SOMEREN 9 - RKSVO 3

Beste trouwe lezers,

Ik ben verplicht jullie te moeten meldden dat onze vertrouwde reporter van dienst nog steeds geblesseerd is. Echter is dit nu niet aan zijn voet, knie, teen, oog, whateverr, maar aan zijn arm. Hierdoor was hij genoodzaakt het schrijven van dit wedstrijdverslag over te dragen aan iemand anders. Vandaar dat ik jullie verwelkom in deze korte inleiding. Waarschijnlijk zal jullie dan ook opvallen dat de schrijfstijl iets veranderd ten aanzien van de vorige verslagen, maar ik hoop dat jullie dit wel met net zoveel passie, liefde en vooral plezier zullen lezen. Ik groet u.

Ik wil jullie graag meenemen naar de zaterdagavond oftewel ‘the evening before’ om het zo maar even te zeggen. De prins bestond 40 jaar. Wat een feest! Ik moet zeggen dat de tent aardig goed gevuld was en dat er menig persoon zeer fout verkleed was. Enkele spelers werden alvast geïnterviewd, maar verder dan termen als ‘HEEEEEUUUJJJJ!’ en ‘BIERRR!’ kwam het niet.

Zondagochtend aangekomen was het zonnetje al lekker doorgebroken. De verslaggever in dienst werd via de groepsapp al getipt dat Stef ‘Verrek mer’ Verberne toch niet heel veel zin had, maar helaas moest hij toch zijn bolide inzetten om de spelers te vervoeren naar Someren. Hierdoor ontkwam hij er niet aan om mee te gaan. Enkele spelers zaten aan de koffie, AA drink of zelfs water om de genuttigde drankjes van de welbekende zaterdag weg te spoelen. Ook waren er al enkele spelers die de ‘bagage’ bij een witte, mooi door moeders gepoetste toilet hadden gedropt. Opa Stienen drinkt nooit, wat in sommige godsdiensten als "mieteritus" wordt beschouwd, maar hierdoor was hij wel fit genoeg om voor Stef ‘Verrek mer’ Verberne, in de bolide van laatstgenoemde, de sterkhouders te verplaatsen naar het Brabantse landschap.

Eenmaal aangekomen en omgekleed, waarbij de douche a.k.a. hogedrukreiniger al een keer was aangezet, werd de warming-up gestart. Ofja, gestart? Laten we het erop houden dat het meer bij zonnen en vooral bijpraten was. Eenmaal de huppelpas gevonden te hebben bleek dat Someren beschikte over prima schommels die door Niek, Gijs en Dennis werden getest. 8 uit 10 zullen we maar zeggen, aangezien de balk er niet heel betrouwbaar uitzag.

12.00 Nederlandse tijd, tijd om af te trappen. Voorafgaand aan de aftrap werd al flink gediscussieerd over het veld. Te Heet en Te Nep was de conclusie. De muziek op de achtergrond en de lege tribune hielpen wel mee om de spelers uiteindelijk klaar te maken voor de eerste helft. Deze kon beginnen met een scorebord wat niet deed en maar 1 vlagger. Someren, met 1 speler op de bank die bij zijn statement bleef ‘Ik Vlag NIET!’ en drie spelers die hem zaten op te naaien vonden uiteindelijk onder luid applaus van de spelers van SVO een kandidaat om de eerste helft de vlag te laten fladderen.

De eerste helft begon en het tempo was laag. Heel laag. Echt heel laag. Het eerste balcontact van Bas ‘Komt ook een keer voetballen’ Coolen was een hakje wat zonder pardon uitging. Dit was eigenlijk wel zijn hoogtepunt van de wedstrijd. Een splijtende pass van Roel ‘Gaat overal onder door’ Bongers op Rick ‘Bier geeft plezier’ Feijen brak uiteindelijk de ban. Een tikje terug op Gijs ‘Goalgetter’ Jacobs zorgde voor de 0-1. Jop Feijen, die als een Jecco ging, zorgde met een prachtige solo voor de 0-2 waarbij beide teams gingen rusten. Zijn oudere broer werd geraakt door een karateslag, maar ging helaas te gemakkelijk naar de grond. Dit zorgde niet voor een rode kaart, wel voor wat geschut van de grond. Paul ‘Ik heb scheenbeschermers van Roel en die geef ik niet meer terug’ Manders, die meedeed en uitstekend speelde werd gewisseld.

