100 % score voor jo11-1

JO11-1 Heeft zijn ongeslagen status behouden na de topper tegen nummer 2 Leveroy.

Op de vroege ochtend van zaterdag 23 april werd er een echte topper gespeeld op Sportpark de Houwakker. Namelijk twee teams die nog ongeslagen waren, RKSVO en Leveroy. Waar RKSVO tot nu toe alles wist te winnen had Leveroy onderweg naar deze wedstrijd één maal gelijkgespeeld waardoor het gat tussen beide 2 punten was in het voordeel van jo11.

 

Bijna iedereen was op tijd aanwezig, behalve Siem maar die had dan ook dat hele stuk wind tegen gehad. Na een goede warming up waarin opviel dat de spelers er duidelijk zin in hadden werd er begonnen aan de wedstrijd.

 

We hadden verwacht dat Leveroy vol ten aanval zou trekken maar dat bleek een misrekening te zijn. Zij hadden een verdedigingsblok van zes spelers neergezet en maar één aanvallende speler opgesteld. Zij probeerde duidelijk tegen te houden en te counteren. Zij hadden duidelijk één speler die er uit sprong maar vaak kwamen Rick, Jens en Kay als winnaar uit dat duel. En mochten ze deze een keertje verliezen stond de volgende speler van JO11 klaar om het duel aan te gaan. Ook onze verdediging met Daan B en Daan S lieten geen bal door. Daan B had vandaag een 100% score met het tegenhouden van hoge ballen. Het leek wel of hij een magneet aan zijn schoenen had zitten vandaag. Verder had onze doelman Diego welgeteld één bal op doel gekregen de 1ste helft en die kon hij zonder problemen oprapen. De doelman aan de andere zijde kon zich onderscheiden met een aantal prima reddingen. Echter de aanvalsdrift van JO11 werd op een gegeven moment ook hem te machtig. In de 16e minuut kon het massaal toegestroomde publiek voor de 1ste maal juichen. Mace kon na een assist van Siem scoren en de 1-0 op het scorebord brengen. Niet veel later kregen wij een corner en deze werd op een prachtige manier door Daan B tegen de touwen aan gewerkt. Hierna probeerde Jesper en Dilan er een aantal maal over de flanken door te komen om daarna een voorzet te geven maar helaas stond de keeper op zijn post.

 

Tijdens de rust werd gezegd door de trainers dat we er nog niet waren en vooral door moesten voetballen. Ivo werd op het middenveld ingebracht om de controle te houden. En Rick kreeg de opdracht om niet te ver mee naar voren te gaan omdat anders de ruimte achter het middenveld open kwam te liggen. Leveroy ging meer naar voren spelen en dan met name met de stilstaande momenten. Hierdoor kregen wij meer ruimte waar we dan ook van konden profiteren. In de 47ste minuut was het Siem die de rebound van Mace binnen kon tikken en in de 49ste minuut was het Mace die na een solo knap af kon ronden. Het slot akkoord was voor Siem die na de mooiste aanval van de wedstrijd (over meerdere schijven) de assist van Mace af kon ronden. Daarna blies scheidsrechter Kanters voor de laatste maal op de fluit en kon de eindstand 5-0 worden ingevuld op het formulier.

 

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft RKSVO nu een voorsprong van 5 punten op nummer twee.

Volg ons op Facebook