VV Alfa Sport - RKSVO JO19-1: 1-4 (0-0)

Wat stond er vandaag toch veel op het spel, vooral voor ná-de-wedstrijd. Na de laatste-minuut-winst van vorige week stond er al een-extra-snackschaal (Paul) en een-ronde-bier (Wim) op de planning. Frits de Wit zou nog een te-laat-komer-rondje doen en Niek had een behoorlijke uitdaging voor de wedstrijd van vandaag neergelegd: een-ronde-bier-bij-een-winst-met-meer-dan-vier-doelpunten-verschil.

De warming-up op het mooie complex van VV Alfa Sport in Oirsbeek (onder de rook van Geleen) met een matig kunstgrasveld, deed het ergste vermoeden. De meeste spelers leken nog wakker te moeten worden of waren nog moe van een ochtend hard-werken-bij-hun-bijbaantje.

In deze laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft waren de eerste 10 minuten voor VV Alfa Sport. Overigens op een kunstgrasveld dat nieuw was, waardoor het op veel plekken nog vrij glad was en de bal minder snel afremde dan op een gewoon grasveld. Na die eerste 10 gewennings-minuten nam onze A1 weer het initiatief met soms een paar mooie acties en vooral goed samenspel. Het overgrote deel van de eerste helft was het echter slordig-voetbal-aan-beide-kanten-met-veel-balverlies.

In de rust werd door de leiders op het whiteboard in het kleedlokaal duidelijk uitgetekend waar het allemaal beter moest en er werd nog maar eens herhaald wat er ná-de-wedstrijd te wachten stond. Dit werd blijkbaar goed in de-hoofden-geknoopt, want RKSVO kwam met een nog betere instelling uit de kleedkamer.

De slordigheden van de eerste helft bleven achterwege, er werd scherper gedekt en passes kwamen veel beter aan. De verdediging had de-tegenstander-inne-tès, het middenveld liet-zich-niet-meer-overlaupe en de voorhoede ging-vur-eedere-bal. Dit resulteerde al meteen in een paar goede kansen, maar door goed keeperswerk aan AlfaSport zijde bleef de brilstand nog op het scorebord staan. Totdat (instant-*)spits Luc die brilstand zat was. Luc zette de achterhoede wederom-flink-onder-druk, de laatste man was inderdaad onder-de-indruk en verloor de bal. Luc liet het net bollen met een keihard schot (0-1)! Gelukkig waren ook de nieuwe dug-outs hoog genoeg en liepen de-juichende-bankers geen hoofdkwetsuur op (ook de ervaren Barcelona bankzitters, Wim en Paul, niet).

Even later zette Luc de achterhoede van AlfaSport wederom-flink-onder-druk, pakte de bal af, speelde naar Stijn en deze scoorde met een prachtige boogbal over de keeper. 2-0, nog twee doelpunten te gaan voor een-ronde-bier-bij-een-winst-met-meer-dan-vier-doelpunten-verschil van Niek. Uit een vileine-corner-van-Sem-en-voorzet-van-Bas, bij de tweede paal, werd even later door (notabene) voorstopper Nick de bal tegen de touwen gewerkt (0-3). De-broers-Stijnen staan nu samen op twee doelpunten in deze wedstrijd!

Nog 1 (!) doelpunt te gaan.... Even later krijgen we echter een doelpunt tegen. De foutloze-verdediging- tot-dan-toe, laat een speler van AlfaSport teveel vrij, waardoor deze de 1-3 kan scoren. Tja, een fout in de verdediging waaruit een doelpunt volgt, valt meteen op.

Dan maar weer opnieuw aanzetten om twee doelpunten te scoren.

Bas krijgt op het middenveld de bal en loopt richting het doel van de tegenstander. Op 25 meter afstand wordt hij aangemoedigd om de bal-keihard-op-doel-te-schieten: Wat doet Bas?...: hij haalt uit met links, ziet de bal aan de binnenkantpaal helemaal bovenin de linkerkruising afketsen en rechtsonderin de hoek tegen het net vliegen. Een beauty-van-een-doelpunt dat ook mee kan dingen bij doelpunt-van-het-jaar! 1-4. Gelukkig is de dug-out nog steeds even hoog als bij het eerste doelpunt.

Nog 1 doelpunt te gaan. De laatste minuut is in gegaan, er wordt nog één keer alles-op-alles-gezet om een doelpunt te scoren: een schot op doel, maar de bal vliegt nipt naast. De einduitslag blijft 1-4. Net geen drie-wedstrijden-op-rij-met-in-de-laatste-minuut-een-doelpunt.

Snel douchen, prachtige muziek klinkt uit de muziekbox en op naar de kantine aan De Houwakker, want daar staat van-allerlei-lekkers-op-ons-te-wachten. Niek is zo sportief om ook bij 3 doelpunten verschil een rondje en een snackschaal te doen. Na een atje-van-Barcelona-bankzitters-Wim-en-Paul volgen de andere rondjes en snackschalen en gaan we nog even door met onze najaarsseizoensafsluiting.

Na het-gebruikelijke-laatste-rondje-van-Lynn-en-Janou gaat iedereen snel naar huis, want de deuren bij café De Prins gaan zo meteen weer open. En daar willen we natuurlijk ook weer bij zijn!!

Op-naar-het-voorjaars-seizoen: nieuwe-ronde-nieuwe-kansen!

* dat woordje "Instant" kan er nu wel vanaf, want Luc is vanaf nu gewoon de-spits-van-RKSVO-JO19-1. Samen met Jordi is hij topscoorder met 6 doelpunten in deze seizoenshelft.