RKSVO 3 - RKESV 2

Goedemiddag dames en heren,

Eerst volgen de volgende huishoudelijke mededelingen:

- Vanwege externe factoren zijn trainer D. van Rooijen en blessure geval en tevens uw lieftallige schrijver van dit verslag, Jekko pas ingeschakeld vanaf 9 minuten over 12.

- Vandaag een paar aanpassingen in het 3e zo is aspirant-lid Rob Vossen aangesloten voor zowel de 1e als de 3e helft. Ook Ruud van den Boom is aangesloten in de 3e helft bij Ospel 3 nadat hij hard had getraind, zoals de selectie tegenwoordig op zondag doet.

- Afwezigen: Bart, Gijs v B, Karel (1e helft), Jordi (2e helft)

De uiteenlopende gebeurtenissen die zondag 10 november jongstleden voor ons te bieden had zijn sterk gerelateerd aan de volgende uitspraak:

Jozua 1:7 – “Wees zeer sterk en moedig en onderhoud nauwkeurig heel de Wet die mijn dienaar Mozes u gegeven heeft. Wijk daar niet van af, naar rechts noch naar links; dan zal het u goed gaan, waar u ook gaat.”

RKSVO 3 – Ell 2

Zoals eerder genoemd begon de wedstrijd voor Jekko en trainert Dennis om 12:09. Daar viel al snel het volgende op, nog voordat er naar het afschuwelijk veldspel van zowel Ell als Ospel gekeken werd, op de bank hadden de toppers Xavi Hennie Hernandes en El Bomba plaatsgenomen. Die laatste leek een wilde nacht beleeft te hebben in Breda, de krasse op zijn neus/lip doet menig supporter denken aan scarface. Na hier meteen een opmerking over te maken werden de rest van de Ospelse bank begroet. Trainert Joris, trainert Wim en vlagger Roel o.d.b.d.k. Bongers. (let op laatsgenoemde man in het vervolg van de dag)

Amper genesteld in de dug-out kon er al gejuicht worden voor het sterrenensemble van SVO 3. Na een puike steekpass (vermoedelijk door Roy, echter is dit nooit bevestigd) werd onze enige echte Gijs Jacobs diep gestuurd. Op verzoek moest ik vernoemen dat Gijs over de steekbal van Roy heen sprong om hier vervolgens achteraan te gaan. Op volle snelheid verschalkt hij de keeper met een simpele beweging waarna hij de bal in een leeg doel kon werken. Dit allemaal al in minuut 13.

Wat we zeker vast kunnen stellen is dat Roel een puike 1e helft heeft gevlagd, scherp was hij zeker dat had echter alles met de ochtend van te voren te maken. Hij is trouwens familie van onze spits Gijs Jacobs geworden, ze hebben beide een van de zusjes Geuns weten te binden aan hen. Gefeliciteerd Gijs we zijn blij dat je hartje weer heel is, nu je rug nog.

We maken een klein sprongetje in de tijd, de echte reden is dat dit de grootste zaadpot is die we in tijden hebben gespeeld. Het natte veld, modder in het 16-meter gebied en de kou in de schaduw maken er een extra gure zondagochtend van. In minuut 22 werd onze Bas schaele Coolen flink het bos ingestuurd wat resulteerde in een panna, Bas hou je benen dicht.

Wat vervolgens gebeurde was een wonder, we zagen Karel richting de dug-out lopen, onder luid applaus werd hij onthaalt. Hij kwam natuurlijk de sleutel halen zodat ook hij zijn blauw witte tenue aan kon trekken. Tot zijn verbazing kreeg hij twee setjes sleutels in zijn hand geworpen, de vraag: Huh waarom zijn het er 2, werd snel beantwoord. Enkele minuten van te voren was er een bal op het dak van de tribune beland. In de 29e minuut heeft Karel deze van het dak gehaald, zie foto.

Minuut 37, Hennie geeft aan dat zijn kater na een avondje Tilburg eindelijk begint af te nemen. 6 minuten later laat de uitploeg eindelijk iets van zich zien. Een grote kans word gelukkig om zeep geholpen en Ospel kan opgelucht ademhalen. Vlak voor rust komt El Bomba er nog in (niet te verwarren met Ell, dat is namelijk de tegenstander) voor Gijs. Citaat van Gijs: “Ig bin geradbraaktj.” Vervolgens raakt Niek nog de kruising nadat hij zich vakkundig vrij draait met zijn bovengemiddelde draaicirkel. Nog vlak voor rust zagen we hoe gretig Stef was, volgens de geruchten kan Bas al langer niet lopen na de mislukte poging van haasje-over tijdens de wedstrijd.

We gaan rusten met een 1-0 stand. Tevens hoorde we toen pas dat we om 12.05 zijn gestart in plaats van 12.00, dit houdt in dat de minuten die aangegeven staan in de 1e helft niet kloppen helaas. Excuses voor het ongemak.

Na een theetje en een broodje kroket voor onder meer trainer Dennis en Jekko, word gestart met wat een amuserende tweede helft zou worden.

In de 2e helft zien we een nieuw SVO 3, zo heeft Wuppel de vlag van Roel overgenomen, en hebben Rob en Jordi plaats gemaakt voor Karel en Hennie. In de 52e minuut fluit de scheids voor een terechte vrije trap, alle spelers hebben Messi het zaterdag 2x voor zien doen. Bas legt de bal klaar voor zijn linker, krijgt zijn ademhaling onder controle. De fluit van de scheids gaat, aanloop Bas. Resultaat: Zelf halen, hoog in het vangnet. Blijven oefenen Bas.

