SV Leveroy 2 - RKSVO 3

Op de vooravond van de wedstrijd van het jaar was de helft van SVO 3 in Budel. Aangezien dit een zeer gezellige avond is geworden, is het Stan 'ik wil niet met mijn achternaam genoemd worden' Hendriks niet gelukt om op tijd aanwezig te zijn. Dit resulteerde in een bankpositie en de boetepot. De wedstrijd is koud 5 minuten bezig of onze vaste keeper laat de bal al door zijn benen gaan. Bijgevoegde link was de reactie van de bank:youtu.be/yr0Vc_7_XOM

Hierna was Ospel schijnbaar wel een beetje wakker want 5 minuten later maakte Luc 'Brabantse nachten zijn lang' Stijnen de gelijkmaker. Helaas keurde scheidsrechter van dienst de goal af, waarom weet niemand. Hij floot overigens wel behoorlijk dom vandaag. Geen bedankje voor hem. Na 20 minuten en 18 seconden werd de rechtsvoor van Leveroy 1 op 1 gezet, deze speelde de bal wederom tussen de benen van onze keeper door. Onze ingevlogen analist Tim heeft na een half uur gezien dat Wouter 'superzaag' Hekers de wedstrijd niet kaartloos uitspeelt. De eerste helft verloopt bijzonder moeizaam bij de mannen van SVO, dat wederom in de eerste helft een aantal doelpunten om de oren krijgt. Met rust staat het 2-0 voor de stadse heren uit Leivere. De verslaggever en Gijs 'ik loop nog steeds op krukken' Van Bussel bespraken de eerste helft onder een kop warme chocolademelk.

Omdat verslaggever van dienst de tweede helft niet heeft kunnen zien, krijgen jullie hierbij een heerlijk recept voor pepernoten:

INGREDIËNTEN PEPERNOTEN VOOR ONGEVEER 70 STUKS

* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 125 gram donkerbruine basterdsuiker
* 4 theelepels speculaaskruiden
* mespunt zout
* 100 gram koude harde boter
* 6 eetlepels melk

Deze pepernoten zijn snel gemaakt, verwarm je oven dus vast voor op 175 graden.

Voeg alle droge ingrediënten samen (zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout) en meng dit door elkaar. Voeg dan de boter en melk toe en kneed dit met de hand tot een stevige bal. Het deeg hoeft niet af te koelen in de koelkast, je kunt dus gelijk beginnen met het draaien van balletjes. Ik haal uit dit recept ongeveer 70 pepernoten. Dan draai ik balletjes ter grootte van een flinke knikker (en hebben we thuis allemaal al een lekker stukje deeg gesnoept). Wanneer je bakplaat vol is gaat deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Binnen een uur kun je dus al lekkere warme pepernoten snoepen!

De einduitslag kan ik wel nog vermelden:

SV leveroy 2 - RKSVO 3   4-1

Enkele niet op waarheid gebaseerde feiten:

1. Ospel had het meeste balbezit.
2. Leveroy speelde vals.
3. We hadden beter zonder scheidsrechter kunnen voetballen.
4. Dienblad 1: 27 bier, 3 cola
5. Dienblad 2: was er niet.