thee.

Waar we wel een beetje bang voor zijn, is dat in onze 4e wedstrijd de theecompetitie eigenlijk al gespeeld is. Nondeju dit was met het bakkie wel. Ze kunnen beter thee zetten dan voetballen, niet zo gek want om tegen deze thee op te boksen moet je in de Eredivisie spelen. Gewoon een 9 voor deze thee. Zo lekker dat we er bijna onze goud-gele-rakkers van de 3e helft voor in zouden willen wisselen. Nee tuurlijk niet je kan ook te ver gaan.

In de eerste helft werd er volle bak gecoacht op elkaar, alsof we tegen Maarheze speelde. Teminste, van het geschreeuw werden we als maar hezer. Dat was in de tweede helft eigenlijk wel gelijk verdwenen. De blauw-witte waren een beetje in slaap gesukkeld. Het begon vanuit Ospelse kant nogal op een laks potje te lijken waar alleen maar verlangd naar het laatste fluitsignaal (en een bed).

Daar kwam dan ook nog bij kijken dat het MMC aardig lukte om een deel van ons uit te wedstrijd te krijgen, door een nogal opzettelijk te haken, Björn werd omgedoopt door Judas, tikjes uit te delen en op tenen te gaan staan. Ja, wat moeten we daar nou weer van vinden. Even helemaal niks denk ik, kom ik zo wel even op terug. Het was daarbij wel in deze slechte fase een kwestie van tijd totdat de Weertenaren op gelijke hoogte zouden komen, en dat gebeurde dan ook. 1-1.

Was dit een Wake-Up-Call? Ja dat was het zeker! Vanaf de gelijkmaker kwam er weer meer inspiratie in het spel en werden er links en rechts goede acties gemaakt. Zo ook van Daan, die hem vervolgens teruglegde op de 11. Daar stond Scheenbeschermer-Senna die de bal hard rechtsboven binnen poeierde. Het was niet perse de gedachte die het deed maar wel een hoop frustratie. Net wat Ospel nodig had op dit moment van de wedstrijd.

Na dit moment bleef het nog even goed gaan, maar een 1-3 kwam er niet. Door het niet afstraffen zag MMC weer kansen, en kwamen ze steeds vaker voor het doel van Ospel. Dit resulteerde erin dat het achterin alleen maar tegenhouden en stofzuigen was. Die laatste 5 minuten voelde alsof je aan het wachten was bij het Hukske, minimaal een half uur dus. MAAR daar was het dan, het laatste fluitje wat betekende dat RKSVO DE 3 PUNTEN MEE NAAR HUIS NAM! HOPPA!

Even een rondje langs de mcdrek, en door naar de derde helft. We hebben vernomen dat wegens corona de kantine mega veel omzet heeft misgelopen, ik denk dat na deze zondag dit weer deels rechtgetrokken is. Proost. Mocht je het je afvragen trouwens, Mitta is inmiddels echt naar de kapper geweest. Oja, en het is niet zo dat we het na een overwinning hoog in de geknipte bol krijgen, maar we hebben wel even een vaatje geregeld van Joey de Bruin voor als we kampioen worden dit seizoen. Na een gewonnen wedstrijd beetje optimistisch? Nee joh, je kunt het maar geregeld hebben. Gewoon Jupiler hoor, geen Budweiser van BudjeJoey.

Mooi, het is weer gelukt om een zeer kort verslag te schrijven (oeps). Volgende week schitteren we weer op ons eigen HouwakkerPark, tegen DESM. Iets schappelijkere tijd, klokslag 12:00 afternoon. We zien jullie dan weer, we verwachten wederom een overvolle Meijsen-Tribune!

Volg ons op Facebook