RKSVO 4 - Someren 9

Zondag was de mooiste dag van de week, en je wist als je naar je vriendjes keek

Hier gaan ze heel wat beleven

En de trainer riep : samen is niet alleen

Maar eenmaal op het veld vergat je dat meteen, we waren zeven

heuj groen als gras jajaja groeeen als gras blablabla

Dankje Acda en de munnik voor deze intro. zoek hem zelf maar even op, nummer heet groen als gras. De sfeer rond dit nummer was het gevoel van de zondagmiddag want tijd voor de eerste thuiswedstrijd! Klokslag 12:00 aanwezig. Ik ben nogal van de lijstjes dus laten we even vergelijken. Beter dan Wembley, mooier dan Wanda Metropolitano, meer sfeer dan in Signal Iduna Park. Ik heb het natuurlijk over ons eigen Houwakkerpark! Je loopt de poort binnen en ruikt het gras, kijkt naar het hoofdveld en ziet de grens schreeuwen, de keeper een blunder maken, de verdediger een zaag inzetten. En het mooiste van alles, wij mogen dan zelf nog beginnen. Het is weer zondag, heerlijk.

Opstelling wordt normaal net voor de wedstrijd bekend gemaakt, maar doormiddel van de foto (zie foto) in de groepsapp liet de trainer zaterdagavond al zien dat Tieske de bank warm mocht houden (was uiteindelijk niet zo hoor).

12uur, niet zo moeilijk aangezien dit op donderdagmiddag via een redelijk streng appje al werd aangekondigd door de Technische staf. Geloof het of geloof het niet (dat laatste zou ik eigenlijk doen) maar we zijn een kei serieus team dus eerder naar de club komen voor tactische besprekingen is voor ons geen enkel probleem. Toch opende Mitta de inkomsten voor de boetepot dit jaar. Lekker 2 minuten te laat aankomen zetten, we kunnen weer cashen! Wie gaat er nou ook op zondagochtend voor de wedstrijd naar de kapper? Uhm nee rustig maar, zijn lange blessen zaten er gewoon nog aan. Hij was gewoon te lang in zijn nest blijven liggen. Slaperd. Het was Stijnes wel gelukt om op tijd te komen, maar veel tijd had hij in de ochtend niet. Het eerste shirt wat hij vond trok hij aan, laat dat nou net dezelfde zijn als hij de avond ervoor op stap aanhad. Heerlijk, werden we toch ook qua geur nog even aan de zaterdagavond in Eindhoven herinnerd.

Someren 9, altijd lastig. In het 1-jarig bestaan van ons team is het ons vooralsnog nooit gelukt in de historie om van SV Someren te winnen. Daarnaast is het ons ook nog nooit gelukt om een hele wedstrijd met je handen in je broek je lul vast te houden, maar dat heeft hier eigenlijk weer helemaal niks mee te maken.

Waar Sergio Padtrick vorige week el capitano was (geef die man trouwens nog even een complimentje als je hem tegenkomt, hij heeft namelijk vorige week de 0 gehouden. Ik meen het doe dat, dan maak je zijn dag ook weer goed.) was deze week Diesel de bestuurder van het schip. Laten we hopen dat het geen Titanic wordt.

Na weer een zeer geslaagde warming-up waarbij meer ballen niet dan wel aankwamen, mochten we aantreden op veld 2. Ik denk dat de wedstrijd uitverkocht was, gezien de hoeveelheid publiek. Dank daarvoor wederom, wij zijn blij met onze trouwe achterban. Dat motiveert enorm. Schatjes zijn jullie. Altijd makkelijk is het niet, supporter van SVO 4, want niet alles wat we doen bestaat uit technische hoogstandjes om het zomaar te zeggen. Someren was in eerste instantie ook wel de bovenliggende partij. Konden met een paar steekballetjes zo doorkomen, gelukkig werd er toch  op tijd ingegrepen en wisten ze niet op voorsprong te komen. En iemand heeft ooit bedacht dat je zonder scoren niet kan winnen, en dat een wedstrijd 90 minuten duurt. Dus laat het nou net zo zijn dat we het nodig vonden om zelf steeds meer kansjes te creëren.

