RKSVO 3 - Leveroy 2

Vandaag staat de degradatietopper in de 5e klasse op het programma voor het 3e. Ze mogen aantreden tegen het grote Leveroy. Natuurlijk ben je als trainer van Ospel dan bang dat de spelers opkijken tegen deze sterren. Daarom was de vraag van de reporter ook hoe Ospel de kleedkamer uit zou komen. Tot groot genoegen van de verslaggever zag hij dat Marco weer het shirt van het 3e aangedaan heeft. Wat over het algemeen garant staat voor alle klassieke scheldballades die hij in zich heeft.

Om 11'58 uur begon de spannende wedstrijd. Ospel nam meteen het initiatief, want het had Roel B. als vlagger. Verder zit Dave Baco Scheijven en Job 'supersub' Feijen. Ospel begint dus met de sterkste elf (op Patrick na). Na 15 minuten kwam onze reservekeeper aangestrompeld. Uiteindelijk is het iemand van de eigen jeugd die Ospel aan de 1-0 helpt. Na een geblokkeerd schot van Gijs is het Hennie 'uut de bochten' Hendrix die de bal tegen het net aanschiet. Ondertussen op de bank; volgende week moet iedereen die bijlegt een pitcher bestellen. Wij maken de regels niet verder.

Na 30 minuten voetballen is het tweede hoogtepunt voor Leveroy, hij panneerde Marco Nies. Dit lijkt wel het begin van het einde, want 3 minuten later tackelde Djarno de spits van Leivere. Helaas had de scheidsrechter geen kaarten op zak, want deze tackle was wel een kaart waard geweest. De spits zette onze keeper gigantisch voor lul door in de andere hoek te schieten, 1-1. Dit tot groot ongenoegen van de bank. De bank heeft het sowieso niet goed, want die houten latten zitten voor geen meter.. SVO 3 pleit voor een comfortabelere bank. Op slag voor rust was het Ospel dat nog een vrije trap kreeg. Onze nieuwe vrijetrappen specialist Stefan gaat achter de bal staan, en schiet hem vervolgens boven in de vangnetten. De verdere eerste helft verloopt zonder problemen, en gaan we naar de thee (en de sos).

In de rust kwam er een lekker plaatje voorbij:

youtu.be/fYNQzqNqzdc

Na de rust komt Jop in de spits voor zijn broer. Dave komt voor Marco in de plaats, en Roel staat erin voor Jordi. Ospel heeft meteen weer het betere van het spel. Ospel speelt met de druk naar voren, wat resulteert in foutjes van Leveroy. Hennie krijgt de bal op 20 meter vam het doel, en lepelt hem perfect over de keeper, 2-1. Hennie heeft zichzelf dit jaar onmisbaar gemaakt voor het 3e, met splijtende passjes en prachtige doelpunten trakteert hij het publiek wekelijks op mooi voetbal. Ospel blijft de tweede helft de bovenliggende partij, maar zoals iedereen weet in het voetbal; het is pas klaar na het laatste fluitsignaal. Na een half uur voetballen verneukt Leveroy het achterin, met een te korte terugspeelpass komt Jop 'we gaan als een Jekko' Feijen tussen beiden, en schiet de bal met zijn buitenkantje om de keeper, via de paal in het doel. Momentje van de wedstrijd komt op naam van 2 personen vandaag. Niek van den Boom krijgt de bal op 5 meter van open goal, maar maait snoeihard over de bal heen. Vervolgens komt de bal bij Dave, die schiet hem zo hard over dat de bal bij Leveroy op het hoofdveld komt. Enkele minuten later maakt Niek zijn fout wel goed, door hem om de keeper heen te schieten. Wederom wordt Marco gepanneerd. Voor de oplettende lezer, dit is al de tweede keer. Even later was het toch Leveroy dat de verassing bracht, na een fout van Dave werd ook Patrick verschalkt, 4-2. De vreugde van Leveroy was van korte duur, want zoals iedere wedstrijd bewijst Gijs zijn waarde voor het team. Hij roept uit volle macht naar Gijs Jacobs dat hij moet scoren, wat 10 seconden later ook gebeurde, 5-2. Dit is tevens de uitslag. De Man Of The Match is Stan 'Hennie' Hendrix.

Enkele feitjes:

- Wuppel heeft als cirkel scheidsrechter meer meters gemaakt als voetballer.
- Marco is twee maal gepanneerd.
- aantal supporters: 7
- dienblad: 14 bier, 2 cola

Volg ons op Facebook