MMC Weert 4 - RKSVO 3

Het was weer vroeg toen de sterrenensemble van SVO 3 bij elkaar kwam. Zondag 17 November 2019 om 8:45 om precies te zijn. De uitwedstrijd tegen MMC stond om 10:00 op de planning. Iedereen was netjes op tijd aanwezig dus de boetepot werd hier niet gespekt. Nadat de gebruikelijke opmerkingen zoals “wat is het vroeg” en “het is koud” weer voorbij waren gekomen vertrokken de spelers van SVO 3 onder leiding van het trainers trio Joris, Wim en Dennis naar MMC.

Eenmaal aangekomen begonnen de spelers aan de voorbereidingen voor de wedstrijd dit werd uiterst serieus gedaan want MMC was vorig seizoen een sterke tegenstander waar SVO 3 toen niet van had kunnen winnen. Het doel was dan ook revanche en 3 punten meer naar Ospel. De sfeer zat er zoals altijd weer goed in. Dit werd bevestigd door een ander team wat ook tegen MMC moest voetballen aangezien veel van hun spelers bij ons de kleedkamer in wouden lopen. Dit was voor Dennis en onze verslaggeven voor vandaag “El Bomba” een goede bron van plezier op de vroege ochtend.

De spelers waren klaar met omkleden de muziek ging uit. Het was tijd voor de tactische bespreking. Joris had een nieuwe tactiek verzonnen die niemand ooit zou verwachten. En die ging als volgt: Als MMC de bal naar links speelt dan gaan wij met zijn allen naar rechts. Als iedereen naar de andere kant rent weet MMC niet wat er gebeurt. Later bleek dat deze nieuw tactiek zijn vruchten afworp.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. SVO 3 speelde sterk vandaag en liet zien dat ze kwamen voor de 3 punten. Na een minuut of 7 gespeeld te hebben kwam Roel op de bank aan met een opmerking die Jop ”Jecco” tijdens de wedstrijd in laar had geroepen. “Lange ballen op kunstgras werken niet”. Dit kwam natuurlijk nadat Jop zelf een lange bal op kunstgras gaf die inderdaad niet werkte. Na ongeveer 20 minuten spelen had SVO 3 een corner die door MMC niet goed werd weggewerkt en deze kwam in de voeten van Djarno “Djar” van Horen die het vandaag mocht doen als rechtshalf. Djar liet zijn aanvallende kwaliteiten zien door met een mooie streep de bal in de goal te schieten   0-1 voor Ospel. SVO 3 speelde vandaag op de counter door de snelle voorhoede met Jecco en Gijs ”Witte Mbappé” Jacobs. Deze manier van spelen werkte zeer goed aangezien Gijs in de 32e minuut uit een goed uitgespeelde counter de 0-2 maakte. MMC liet zien dat ze er wel voor de punten gingen vechten. In de 34e minuut was keeper Patrick Hoeben genoodzaakt om aan de noodrem te trekken nadat het gevaarlijk werd door een lange bal over de verdediging. De scheidsrechter gaf na veel opmerkingen van de tegenstander Patrick hier een gele kaart voor dus mocht Patrick even 10 minuutjes rust pakken langs de kant. Jecco ging vervolgens de goal in tot teleurstelling van Wuppel die op de bank had aangegeven dat hij vandaag ook wel wilde keepen. Gijs besloot tactisch tijd te rekken door de bal ver over het vangnet te schieten hij heeft hiervoor wel netjes 10x opdrukt. Gelukkig trof Gijs vlak daarna het net wel. 0-3 en weer door een snelle counter.  In de 42e minuut was de frustratie bij MMC te groot en werd Stef Verberne omver gezaagd ook dit was een gele kaart dus ging de wedstrijd verder met 10 tegen 10. Ospel kreeg het vlak voor rust nog even warm. Bas Coolen haalde in de 44e minuut nog een bal van de lijn en Jekko probeerde een aanvaller van MMC uit te kappen dit mislukte maar gelukkig voor Jecco kon Stef de bal nog van de lijn halen waardoor met 0-3 voor de rust in ging.

Tijdens de rust werden 3 spelers gewisseld. Bas moest gaan werken daarvoor kwam Wuppel het veld in. Captain Niek werd vervangen door Stefan Stienen en Roel mocht in plaats van Karel gaan spelen. SVO 3 moest het na een ijzersterke 1e helft het in de 2e helft doortrekken. Gelukkig begon het goed voor SVO 3 Roel stuurde Gijs diep met een prima steekbal. Gijs hield het overzicht netjes en zag dat Jecco voor de goal vrij stond en daar ging de bal dus ook heen. Jecco stelde niemand teleur en maakte koelbloedig de 0-4. Ospel zakte daarna qua spel een beetje terug en ging wat rustiger spelen waardoor MMC wat beter in de wedstrijd kwam te liggen. Dit maakte niks meer uit want Jecco zette in de 56e minuut goed druk op de keeper en een verdediger van MMC die vervolgens de bal aan Jekko verloren die de 0-5 maakte. In de 70e minuut besloot Djar, wellicht herinnert u hem zich nog van een streep in de eerste helft, om nog een wat van zich te laten horen. Vanaf een meter of 25 schoot Djar de bal via binnenkant paal in de goal en u raadt het weer een streep. 0-6 voor SVO 3 met nog ongeveer 10 minuten te spelen. In de 80e minuut vond Djar het toch een beetje zielig voor MMC en besloot daarom om MMC ook een kans te geven door de bal net te kort terug te spelen. MMC was hier dankbaar voor en maakte de 1-6. Het laatste fluitsignaal klonk en SVO 3 nam de 3 punten mee naar huis.

Nog een paar feitjes:

- Trainert Wim was zaterdag jarig

- Het dienblad bestond uit 11 bier en 5 cola een beetje gematigd maar het kon er mee door.

- De 3e helft was vandaag matig bezet door SVO 3 vanwege verplichtingen van een aantal spelers. Maar de aanwezige van SVO 3 hebben zich in de 3e helft ook ijzersterk gedragen.

- Stef zijn scharrel Lotte sloot later ook aan tijdens de 3e helft. Uw verslaggever kreeg het gevoel dat hij baalde van deze keuze nadat er een aantal spelers met Lotte stonden te praten aangezien hij met grote regelmaat zei: “wat zijn jullie klootzakken” maar ik weet het niet zeker of hij er echt van baalde.