JO11 KAMPIOEN!!!!!

Vandaag zou de eerste mogelijkheid zijn dat JO11 kampioen kon worden. Met de wetenschap dat het gat met nummer twee Leveroy 5 punten is en dat er nog twee wedstrijden te spelen zijn, zou winst vandaag het kampioenschap opleveren. Om half negen werd er verzameld en vertrokken we naar Kelpen.

 

Alle 13 spelers van JO11 waren aanwezig. Want ondanks dat Teun en Wessel niet mee konden spelen (zij zijn gedurende de tweede seizoenshelft aangesloten met trainen bij dit team) waren ze er wel bij om ons te ondersteunen. In de kleedkamer was het stiller dan normaal. Geen gekke geluiden, geen fortnight dansjes en er werd bijna niet gepraat. Er waren aardig wat spelers die de zenuwen hadden. Nadat iedereen zich had omgekleed kon er worden geluisterd naar hoofdcoach Nick die voor de verandering een heus wedstrijdbord met magneten ter beschikking had. En werden een paar dingen samen afgesproken en we konden naar het veld voor de warming up.

 

Langs de lijn stonden al aardig wat supporters en zelfs de persfotograaf van Ospel “Henk Roemen” stond al klaar met zijn camera. Na de warming up kon de wedstrijd beginnen. Al vlug bleek dat DFO’20 een aantal aardige spelers op het veld had staan. Onze middenvelder zouden een drukke ochtend krijgen! Maar na 3 minuten kwam JO11 al op voorsprong, na corner van Rick werd de bal niet goed verwerkt door de keeper en viel deze zo in het doel. Na 7 minuten wist Jens in een duel de bal te veroveren van zijn direct tegenstander en tikte hij de bal direct door naar Siem. Siem zette de turbo aan, legde de bal nog een keer goed en schoot toen de bal goed binnen, 0-2. Vrijwel direct na de aftrap wist onze spits Mace de bal te ontfutselen en hij schoot tegen de keeper aan, echter stond Dilan op de juiste plek om de rebound binnen te schieten. De druk was er bij onze jongens af en daarvan maakte de tegenstander direct gebruik. Op rechts kwamen ze goed door en schoten de bal achter Ivo in de korte hoek. Zo werd het ineens weer een wedstrijd. Gelukkig konden we het voor rust nog beslissen. Jesper kon de 1-4 maken en even later kon hij de assist geven op Siem die hem rustig in het hoekje schoof. In de laatste minuut voor rust werd het harde werken van Mace beloond en konden we met een 1-6 voorsprong gaan rusten.

 

Direct na rust stond Dilan weer, zoals zo vaak dit seizoen, op de juiste plek om de bal bij de 2de paal binnen te tikken. In de 52ste minuut maakt Siem er nog 1-8 van. Met de mooiste aanval van de wedstrijd werd gewacht tot vlak voor tijd. Daan Scheepers bouwt op en speelt Jens in, die omspeelt zijn tegenstander en geeft een pass op Siem die direct door tikt op Mace. Mace gaat een één tweetje aan met Dilan en kan de bal in een leeg doel schuiven. Einde wedstrijd, 1-9 winst en kampioen.

 

Keeper Ivo heeft in de tweede helft een aantal goede reddingen kunnen verrichten. Verdedigers Diego, Daan Bijlmakers en Daan Scheepers hebben vandaag vrijwel niets weggegeven. Verdedigende middenvelder Rick had zijn team weer als een echte aanvoerder onder controle. Middenvelder Jens heeft weer veel vuile meters gelopen en duels uitgevochten waarvan hij er erg veel heeft gewonnen. Kay en Dilan hebben vandaag diverse kansen kunnen creëren waaruit ook doelpunten vielen. Jesper pakte vandaag ook veel duels op en had weer een aantal prachtige acties in huis. En het duo voorin, Siem en Mace draaide weer op volle toeren.

 

Uiteraard hebben wij alvast een klein feestje gevierd op het veld en daarna in de kleedkamer. Toen we terugkwamen bij RKSVO werd er een heuse erehaag gevormd waartussen zelf spelers en ouders van uitspelende elftallen stonden om ons te feliciteren. De meiden van MO13 kwamen na hun warming up allemaal even de kantine in om ons persoonlijk te feliciteren. Dank aan alle supporters (tijdens de wedstrijd meer dan 50) voor hun steun. De jongens hebben ervan genoten.

 

Volgende week spelen wij de laatste wedstrijd om 10.30 uur in Grashoek. Ook deze wedstrijd gaan wij proberen te winnen zodat we ongeslagen kampioen zijn. En dan gaan wij later op de dag ons kampioensfeestje houden met alles erop en eraan.

Volg ons op Facebook