In de 62e minuut gaat het dan toch fout, na een goede steekpass komt Ell 1 op 1 met keeper Houbska. In eerste instantie wordt de bal nog tegen de lat gewerkt, de rebound lijkt in de handen van Houbska te belanden, echter heeft ook hij mayonaise aan zijn handschoenen en glipt de bal uit zijn handen waardoor Ell makkelijk de gelijkmaker binnen kan schuiven. Een keeper met mayo, dit komt ons bekend voor.

Tijd voor een kleine intermezzo, Rob Vossen wist nog een leuk verhaal te vertellen over oud-teamgenoot Patje van Rooijen, deze heeft namelijk bij het achteruit rijden met zijn auto een betonnen Ping-Pong tafel over het hoofd gezien, gedeukt en met een defect achterlicht als eindresultaat. We zijn nog steeds blij met de keuze van Houbska voor SVO 3, safety is our number one priorty after all.

Ook Karel krijgt een panna, schade. In de 70e minuut is het weer raak Ell maakt de 2-1. In de 80e minuut krijgt Ospel dan nog een corner, getrapt door Bas. De bal swingt voor en daar staat Niek op een eiland, en kopt feilloos raak. Kan het dan toch nog gaan spoken??

Antwoord: Nee, 2 minuten later staan we achterin weer te slapen, en komt Ell weer op voorsprong.

Met nog 1 minuut te spelen krijgt SVO nog een vrije trap. Een speler van Ell werd met een gele kaart gesommeerd om 10 minuten te gaan brommen, de beste man schoot de bal expres weg na het fluitsignaal om tijd te rekken. De vrije trap wederom getrapt door Bas, wordt vrij eenvoudig verwerkt door Ell. Althans zo leek het, op de rand van de zestien staat El Capitano Niek van den Boom, op Zlatan achtige wijze schiet hij de bal met een omhaal in een leeg doel, waar de keeper van Ell was is nog steeds onbekend.

Ospel sleept dus een punt uit een slechte wedstrijd. We staan niet met lege handen gelukkig, echter moet het wel echt beter de komende tijd.

• Eerste dienblad 18 bier, 2 cola. Een goed begin is het halve werk.

De 3e helft bleek een zeer goede te zijn. Er werd door veel mensen ingelegd, er werd flink Hoe groot is de kans gespeeld en af en toe een Chwazi-tje. De goudgele rakkers gingen er goed in en er was veel sfeer in de kantine van RKSVO. Als man-of-the-match moest Niek zoals gebruikelijk een halve liter adten, dit deed hij na enig aansporen uiteraard. Ineens verscheen een snackschaal op tafel, huh maar we hadden toch niet gewonnen? Nee! Echter was het scherp van onze rots in de verdediging Stef, dat we donderdag wel hadden gewonnen, en daar nog een snackschaal voor diende te krijgen. Klasse Stef.

Mede door ook de andere teams zoals SVO 4 en 5 was het erg druk in de kantine. SVO 3 werd publiekelijk uitgedaagd voor een bierestafette, de mannen van SVO 3 gaan een uitdaging nooit uit de weg natuurlijk. Na kort beraad werd het 4-tal dat SVO 3 moest gaan vertegenwoordigen opgesteld in de volgende volgorde: De spits werd afgebeten door spits Jekko, vervolgens zou Roel als middenvelder de 2e halve liter wegwerken. Daarna werd gekozen voor Gijs Jacobs, snel in het veld en tevens ook zeer snel in een adt wedstrijd. Het viertal werd gecomplementeerd door de altijd sterke en solide El Bomba, die ook zeker niet vies is van een biertje.

Tegenstander SVO 4 zette hun meest ervaren mannen in de strijd namelijk: Daan Kobussen, Diesel, Timo Meulen (deze man is fraude want hij adt veel te snel) en Luc Stijnen.

Het startsein werd gegeven en Jekko en Daan begonnen fanatiek aan de halve liters. Jekko won en Roel ging door, hij was tegelijk klaar met Daan(!), geconcludeerd kan worden dat Daan niet uit het juiste hout gesneden was vandaag voor deze wedstrijd. Vervolgens ging Gijs als snelste speler van SVO 3 verder. Met 1 man voorsprong begon El Bomba tegen Timo, Timo gooide alles ineens achterover, maar tevergeefs de voorsprong was te groot en Luc wist Bomba zeker niet in te halen. Weer een winst voor SVO 3. Top gewerkt mannen!

In het begin gaf ik het volgende citaat: Jozua 1:7 – “Wees zeer sterk en moedig en onderhoud nauwkeurig heel de Wet die mijn dienaar Mozes u gegeven heeft. Wijk daar niet van af, naar rechts noch naar links; dan zal het u goed gaan, waar u ook gaat.”

Hieruit zien we dat we gewoon door moeten gaan op de SVO 3 manier, vechten voor elk punt en vechten voor elkaar. De resultaten komen dan vanzelf, we stonden achter en het leek niet dat we nog een punt zouden halen. Toch wijken we niet af en pakken we knap nog een puntje. De Adt-wedstrijd is ook een bevestiging dat we op het juiste pad zijn, de 3e helft is wederom voor SVO 3. Spelplezier en plezier buiten het voetbal is het belangrijkst, en we zien dat menig voetballer dit terugvind bij SVO 3.

Volg ons op Facebook