RKSVO 4 - NWC 9

Van de week mensen gaan tellen in Asten, toen toch maar naar huis gegaan en opgezocht op wikipedia dat ze 13.000 inwoners hebben. Van die 13.000 meende er een paar honderd bij NWC te moeten voetballen, en laat het net zo zijn dat er daarvan weer een goede 11 (en de rest) naar Ospel kwamen voor een bekerpot, de laatste in de groepsfase.

Boetes? Ohjazeker wel. Mitta deed zijn kunstje van vorige week nog maar eens over. Wederom 2 minuten te laat, katjing boetepot. Ook Diesel kwam te laat, helaas deed hij met het 6e mee. Klasse, dat is het perfecte visitekaartje. Een uitnodiging voor de barbecue van 6 heeft hij hiermee ook in de wacht gesleept.

Ohja nieuw dingetje dit seizoen. Vanaf dit seizoen zijn we iedere week genoodzaakt, enigzins verplicht, om zoveel als nodig en mogelijk uit te lenen aan andere teams. Vandaag was het Nickotine aan 2, Diesel aan 6 en Douven naar 3. Enerzijds is 18 man natuurlijk teveel voor op het wedstrijdformulier, anderzijds dacht het bestuur na vorig jaar waarschijnlijk dat dit dé manier was om andere teams een graantje mee te laten pikken van de Winning-Vierde-Vibe. Wat wij van hiervan vinden? zachtgezegd helemaal kut. Spelers van het 4e spelen nou eenmaal erg graag op zondag bij, je verwacht het niet, het 4e. Eigen team, eigen feestje. Gelukkig zijn we allemaal ideale schoonzoon figuren en werken we appetijtelijk mee. Om vanaf volgend seizoen onze mening te laten horen, is overigens wel besloten om per direct lid te worden van 'de taofel'. Heerlijk toch: niks te zeggen hebben maar wel de man zijn, en lekker bij het 1e langs de kant uitleggen hoe het wel moet. Droombaantje. Dit was trouwens geen sneer naar 'de taofel' (waar het eigenlijk wel veel van weg heeft) maar gewoon om oprecht te laten weten dat wij genieten van de ambiance van ons clubje. Om het goed te maken krijgen jullie bij deze seizoenskaarten voor het 4e. uiteraard in de skybox.

Overigens hebben we vrijdagnacht in de Prins een nieuw vlaggert gevonden. Zo enthousiast als hij vrijdag was, zo afwezig was hij op de Zondag. Pascal waor waasje? We hebben je gemist kerel. Wie ook niet op de club verscheen was onze vaste doelman. Padtrick is de man van het goede leven en besloot om toch maar weer eens op vakantie te gaan. En dan nog klagen over de melkprijs zeker. De taak werd vandaag prima ingevuld door Gijsje Kobussen die plaats onder de lat nam.

De wedstrijd begon niet heel best. Het stond niet zoals het zou moeten staan. ‘Zo lek als een mandje’ zei een wijze man ooit. Het begon erop te lijken dat het een flinke zeperd voor de mannen van SVO 4 ging worden. En een achterstand kwam er zeker. Asten kwam in korte tijd op 0-2. Een hoofdpijndossier voor de trainerts.

Gelukkig viel er toch nog iets te vieren. Na een decadente voorzet van FeestDJ Nabben, was het de captain van dienst vandaag, Para Voce Senna de Leeuw, die zijn kop erachter kon zetten om hem vervolgens snoeihard tegen de keeper aan te koppen. Het was vervolgens de rebound die hij erin werkte. Niet met zijn scheenbeschermer, gewoon met zijn voet voor de duidelijkheid.

Tijd voor een bakkie PickWick. Zoals afspraak een koekje erbij, lekker pik. Gaan ze de 6,5 van vorige week overtreffen? een cijfer voor de thee erg belangrijk moet je beseffen. Deze week kregen jullie een snoeiharde 8. Rustrijmpje weer voorbij, door naar tweede helft, wie had dat gedacht.

In de rust kwam Mitta erin, die nogal het idee had dat het hem niet ging lukken zonder te vomeren. Is trouwens niet gebeurd. Ook Rozenblaadje Daan maakte zijn opwachting binnen de lijnen.

Het ging de tweede helft best prima. Werd wel lekker getikt, goeie steekballetjes maar tot goals kwam het helaas niet. Het was zelfs nog dat Asten op een 1-3 kwam, en als je dacht dat het niet erger kon, in de allerlaatste seconde werd het ook nog 1-4. Vaker genoemd dat we mooi-weer-voetballers zijn. Toch was het ook voor ons verrekes warm vandaag. Weer voor op het terras te zitten, dus dat hebben we na een 1-4 verlies ook maar gedaan. NWC: Astenblief voor de 3 punten. Succes verder in de beker.

Wedstrijd afgelopen, kantine in, Scheenbeschermer nam de halve liter voor zijn rekening, aftrap veranderd in aftap en RKSVO vier ging de middag verder als RKSVO bier. Haha. Goeie grap man.

Een uitglijer voor SVO4 dus. Echt gerouwd om het verlies hebben we niet, vanaf volgende week beginnen we dan eindelijk waar het echt om draait: de competitie. Onfortuinlijk mogen we niet op onze eigen Houwakkerpark aftrappen, maar beginnen we de competitie in Weert tegen MMC. Een goede kans om het spaarvarkentje van de boetepot te spekken, want we moeten echt f*cking vroeg. Kwart voor 9 aanwezig, doe eens ff niet joh. Normaal doen!!!!1!!!!1111.

Dank voor het supporten langs de kant weer, en voor het lezen van ons verslag. Kregen van de ICT-er (die trouwens een blauwtje liep, pff mister-wup-steal-your-girl) te vertellen dat de verslagen bijna 500 keer gelezen worden. Das toch wel mooi om te zien. We zullen er dan toch nog maar mee door gaan. Kregen ook de opmerking om het korter te houden. Natuurlijk luisteren we daar niet naar, dus bij deze nog wat overbodige tekst: Het was een beetje alsof je een banaan met witte vlekjes was die net terugkwam van een wereldreis en vervolgens een vrieskist aan de buurman bezorgde waarbij je niet aanbelde maar het ruitje met je blote enkel doorsloeg. Mocht je nu sterk afvragen wat je zojuist gelezen hebt, deze verslagen worden geheel nuchter geschreven. Wist gewoon niet zo goed hoe ik dit moest omschrijven.

En dan gaan we er nu toch echt uit, tot volgende week!

‘Het maakt niet uit hoe vaak je wint maar hoe ga je met verlies om?’