RKSVO 3 - SV Someren 7

Beste trouwe SVO3 supporter, welkom bij het nieuwe voetbalseizoen! Na lang in isolatie in huis gewacht te moeten hebben, mochten de sterspelers dan eindelijk weer de wei in. Zelfs koeien die na een winter binnen gestaan eindelijk weer naar buiten mogen, waren minder enthousiast dan onze spelers.

Voordat we gaan terugblikken op de wedstrijd van afgelopen zondag, wil ik graag nog een korte terugblik doen op de drie bekerwedstrijden die gespeeld zijn. De eerste bekerwedstrijd was kut, de tweede bekerwedstrijd was kut, en de derde bekerwedstrijd was redelijk met een 0-0. Hoe trainercoachboer Wim het zou zeggen: ‘we liepen alleen maar te godveren’. Maar na deze uitgebreide terugblik komen we bij afgelopen zondag waar onze eerste competitiewedstrijd plaatsvond.

RKSVO 3 tegen SV Someren 7 (gemiddelde leeftijd van 40), voor deze wedstrijd was versterking verkregen door middel van Ruud van the Tree, en Rick ‘vrije trappenmeester’ (hier komen we nog op terug) Stockmans. Deze twee extra man waren tevens nodig, aangezien het topfitte team, drie geblesseerden had, namelijk Niek van the Tree (ja, dit is de grote broer van Ruud (groot als in omvang)), Stef Verberne (bijnaam ideeën zijn welkom), en Karel. Verder is onze topspits Blinkert Feijen er helaas niet bij, aangezien hij in Quarantaine moet in Tilly, dit is geen primeur aangezien Gijs Witte Mbappé Jacobs de twee wedstrijden hiervoor ook al in quarantaine zat. Na deze info kunnen we dan eindelijk aan de wedstrijd zelf beginnen!

Het was een zonnige dag op sportpark ‘De Houwakker’, en meneer De Graef gaf het startsignaal, waarna SVO 3 zeer sterk startte en verschillende kansen creeerde (zie foto voor sfeerimpressie). Na 10 minuten voetballen was daar dan eindelijk het moment, de bal kwam na een goede opgezette aanval rond het 16-meter gebied. Na een aantal keer rondspelen kwam deze voor de voeten van Jarno te liggen, waarna hij met een geweldige strakke pegel over de grond via de tegenstander de verre hoek wist te vinden. SVO 3 1 – 0 SV Someren 7.

Enkele minuten later probeerde Someren door middel van een lange bal hun spits te bereiken, Gijs van Bussel probeerde deze bal weg te werken, maar na zijn sprong kwam hij verkeerd terecht waardoor zijn enkel omsloeg. Dit blijken later kleine scheurtjes en een bloeduitstorting in zijn enkel te zijn. Hierdoor dient er al vroeg in de wedstrijd een wissel te komen. Onze coach/speler Joris Truijen die al 7 jaar sinds zijn blessure geen voetbalwedstrijd meer heeft gespeeld komt er na lang wachten dan eindelijk in. Maar deze 7 jaar niet voetballen, is al vrij snel terug te zien. Na 5 minuten spelen, zaagt Joris de tegenstander op kelderklasse wijze om, dit betekend dus GEEL, 10 minuten eruit! Goed begin van zijn nieuwe voetbalcarrière!

Na enkele keren de bal bij eigen goal te moeten wegwerken komt er dan toch in de 30e minuut een tegengoal, nadat de corner vrij ingekopt mag worden in de 5 meter. SVO 3 1-1 SV Someren 7. Vijf minuten later komt daar het tegenantwoord dat geleid wordt door Gijs Witte Mbappé Jacobs die vrij naar de goal kan, maar hier wordt neergelegd. Dit resulteert in de tweede gele kaart van de wedstrijd. Met deze vrije trap wordt verder niks nuttigs gedaan. Het spel gaat tot de rust nog wat heen en weer met hier en daar een geringe doelpoging.

De tweede helft gaat op dezelfde voet verder, waarbij SVO 3 wel de net wat sterkere ploeg is. Dit wordt ook beloond in de 72e minuut wanneer Rick ‘vrije trappenmeester’ Stockmans achter de bal gaat staan op een afstand van 20 meter (zie foto). De vrije trap werd op sublieme wijze over de muur in de linkerkruising gejaagd, ‘dr pasje gein gezet mier tussen’! SVO 3 2-1 SV Someren 7. Na dit doelpunt werd de tegenstander meer geïrriteerd en werd er steeds meer gepraat, geklaagd en gezaagd, wat resulteerde in twee gele kaarten voor de tegenstander in 10 minuten tijd, waarbij meneer De Graef een grote mond van het veld stuurde en waar onze vrije trappenmeester nogmaals flink werd omgezaagd (hier was die van Joris niks bij). Na nog enkele tijd het eigen doelpunt te verdedigen na de druk van de tegenstander, kwam daar uiteindelijk toch nog het verlossende doelpunt die perfect werd uitgevoerd volgens Wims tacktiek. Door middel van een goede counter werd Gijs Witte Mbappé Jacobs richting het doel gestuurd en wist hij deze te maken, waardoor de wedstrijd beslist was. SVO 3 – SV Someren 7, en dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Funfacts over onze topfitte selectie:

-          Bomba, conditie voor maar 20 minuten spelen (wissel).
-          Jordi, voor de tweede keer op rij kram in de 80e minuut.
-          Niek, 10 minuten gespeeld, en na 3 minuten al op de grond met klachten aan zijn lies.
-          Stef, 30 minuten gevoetbald en afgeschreven met zijn achillespees
-          Gijs van Bussel is man of the match en wint de derde helft door de halve liter binnen enkele                       seconden achter zijn kiezen te werken.