RKSVO 3 - SOMEREN 7

Ospel, 29 september 2019

De tweede wedstrijd van het seizoen is een thuiswedstrijd voor de mannen van SVO3. Vandaag staat Someren op het programma op sportpark De Houwakker.

Om 11.00 uur stipt werden de gladiatoren verwacht in de kantine, dus niet aan de poort zoals Karel verwachtte. De laatste financiële gegevens, voor de pot na afloop, werd gecheckt door de trainers in de kantine. Door technische problemen kan Wim helaas niet aanwezig zijn dus zal vandaag het team onder leiding staan van Joris en Dennis. Bas heeft een kruisbandblessure dus zal vandaag niet de wedstrijdselectie zitten.

Tijdens de warming-up schoot Karel een bal tegen Gijs. Als resultaat werd hij even op zijn plek gezet op de grond. Dit incident en het kielekiele optijd zijn blijkt genoeg om aangewezen te worden als grensrechter voor de eerste helft. Djarno probeerde ondertussen het vangnet te verplaatsen, maar dit is niet gelukt.

Ospel begint de wedstrijd slap, echter blijft dit ongevaarlijk, op een schot van Someren na. Ospel komt maar moeilijk in de wedstrijd en in de 15e minuut komt Someren op 0-1. Het middenveld werd overlopen waardoor de speler in kwestie alle tijd had om Patrick te verschalken. Ospel probeert druk te zetten, maar komt op 0-2 in de 17e minuut. Een voorzet wordt slecht verwerkt en simpel ingetikt. Na een kans voor onze Jecco is het Opa die, na een splijtende voorzet van Wuppel, de bal op de lat kopt. Onder leiding van Jecco probeert Ospel het wel, maar loopt het de eerste helft achter de feiten aan. Wat kansen voor Someren worden gestopt door Patrick. Het einde van de eerste helft is Ospel er dan toch door, door een actie van Jecco. Door opzettelijk hands krijgt Ospel een penalty in de laatste seconden en wordt de speler van Someren er met een gele kaart tien minuten vanaf gestuurd. Jecco is uiteindelijk koelbloedig en maakt er 1-2 van, waarmee we gaan rusten.

De tweede helft begint Ospel met vier nieuwe versterkingen. Gijs van Bussel heeft inmiddels plaatsgenomen op de bank en La Bomba, Roy, (ODBD) Roel en Bertus hebben het strijdveld verlaten. De eerste tien minuten zal Someren het nog moeten doen met een man minder, dus zo starten we met tien tegen elf. De eerste grote kans is voor Niek, maar bij een 1 tegen 1 situatie blijft een schot uit. Bij een val van Opa kwam hij er pas achter dat het veld nat was. Dit moest even gemeld worden aan de bank. In de 60ste minuut kopt Niek in bal goed door, waardoor Gijs 1 op 1 op de brommer gaat. Een actie eromheen blijkt genoeg voor de 2-2. Een grote actie wordt gestopt door onze doelman, waardoor de tweede helft gelijkop gaat. In de toepasselijke 69ste minuut wordt Verberne ten val gebracht, door hij een kopstoot geeft in de edelen delen van een andere speler van Someren. Met wat gelach op de bank gingen we weer verder mer de wedstrijd. Een fout van Djarno werd net op tijd opgelost waardoor Patrick de bal nog kon pakken. Meteen hierna werd Opa gewisseld door Bertus, gezien het hem erin is geschoten. Roel is inmiddels ook de warming-up gestart en zal Wuppel gaan vervangen. Hij wordt meteen 1 op 1 gestuurd, maar helaas was de bal net wat te hard. De tweede helft is Ospel veel feller en wordt Someren minder precies. Karel schoot nog op goal in de laatste minuut. Die actie liep door, omdat de bal heet was, maar de keeper kon hem uiteindelijk toch oppakken. Een corner volgde, maar de afvallende bal werd langs het vangnet geschoten door Hennie. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2.

Statistieken:

- Gijs meldde dat hij overweegt om te stoppen wanneer hij moet vlaggen.
- Dennis heeft een grappige opmerking geplaatst op de bank.
- Quote: 'Smakelijk, nee? Dan val kapot'.
- Jecco heeft Ospel wakker gemaakt met zijn schwalbes (en geschreeuw).
- Volgens de jongste trainer blijkt Wuppel niet uit te stralen dat voetbal leuk is.
- Dennis: 'Als wij er nog 1 scoren en niks meer doorlaten, winnen we'.
- Agnita saboteert de voerrobot waardoor 'Wimpie' niet naar de kantine kon om biertjes te drinken.

Volgende week spelen we thuis om 12.00 uur lokale tijd tegen Oda. Ook nu bent u van harte welkom deze wedstrijd te komen bezichtigen.