SVC 2000 JO19-1 - RKSVO JO19-1 2-3 (2-0)

Wat een ongelooflijke wedstrijd. Een verschil van dag en nacht tussen de eerste helft en de tweede helft.

De eerste helft beginnen we goed en zetten we SVC 2000 (Maasniel, Roermond) goed onder druk. Daarna zakken we weg en is de lijn volledig uit het spel. SVC scoort met geluk door een schampschot dat via het been van Tim over Martijn heen dwarrelt (1-0). De 2-0 onstaat door een schot uit de tweede lijn door foute passes van ons hieraan voorafgaand. 2-0 zelfs, door een team dat tot dat moment nog geen punten had gescoord en op de ranglijst dus onderaan staat.

In de rust volgt er een donderspeech van de trainers met daarbij de dreiging dat er maandag a.s. een zware training zal volgen als het spel zo slecht blijft als in de eerste helft. Er worden drie reserves gewisseld, maar het hadden er ook 5 kunnen zijn. Het risico wordt genomen om zonder overgebleven wissels de tweede helft te beginnen.

De boodschap in de kleedkamer is over gekomen bij de spelers. Er wordt vanaf het begin "goed op geklapt". Onze "instant-spits" Luc krijgt een goede kans om te scoren, maar de keeper weet de bal op wonderbaarlijke wijze te parareren. RKSVO houdt SVC continu onder druk en kan geen kant meer op. Pas na 23 minuten in de tweede helft scoren we. Jorn geeft een schitterende lange bal op Luc en door een prachtig en krachtig doelpunt door de hardwerkende instant-spits scoren we 2-1. De spanning langs de lijn stijgt. "Zou het dan toch nog kunnen?". RKSVO zet door en blijft vechten voor elke meter. Kansen worden aaneen geregen (Bas schiet in de rechter beneden hoek, Nick knikt een kopbal op doel, Luc schiet), maar de keeper houdt elke bal tegen.

10 minuten voor tijd krijgt Luc uit een pass van Boy de bal voor zijn voeten en knalt de bal in de touwen. Het lijkt er echter op dat hij de bal tegen zijn hand krijgt. De grensrechter van SVC steekt zijn vlag omhoog. De scheids loopt naar de grens. Zou hij de goal toch nog afkeuren? De scheids is resoluut en wijst naar de middensstip: 2-2! (Luc geeft later aan dat hij eerst de bal op de borst kreeg en daarna tegen zijn kin. Goede beslissing van de scheids dus).

30 seconden voor het einde van de wedstrijd wordt er op ruim 25 meter van het doel (links van het strafschopgebied) een overtreding gemaakt door SVC. Jorn en Bas maken zich klaar voor de vrije trap. Wie zal hem nemen? Wordt het Bas met een krul links langs de muur of wordt het Jorn middels een streep rechtdoor? Het wordt het laatste: Jorn schiet keihard rechtdoor, de muur breekt van schrik open en via de rug van een SVC-speler vliegt de bal in het doel. Yes! 2-3!

De scheids legt de bal op de middenstip en fluit meteen af! Wel lullig voor de tegenstander.

Alle spelers en trainers vliegen elkaar in de armen. De aanpassing van de opstelling in de rust en de donderspeech hebben 3 punten opgeleverd en een enorme opkikker voor het gehele team.

Jan en Lynn houden op speciaal verzoek zelfs de keuken in onze kantine langer open! Super!
De snackschalen en het goudgele vocht met wit schuim smaken extra heerlijk!

Op naar de volgende prooi: volgende week thuis tegen DVO.