RKSVO JO19-1 - Brevendia 4-0 (1-0)

Eindelijk de eerste 3 punten zijn binnen!

Na nederlagen in de beker en onnodig verlies in de eerste twee competitiewedstrijden volgde er een overwinning tegen Brevendia uit Stramproy

Vanaf de eerste minuut dat de spelers het sportcomplex op kwamen was al te merken dat er vandaag iets moois zou kunnen gebeuren. Iedereen liep er geconcentreerd bij. De spelers hadden een goede warming-up, de leiders hadden hun wedstrijdpraatje en aanvalsplan goed voorbereid. Zelfs de slogan van het eerste werd erbij gehaald ("We strijden ervoor, voetballen en genieten!").

Er werd vanaf de eerste minuut druk gezet. Dit resulteerde al meteen in een paar goede kansen en Brevendia kon bijna niet van zijn eigen helft af komen. Na 20 minuten volgde eindelijk de bevrijdende eerste treffer. Een prima assist van Jordi werd goed afgerond door Michalis.

In de rust pepte de spelers en leiders elkaar op en - nadat de scheidsrechter werd bedankt met unne dikke MERCI (zie foto's) - spatte de vonken er bij RKSVO weer vanaf. In de eerste 5 minuten weer drie goede mogelijkheden, maar het net werd niet gevonden. Totdat Boy werd neergelegd binnen de zestien: de strafschop werd goed ingeschoten door aanvoerder Bas (2-0). RKSVO pakte door en bleef Brevendia onder druk zetten. Dit leidde tot de 3-0 via een prachtige rand-16-meter-punter van Luc in de linker bovenhoek.

De koppies bij Brevendia gingen hangen en via een mooie pass van Sem op Jordi, kon Jordi de 4-0 tegen de netten jagen.

Een zeer verdiende overwinning, waarbij de neuzen allemaal dezelfde kant op stonden met na afloop een snackschaal en natuurlijk de nodige potten bier en ranja.