SVSH 2 - RKSVO 3

Zondag 4 oktober stond de uitwedstrijd tegen de selectie van SVSH op het programma. De mannen van SVO3 wisten dat SVSH een zware tegenstander zou worden, gezien SVSH de vorige twee wedstrijden winnend had afgesloten. De ochtend begon vroeg. Om 09.15 kwamen de mannen op een uitgestorven Houwakker bij elkaar om de weg naar Someren Eind te vinden. Als ik me niet vergis werd voor het eerst de boetepot gespekt door (Karel) Ranon. Van grote afstand zagen de spelers toe hoe Karel het op zijn fietsje nét niet ging halen om zich optijd te melden.

Door de ontwikkelingen van COVID-19 werd er door sommige mensen mondkapjes gedragen in de auto. Hierdoor konden enkele de normale weg richting Someren Eind gebruiken. Om geen risico te nemen op eventuele politie achtervolgingen werd er door de andere gebruik gemaakt van kleine, modderige zandweggetjes in het prachtige Brabantse landschap. Na een kleine routefout en achteruit rijden voor gevorderde met slechts één afgeslagen motor kwamen de mannen aan op het veld waar het allemaal moest gebeuren. Uit onderzoek blijkt dat niet alleen (Karel) Ranon zich na vorige week diende te melden bij het CBR. Ook (IkGaSamenWonen) Djarno en (Jecco) Jop zijn geselecteerd voor een herhalingscursus inparkeren.

De mannen van SVO3, onder leiding van W. van Rooijen, werden vandaag uit de brand geholpen door Jarno en Bjorn die het elftal versterkten, gezien een aantal spelers nog herstellende zijn van een blessure. SVO3 begon zwak aan de wedstrijd. SVSH zat er kort op en had een overgroot deel van de eerste helft het balbezit. SVO3 had slechts enkele kansjes, maar die konden niet verzilverd worden door de twee spitsen, (Jecco) Jop en (WhiteMbappé) Gijs. Ik zeg twee spitsen, maar er diende er eigenlijk drie te zijn. Doordat SVSH meerdere kansen kreeg en de backs hoogop voetbalde, kwam Ospel er moeilijk aan te pas. Een wereldredding/showduik van onze keeper (99Cooking) Patrick voorkwam de 1-0, maar even later kwam de rechtsbuiten van SVSH goed naar binnen en krulde de bal in de kort hoek het netje in. 1-0. Met deze score gingen de mannen de rust in.

In de rust onder een bakje thee werd het strijdplan voor de tweede helft besproken. Met de harde wind was het moeilijk bespeelbaar en gezien SVO nu wind tegen zou krijgen waren steekballen de oplossing om door de defensie van SVSH te snijden.

De tweede helft begon SVO3 een stuk scherper en kwam het ook beter in de wedstrijd. Hier en daar kwam een corner, maar grote kansen bleven voor beide ploegen uit. Na een actie van (WhiteMbappé) Gijs legde hij de bal breed voor (Schaele) Bas die hem uiteindelijk in de verre hoek punterde. 1-1! (Jecco) Jop werd van het zuurstof gehaald en mocht meteen invallen om te proberen de drie punten te veroveren. Een zware strijd werd geleverd en SVSH probeerde meer naar voren te drukken. Helemaal toen (WhiteMbappé) Gijs via een corner van (Schaele) Bas de 1-2 binnen knikte. De mannen van SVO moesten alles geven om de drie punten te verdedigen en dat werd gedaan door hakjes op de achterlijn ((Bomba) Rick) en uitverdedigende acties via de lat ((OnderDeBalDoor) Roel). Uiteindelijk floot de scheids af voor het einde van de wedstrijd en werden de drie punten meegenomen naar Ospel.

Op de terugweg ging werd door sommige spelers nog een bezoekje gebracht aan de McDonalds in Nederweert. Ik moet eerlijk bekennen. Na een maaltijd van deze ‘fabriek’, voelde ik me meteen vies, vatsig en vooral smerig.

Enkele funfacts van de dag:

• Prima toeristische route richting Brabant gevonden. 5 reten;
  • CBR gaat nog meer geld verdienen aan inparkeercursussen voor enkele spelers;
  • Dienblad: Helemaal niks, eeuwig sonde;
  • Roel kreeg kramp in de auto en moest gaan staan tijdens de rit (zeer gevaarlijk);
  • Je mag niet op de prullenbak eten bij de McDonalds, gezien wachten te lang duurt;
  • SVO3 staat momenteel 4e in de competitie met zes punten uit drie wedstrijden.

Hopelijk was dit weer een heerlijk verslag onder het genot van een kop koffie in je pauze of tijdens een grote boodschap op het toilet. Wij zien elkaar snel weer. Hoii!