RKSVO 4 - DESM 6

Voetbal is een wereldwijd populaire balsport waarbij twee ploegen van elf spelers moeten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Het is tevens de activiteit die door de mannen van RKSVO 4 wordt beoefend op de zondag. 11 uur aanwezig, niet zo moeilijk toch Luc en Jorn? Laten we maar stellen dat de boetepot rendabeler is dan menig bedrijf in deze crisis. Stijnes maakte al veel goed door ons tijdens het omkleden te voorzien van een blaadje koffie met een vrachtwagen aan koekjes. Björn was trouwens fysiek aanwezig, maar mentaal nog niet helemaal. Het enige verschil met een uur eerder was dat hij zijn kussen had ingewisseld voor een tosti. Ligt prima pik!

Overigens was Jorn degene die zo een 20 minuten later aan kwam zetten met de wastas. Dit resulteerde in een warming-up waar om en nabij niemand een bal heeft aangeraakt. Jammer, want voor sommige spelers is de warming-up de uitgelezen kans om überhaupt een bal aan te raken op de zondag. Voor Mitta kwam er een heuze make-over. Met een pot wat veel weg had van behanglijm, kreeg hij een hanenkam waar ze zelfs B.A. van the A-Team jaloers op zou zijn (zie foto).

Waar de basis weer over Sergio kon beschikken, was het Jarno Schoapenzak die een weekendje zoet aan het doen was en dus niet op het veld verscheen. De gebroeders Kobussen waren uitgeleend aan 5 en 6.

Na de enerverende warming-up terug naar het clubgebouw kwamen we tot de verrassing dat we van veld 1 naar veld 2 waren gezet. Ofja dat is niet helemaal waar, waarschijnlijk had Michielke een stift bij en vond hij het nodig dat het tweede op het hoofdveld speelde. Je kunt je nu van alles hierover gaan afvragen, maar de enige vraag die bij ons naar boven kwam is: Hoe komt Michiel met zijn 1 meter 20 aan dat bord om de velden aan te passen? Maak je geen zorgen, volgende keer mogen jullie het hoofdveld weer hebben hoor. Echte topaffiches met grote getallen publiek staan nou eenmaal op veld 1. Kunnen wij ook niet zoveel aan doen.

En dat het 4e bekijks trok wist de club inmiddels ook wel. Speciaal om deze massa SVO4-hooligans in goede banen te lijden had het bestuur twee security-mannetjes neergezet. Slimme keuze, voelen we ons toch net wat veiliger tussen alle emoties die heen en weer vliegen.

Bij de tos besloot de aanvoerder van DESM nog maar even van kant te wisselen. Niet vanwege de zon of de wind want die waren er allebei niet, maar het had te maken met een eventuele sneeuwstorm hebben we ons laten vertellen. Als ze in Weert nou overal zo goed op voorbereid waren, maar helaas. De eerste 10 minuten gebruikte het 4e eigenlijk als vervanging van de warming-up. Er werd een beetje Frank de Boer-voetbal gespeeld. Balletje breed balletje terug.. Was het maar zo een feest trouwens, want het gebrek aan concentratie resulteerde in dat menig balletje over 2 meter verpest werden.

Een ding was wel zeker, en dat was dat we de bovenliggende partij waren. Voor Papa Paul ook een fijne middag, want tussen die Opa’s van DESM voelde hij zich tenminste een keer ook een jonge god op het veld. Een van die Weertse Opa’s dacht dat we aan het handballen waren, en maakte nogal opvallend hands. Een biologielesje zou hem ook niet misstaan want hij zei: ‘Het was geen hands maar pens’. Weet niet waar die van jou zit maar weet wel dat ospel een terechte pingel kreeg.

Nick Wolkjesfabriek ging achter de bal staan en slaagde erin om vanaf 11 meter Ospel op voorsprong te zetten. Of het mogelijk is om een penalty lelijker erin te schieten zullen we even in het midden laten. Via de voeten van de keeper, maar we mogen niet klagen, ook die tellen. Eerlijk gezegd had je het de keeper wel gegund dat die hem pakte. Fijne kerel was dat. Maar toch wel blij dat hij erin zat.

Eerlijk is eerlijk, als we op volle oorlogssterkte zouden zijn, kon het eigenlijk al lang zevenenveertig-nul staan. Er volgde ook meerdere malen mislukte acties, kopballetje op de lat hier, afgezwaaid schot daar. Met ook nog het uitvallen van Rutger ‘Ich heb zoee last van miene enkel’ Ogier, zat het nog niet helemaal mee in de eerste 45 minuten.

Na wat tactische rustbesprekingen en een paar wissels toch besloten om in de tweede helft de Rollie van Bob de Bouwer uit te hangen, want het enige doel was om over de mannen van de Moeestdieek heen te walsen. Laten we wel stellen, ook in de tweede helft was het spel niet echt flitsend. Het enige wat echt flitste, was de camera van de persfotograaf. Henk bedankt voor de foto’s! Echt klagen kunnen we ook niet, want met vlagen werd er steeds beter gespeeld. De frustratie zat er goed in bij de Weertse mannen. Met meer gemekker dan de gemiddelde schapenkudde was het de rechtsbuiten die voor het geklaag naar de kant werd gestuurd door de arbiter van dienst. Om de scheids uit te maken voor pannenkoek is natuurlijk ook uit den boze.

Wat even gemist werd is dat door het affluiten om de beste man weg te sturen, een doorgebroken kans van RKSVO verloren ging. Achja kan gebeuren. Gelukkig reageerden we op de best mogelijke manier, en dat is om gelijk te scoren tegen 10 man. Het was Hondenbrokjes Sem die de voorsprong verdubbelde.

Toch lukte het niet om er nog verder overheen te gaan tijdens het overtal van Ospel. Het moest dan enige tijd op zich laten wachten, maar de 3-0 bleef niet uit. GimmeGimme Stijnes knalde de derde erin. De talenten van Luuk en Timo hadden de wedstrijd volledig onder controle maar tot een echte afslachting is het niet gekomen. Een opstootje tussen Sem en de aanvoerder van desm volgde wel nog, lekker man hoort erbij. Verder waren de mannen in het geel gewoon prima kerels. Je zou er zeker gezellig een aantal pilskes mee kunnen drinken op de zaterdagavond, mits ze niet op de kleinkinderen hoeven te passen natuurlijk.

3 Puntenn zijn weer binnen! Met het blaadje in het kleedlokaal kwamen we erachter dat die coronaregels niet altijd erg zijn. Jan kwam hoogstpersoonlijk het blaadje bier bezorgen. Zo heb elke voordeel toch zijn nadeel. Stijnes trok eerst een verstandig adje, om vervolgens in de douche Huub te roepen. Lekker man. De derde helft hebben we trouwens bij Remy doorgebracht. Prima sfeertje. Nog een mededeling: Het is jullie misschien opgevallen dat we geen tegengoals hebben gekregen. Padtrick van Rooijen is de naam, de man van de 0 houden. Het gerucht gaat dat hij deze gebeurtenis komende donderdag op zijn lijf gaat laten tatoeëren. Mocht je hem deze week tegenkomen in de phicoop ofzo, feliciteer hem dan met deze wereldse prestatie. U Zijt bedankt!

Tot ons groot verdriet zijn we volgende week vrij. Over twee weken hervatten we de competitie bij de maas al gauw, tegen Maasgouw. 11 oktober 11 uur, tot de volgende!

Volg ons op Facebook