RKSVO 4 - SV Laar 6

Een voetbalteam, iets waar je elke week mee te maken krijgt. Net zoals Arthur en Thomas Shelby, Bert en Ernie, Donald Trump en Kim Jong Un, Buurman en Buurman en de kok met zijn fornuis is het voor een voetbalteam van belang om te verbroederen. Dit is door SVO 4 massaal gebeurd op de avond voor SVO 4- Laar 6 tijdens het Verboederingsbal in Cranendonck. De grolsch was enigszins uit de hersenen getreden toen we om (pas) 12:00 op de club hoefde te zijn. Heerlijk, een thuiswedstrijd.

Vandaag zelf met een speler die niet gevraagd is, maar zo graag een keer met de talenten van RKSVO 4 mee wilden doen dat hij gewoon aan is komen lopen. Jaja, Rick wilde ook wel eens weten hoe dat nou voelde. Na een discussiepuntje over of dat handschoenen aandoen een boete is, konden we onze opwachting maken. Laten we wel even eerlijk zijn, je bent best wel een mietje met handschoenen aan. Het is een beetje hetzelfde als een cadeautje krijgen en het blijkt een lege doos te zijn, je brood smeren zonder boter, een trui dragen met het kaartje er nog aan, voorplanting met condoom, ik weet eigenlijk niet welk statement ik nou wilde maken maar het is het gewoon net niet.

Ahfijn, door naar de wedstrijd. Zoals voorgaande twee weken waren we ook vandaag genoodzaakt om met Timo onder de lat te beginnen. Toch was Patrick weer in Nederland maar op Houwakkerpark hebben we hem nog niet gezien. Hij vroeg zich wel af wie de stoof in Nederland had uitgezet. Onze man die vorige week goed was voor vier treffers, startte vandaag op de bank en daar was hij meer dan tevreden mee.

Echt overtuigd van 3 punten pakken waren we niet, maar het zou wel een leuk cadeautje zijn in de aanloop voor pakjesavond. Dit cadeautje leek al heel gauw met de rook van de stoof te verdwijnen, aangezien Laar 2x wist te prikken. Dit verliep twee keer ongeveer hetzelfde. Peters en Diesel Kessel moesten er beide een voor de rekening nemen, kan gebeuren. Een team een taak dus we wisten wat ons te doen stond, je verwacht het niet maar om te winnen moet je dus 3x scoren. Ik heb mijn rekenexamen gewoon gehaald.

Gek genoeg kregen we er na een 2-0 achterstand ineens de volste vertrouwen in. Het voetbal was opnieuw uitgevonden en iedereen was naar de aandelenbeurs geweest. Ik bedoel eigenlijk dat iedereen zijn aandeel hierin had. Het was Sem Hondenbrokjes die een echte ziyech-pass gaf en Nick die net zo inliep als Promes, kon de bal binnen werken. Erik ten Hag je kan wel stoer doen, maar Luuk van Deursen heeft het echte materiaal in handen.

Eventjes voordat de rust aanbrak kreeg Ospel nog een welverdiende vrije trap. Wat we nog van verleden wedstrijden konden herinneren is dat doorlopen op de keeper nog wel eens effectief kon zijn. Het was onze El Capitano Paul Peeters die dit ook zeker niet vergeten was en nadat de keeper de vrije trap keerde was hij de man die de rebound erin werkte. Met twee tegen twee gaan we richting de welverdiende thee!

Om aan onze vaste rubriek te voldoen mag gezegd worden dat dit de beste thee was van dit seizoen. Gewoon een goed bakje thee waar het zakje uit het perfecte moment is verwijderd. Lekker man. Een opvallende wissel: Timo kon helaas niet verder na zijn blessure die hij bij de 0-2 opliep, dus was het Patrick Houben die zijn entree maakte. Overigens was het hem al gelukt om het doel schoon te houden bij het 3e die net klaar waren. Ook Stijnes mocht in de tweede helft zijn noppen in de groene mat drukken.

Over de tweede helft? Leuk voetbal, sportieve pot. Ach, de nodige opstootjes en emoties maar dat hoort bij een gelijkwaardige wedstrijd. Al met al waren de mannen uit het meest noordelijke puntje van Weert een fijne tegenstander. Met een hoop kopballetjes gevuurd op het doel van Laar, een nog een paar schoten bleef het toch nog even gelijk. Toch liet Luc ook vandaag weer van zich horen, en hij scoorde met een sliding weliswaar. Het Laar dat met 0-2 eruit zag als een stevige rots, was nu niet meer dan een zielig hoopje kiezels. Tijd om de overwinning veilig te stellen. Er veranderde eigenlijk niet zoveel na de voorsprong: kopballetjes net over, schoten net langs. Nee, het lukte Ospel niet om de pot te beslissen. En stiekem kreeg Laar toch ook nog een paar kansjes, maar het stond gewoon goed vandaag. Over verbroedering gesproken, als je 0-2 achterstaat en je samen terug knokt naar een overwinning mag je wel stellen dat de verbroedering goed is. Er wordt gewerkt voor elkaar en dit geeft goede vooruitzichten naar de o zo moeilijke wedstrijd van komende zondag tegen de ongeslagen koploper.

Puntje van kritiek? Jawel hoor. De kantineopkomst was matig vandaag. Nouja je kan niet altijd zes gooien. Als de snack van de maand een kaassoufflé is dan kan je dit ook wel een keer verwachten. Volgende week gaan we dus naar Swartbroek. Mochten we deze positieve lijn doorzetten dan doen we goede zaken. Anders? Ook geen man over boord, maar we zullen weer bloed zweet en tranen gaan geven zoals André H6 zou zeggen. Tot de Volgende!