Jeugddag mini's tot JO11

Rond de klok van 9.00 uur werden de jeugdteams t/m JO-11 welkom geheten op het sportcomplex van RKSVO.

Veel is te regelen, maar het weer niet……

Wat hebben wij geluk gehad zaterdag!! Na weken van regen, wind en lage temperaturen was daar zaterdag toch die blauwe lucht en de zon. Naast de zon die straalde, liepen er vele kinderen rond met stralende snoetjes.

De een blij en enthousiast, de ander met een lichte spanning….want ja een hele dag tot 20.00 uur is toch ook wel een beleving voor de allerkleinste.

Het ochtendprogramma bestond uit een vossenjacht door Ospel en een voetbaltoernooitje op het complex.

De jongste kinderen starten met de vossenjacht en  gingen onder begeleiding van hun teamcoach, met een plattegrond in de hand, op zoek naar de “vossen”. De ene ‘vos’ was verkleed als politieagent en deelde bonnen uit, de andere waren o.a. verkleed als piraat, kabouter of Mexicaan. De kinderen hadden ongeveer een uur de tijd om ze te vinden.

De andere teams begonnen de dag met een voetbaltoernooitje. De teams kregen namen van grote topclubs en gingen vol enthousiasme van start met de wedstrijd.

Nadat alle teams zich zowel hadden kunnen uitleven op het voetbalveld en hun zoektalent hadden kunnen inzetten, was het tijd voor een gezamenlijke lunch.

Op het F-veld had elk team zijn eigen tafel en kon iedereen smullen van de tomatensoep, broodje knak en andere broodjes en drinken.

Om half 2 was de start van het middagprogramma. Op het hoofdveld waren 10 spellen uitgezet. Van een ware grote stormbaan beklimmen, tot het spelen van Jenga, van voetbalsjoelen tot het beantwoorden van quizvragen, van bliktrappen tot voetbalcurling enz..... De spellen waren afwisselend en voor alle leeftijden leuk. Steeds werd er ‘gestreden’ tegen een ander team. Tijdens de spellen hadden teams om de beurt een pauze moment en kregen ze een verfrissend ijsje. Natuurlijk hadden we ook wat lekkers voor al die vrijwilligers, heerlijke vlaai!

Vanaf half 5 was het ‘vrij spelen’. Waar de een niet was weg te slaan van de grote stormbaan, gingen andere naar het kleine springkussen of verstoppertje spelen. Mooi om te zien was dat er spontane voetbalwedstrijden ontstonden met de jeugd en de leiders/vrijwilligers  gemixt.

De rode snoetjes waren het resultaat van flinke inspanning en de zon die goed zijn best deed.

Vanaf 17.30 uur waren de eerste frietjes en snacks gebakken vanuit de frietwagen die op het terrein van RKSVO stond. Zo kon ieder team met zijn leider zelf zijn frietjes en snacks bestellen en gezellig samen aan tafels die op het grasveld stonden opeten.

Wat een mooi gezicht was dat!

Om 19:00 uur werd er gestart met de prijsuitreiking. Bij elk onderdeel waren er 2 prijzen te winnen. Uiteindelijk zijn er 6 van de 14 teams in de prijzen gevallen en deze mochten iets uitzoeken. Alle kinderen kregen nog een klein zakje snoep.

Ter afsluiting stond er nog iets leuks op het programma. In de grote goal was een zeil gespannen met enkele gaten erin geknipt. Per jeugdteam gingen de leiders die het hele seizoen de kinderen getraind en gecoacht hebben, plaatsnemen achter het zeil….en jawel het hoofd moest natuurlijk door het zeil. De kinderen kregen een waterpistool en mochten naar hartenlust op hun trainers ‘schieten’ met water. Dit blijft natuurlijk geweldig voor de kinderen om te doen en iedereen had er zichtbaar plezier in.

Hiermee werd de JEUGDDAG RKSVO 2021 afgesloten. 

Wat was het mooi om na een lange periode waarin heel veel activiteiten niet door konden gaan voor de kinderen, er WEL een toffe jeugddag door kon gaan.

De blije gezichtjes, het lachen van de kinderen, het plezier om samen te spelen en te eten.

Wij willen via deze weg alle vrijwilligers ( en dat zijn er echt wel z’n 40!!) die hebben meegeholpen om deze dag te organiseren, heel hartelijk danken! Alleen samen kun je zo iets bereiken.

We hopen dat iedereen ervan genoten heeft, wij in ieder geval wel.

Groetjes,

Wil, Stefan, Jan, Ellen en Monique

Klik hier voor de foto's

Volg ons op Facebook