RKSVV 2 - RKSVO 4

Zie de maan vertrekken door de bomen

De mannen van het vierde zijn weer naar de kantine gekomen

Heerlijk avondje is geweest

Tijd voor de wedstrijd tegen de koploper, wat. een. feest.

Uiteraard lag Daan nog op een oor. Wat resulteerde in dat een zekere Kia Picanto even een tussenstop aan zijn voordeur moest maken. Daan werd daar in zijn blote bast aangetroffen (Zie foto) en met enige vertraging nam hij een plekje in op de achterbank, wat later de wisselbank zou worden.

Even wat informatie vooraf: Swartbroek 2 was de tegenstander van vandaag, de mannen uit dit gehucht wat kleiner dan West-Ospel is waren nog ongeslagen. Swartbroek droeg een tenue met swarte broekjes en speelde eveneens als alle andere tegenstanders tot nu toe met 11 spelers in de basis. Ospel had vandaag twee lege plekken in te vullen, zoals die van Stan RiverCentury. Haha snapje, Mazereeuw: zovan de maas wat een rivier is en een eeuw maar dan in het Engels. Ok doei. Deze plek werd vervuld door een speler die eerder mee heeft gedaan. Tim Una Paloma Blanca van Schaijk. Vooraf mag alvast gezegd worden dat hij dit prima deed. Over rivieren gesproken, Björn Rijnders moest zich helaas ook afmelden.

Warming up? Daar was het eigenlijk veel te koud voor en een beetje te veel regen, wisten ook de zeven spelers die tot 10 minuten voor de wedstrijd in de kleedkamer bleven hangen. Met nog drie mannen in die in de dug-out gingen zitten, Waren er welgeteld vier mensen daadwerkelijk met opwarmen bezig. Patrick was trouwens niet de enige die vandaag in het doel stond, Hij had een maatje meegenomen op zijn wang. Nee even serieus je had dit moeten zien want godskanonnen wat had hij een opgezwollen kop. Die wang was gewoon 4x groter dan aan de andere kant. Verklaring hiervoor? Weit neet ig stong zoee op en keek inne speegel en toen waas det dr. Jaja, onze Sergio Padtrick had een goeie hamster op zijn wang zitten, of had hij deze de hele dag in zijn mondhoek? Niemand weet het.

Ospel begon gewoon lekker aan de wedstrijd. Het stond goed en er werd reclame gemaakt voor die witte snoepjes. Tik tak tik tak en weer een mannetje uitgespeeld. Lang wachten op de voorsprong? Nee, het zat mee vandaag. Na een chip-balletje van Senna (die tegenwoordig een verhuisservice in de nachtelijke uren is begonnen met specialisering op voortuinen) was het Luc die een schot kon lossen. De bal ging weliswaar recht door het midden, maar onze GimmeGimmeStijnes kreeg een mooi cadeautje van de keeper die op zijn beurt de bal via zijn handen in het net zag verdwijnen.

De mannen van SVO 4 hadden er zin in en bleven gaan. Een paar gevaarlijke corners van Sem Waar Was De Meid Vandaag Lankester werden nèt niet benut. Tot dat Sem besloot om maar een keer een kutcorner te geven waarbij de verdediging dacht die gaat toch wel over. Het was Senna die er nog in geloofde en met zijn dikke kop de 0-2 binnenkopte. Mag gezegd worden, ook hier kwam die keeper van Swartbroek niet héél overtuigend over. Misschien iets voor Achilles met Eric Meijers als trainer. Ik zal zijn uitspraken niet herhalen voordat ons verslag weer van de site wordt geknald wegens ‘Vulgair Taalgebruik’.

Aan goede corners vandaag geen gebrek. Want ook de 0-3 werd er kei hard ingekopt. Paultje P sprong hoger dan de gemiddelde polstokhoogspringer, en dat zelfs zonder stok! De verdediging kwam niet eens in de buurt en ik heb het niet gecheckt, maar het zou me niks verbazen als er inmiddels een gat in het net zit.

Bleef het bij 0-3? Nee zeker niet! Het was te zien dat Sem geen ‘nacht-gymnastiek’ had gedaan (en trouwens ook niet in de ochtend) want hij was fit vandaag. Na een zeer vreemde situatie dacht de keeper uit te komen en alle opties waren voor Sem eigenlijk verdwenen, Behalve de bal over de keeper heen te lobben. Precies dat deed hij, een lekker lobje en 0-4 voor SVO. Vanaf de dug-out klonken nog wat toepasselijke nummertjes en een paar mannen van Swartbroek vroegen of we de wedstrijd niet alsnog konden aflassen.

In de kleedkamer stond een lekker bakje PickWick, wel godsgruwelijk heet, mijn bek stond in de fik. Lekker was die wel en dat zeg ik, de vlagger van de tweede helft, dat was Nick.

Echt sterk kwamen we de kleedkamer niet uit. De lijn van de laatste 10 minuten voor de thee werd doorgetrokken. Dit zorgde ervoor dat de beste speler van Swartbroek de aansluitingstreffer kon prikken. 1-4 in de 52ste minuut, als dat op dit tempo doorgaat dan werd het een pijnlijk potje nog. Toch herpakte Ospel zich snel. Niet perse door zelf nou hoogstaand voetbal te beoefenen, maar vooral door het voetbal ook bij de tegenstander eruit te halen. De man van de 1-4 werd wel nog een paar keer gevaarlijk, Maar Diego de Feestachtige BeestDJ en Sergio Padtrick zorgde ervoor dat hij niet nog een keer trefzeker werd. Die eerstgenoemde zorgde er ook nog eens voor dat de meest dreigende speler vroegtijdig kon gaan douchen wegens een enkelblessure.

Ik wilde het verslag eigenlijk afsluiten, maar Jarno, onze enige echte Schoapenzak, vond het nodig om in de 92ste minuut nog een wereldgoal te maken in de linkerkruising. Een stukje kunst wat de welverdiende kers op de taart was en de stand op 1-5 zette.

Alle scenario’s waren eigenlijk al besproken, maar 1-5 winnen tegen de koploper had niemand echt voor mogelijk genomen. Na de wedstrijd volgde nog uitspraken als: ‘Ik vond Someren beter’ en ‘Ik snap wel dat je met zo een scheids elke week wint’. We hebben goede zaken gedaan, en mogen volgende week nog één keer aantreden voor de winterstop tegen de nummer 4: DESM. Tot de Volgende!

Volg ons op Facebook