GimmeGimmeStijnes, kom maar door de man van de 1-0! Hoe cool is dat, lekker bezig Fleurtje. Euh Ricoo rooie knop kirikir amhoela kurk is kurk. Tegen de verhoudingen in wist het 4e de voorsprong te nemen, en al gauw bleek dat ze vanaf dit moment ook wel de beter ploeg waren. Nee Patrick, niet zo een ploeg, verrekte akkerbouwer dat je bent. Daarna werden we weer ietwat slordig in het afmaken, veel net-niet goaltjes. Maar ook deze week was Nickotine de man van de 2-0, op aangeven van Opa Peters werkte vanne box hem fraai binnen de palen.

Het was deze week niet de V8 van MotoMoto die het begaf na een halfuurtje, maar Scheenbeschermer Senna had zijn motor opgeblazen. Net daarvoor had ook Rutger het lootje gelegd. Kende nog wel een overvolle bank hebben, maar zo schiet het natuurlijk ook wel op. Net daarna was het tijd voor een opstootje, hoort erbij in een goeie bekerwedstrijd. Kwam gewoon door Someren hoor. Die waren meer aan het zeiken dan dat een gemiddelde dixie in een jaar meemaakt.

Toch ging Ospel na het opstootje een beetje de Risse uithangen, er werden wat spelers neergemaaid en omgeschoffeld. Ik denk eerlijk gezegd dat we er zo kunnen beginnen, want zoveel schoffelen zij in een hele maand niet eens. Kostte ons helaas wel een pingel tegen. Sergio Padtrick dook nog richting de goede hoek, maar de aanvoerder van Someren slaagde er van 11 meter in om de Brabanders op een 2-1 te zetten. Balen. Maar voor rust was daar Sem die even de Labyad uithing. Zijn vrije trap ging via de muur de goal in, 3-1! Het was nou niet bepaald de mooiste, maar ook die tellen net zo hard.

In de rust werden de nodige misstanden even rechtgetrokken en uiteraard een cijfertje voor de thee gegeven. Laten we het na enige discussie toch maar op een 6,5 houden. Kritisch zijn is belangrijk, ruimte voor verbetering. Geef ons volgende week een koekie erbij en je krijgt zonder twijfel een 8. Niet dat we om te kopen zijn, maar eigenlijk dus toch ook weer wel. Na een warm bakkie konden we er weer theegen.

Weinig te klagen na rust, het ging nog even enigszins op en neer, maar na een tijdje besloot de arbitrage om ook de grasmaaier van Someren te bestraffen, dus ook SVO4 mocht het vanaf 11 meter proberen. Het was Sem die achter de bal ging staan en zijn tweede van de middag erin legde. Vanaf dit moment was het wel duidelijk dat we ook onze tweede bekerwedstrijd met 3 punten zouden eindigen.

Het bleef gelukkig niet met 4-1, nee we hadden nog meer te vieren. Hij was weliswaar te laat, dat kon je niet zeggen over zijn actie bij de 5-1. Het was Mitta die ineens spitsambities heeft gekregen. En van die ambities is niks gelogen, want Mitta-Spitta maakte ook nog eens de 6-1. Waar Lange de bal voorlegde en de keeper van Someren zijn verdedigers eigenlijk zijn verdedigers al bedankt had, gaf mitta niet op en liep door richting het midden van de goal en wist van dichtbij de bal half struikelend in een schermutseling met de verdediger nog knap achter de keeper te schuiven.

Heerlijke uitslag in onze tweede cupfight! Wat ons vorig jaar in de competitie niet lukte tegen Someren 12, lukte nu wel met uitgebreide cijfers: 6-1 winst! Er werd weer gedoucht met een fijn blaadje bier, en zoals je van ons gewend bent hebben we daarna nog even kunstmatig de kantine op de kop gezet. Lekker sfeertje wel.

Volgende week mogen de mooiweervoetballers van RKSVO 4 de laatste bekerwedstrijd spelen. We treden aan tegen NWC Asten, ook zij zijn vooralsnog ongeslagen. Gaan we ook deze winnen? Sluiten we de poulefase af als groepswinnaar? Komt dat zien, volgende week zondag, zelfde zender zelfde tijd!

Volg ons op Facebook