In de rust zorgde lauwe thee en de oppepper van trainer Joris ervoor dat de mannen voor de 0-6 gingen. Dit zorgde dan voor een welbekend ‘Rondje’.

De tweede helft, waarin ik waarschijnlijk de volgorde van gebeurtenissen niet helemaal correct zal zijn, moet ik zeggen dat Ospel goed opzoek ging naar de 0-3. Jop werd 1 vs. 1 met de keeper gestuurd, maar faalde en schoot recht op zijn been. Gelukkig herpakte Jecco himself zich en maakte uiteindelijk de 0-3. De 0-4 werd gemaakt door Niek. Persoon in kwestie vond het nodig om de bal door het net te schieten (spreekwoordelijk dan beste lezers). Stefan ‘Opa’ Stienen deed een duik. Dit leverde echter geen strafschop op, waarbij ik moet zeggen dat hij toch wel degelijk werd aangetikt. Verder dan wat kansjes over en weer en een duik van Patrick ‘Mayonaise’ van Rooijen, leverde de tweede helft niet op. Gijs ‘Speedo’ Jacobs deed het vlagje prima omhoog op verschillende spelmomenten waardoor een compliment van de arbiter in kwestie volledig terecht was. Het beste moment van Stefan ‘Opa’ Stienen, die toch redelijk vaak in dit verslag voorkomt was aangebroken toen de scheidsrechter voor het laatste op zijn fluit blies en hem verloste van deze wedstrijd. Na afloop werd er aan de staantafels een heerlijk goudgele of vettige zwarte versnapering gedronken. Helaas waren er in mijn ogen toch teveel blikjes en minder plastieken bekers. Ook dit moet ik helaas melden na deze wedstrijd. Patrick ‘Kettingroker’ van Rooijen had inmiddels al 3 pakjes sigaretten op na zijn zware inspanning van vandaag. Spelers, die languit op het gras lagen met zout in de ogen vonden uiteindelijk de kracht om na een minuut of 20 toch de douche op te zoeken en terug te keren naar het altijd mooie, zonnige Ospel.

Klein feitje tussendoor. Doordat Roel eerder moest gaan lag Gijs op Djarno, Paul en Jop. Een zeer knusse bedoeling in de auto zorgde voor een echte band tussen deze ploeggenoten. Hopelijk leidt dit tot nog betere resultaten in de rest van het seizoen.

Eenmaal in Ospel werd de snackschaal besteld en de halve liter ‘Man Of The Match’ getapt. Deze wedstrijd was Jop Feijen de gelukkige die, na de blater van Stan ‘Ik at de man of the match niet’ Hendrix, wel deze prijs in een keer achterover sloeg wat tot gejuich van zijn medeploeggenoten leed. Hij dronk deze helaas met rechts, dus zal de rechter zich nog buigen over deze zaak om te kijken of deze niet nogmaals gedaan moet worden.

Statistieken:

  • Opa raakte geen knikker
  • 2 maal drinkpauze tijdens de wedstrijd
  • Dienblad 1: 10 bier 5 cola
  • Dienblad 2: 11 bier 2 cola
  • Patrick weer geblunderd, maar wel 3 pakjes sigaretten opgestoken
  • Snackschaal binnen 2 minuten mans gemaakt

Ik hoop dat u dit verslag zult waarderen, respecteren, niet zult kijken op spel-/taalfouten en u de volgende keer zult afreizen naar onze thuisbasis om ons aan te moedigen tijdens onze interlandweek. Vanaf mijn positie hier, gegroet.

Volg ons op Facebook