JO11 wint eerste internationale wedstrijd

2De Pinksterdag was het dan zover. Eindelijk mochten onze jongens een toernooi gaan spelen. Om 8.00 uur werd er verzameld op het sportpark en konden we vertrekken naar Sevenum, naar Sparta’18.

 

Wij stonden ingedeeld in Poule B samen met vijf andere teams. We begonnen de eerste wedstrijd tegen Kevelaerer SV U11. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwamen wij op achterstand. Dit had er mee te maken dat wij in het begin nog een beetje terughoudend waren tegen deze duitse voetballers. Echter na de achterstand begon de machine van o11 pas echt te draaien. Na een aantal mooie aanvallen wisten Mace en Siem er 1-1 en 2-1 van te maken. De eerste drie punten waren in de pocket.

 

Na 20 minuten stond de tweede wedstrijd op het programma tegen Ivo uit Velden. Deze wedstrijd was niet heel erg goed vanuit RKSVO zijde maar hij werd wel met 1-0 gewonnen. De derde wedstrijd tegen de thuisploeg, Sparta’18, werd er een stuk beter gespeeld en ook deze werd met 1-0 gewonnen. Na drie wedstrijden stonden wij bovenaan in de poule met in ons kielzog Hegelsom en op drie punten Kevelaerer. De vierde wedstijd was tegen Hegelsom en we wisten dat we deze niet mochten verliezen om onze 1ste plaats te behouden. Het was vanaf het begin al direct duidelijk dat deze tegenstander genoeg kwaliteiten bezaten om goed voetbal te kunnen spelen. Ze waren dan ook niet voor niets kampioen geworden in de 2de klasse. Zij kwamen met een goed doelpunt op 0-1. Wij moesten hard werken om tot kansen te komen. Uiteindelijk kregen wij een 100% kans die helaas over werd geschoten, maar gelukkig kregen wij twee minuten voor tijd het toch nog voor elkaar om te scoren. Uitslag was 1-1 en we stonden nog steeds 1ste in de poule. Nu was natuurlijk het doel om de finale te halen maar dan moesten we eerst nog de laatste horden nemen.

 

De vijfde wedstrijd was tegen Helden. Na een rustige start hadden onze jongens ineens de turbo er op staan en kwam Helden er niet meer aan te pas. De ene na de andere aanval werd opgezet. Tijdens deze wedstijd wisten we drie maal te scoren en de eindstand was dan ook 3-0. Dus we mochten naar de finale.

 

In de finale troffen wij een tegenstander van kaliber. Daar waar onze boys het kampioenschap in de 4de klasse hadden binnengehaald, werd H.B.S.V. tot 2x kampioen in de hoofdklasse. Dit was dan ook terug te zien in de wedstrijd. Wij hadden weinig kans tegen deze tegenstander en zij werden dan ook terecht toernooiwinnaar. Echter mogen wij super trots zijn op de behaalde 2de plaats. Op een toernooi waar erg veel kampioenen mee deden en waar wij als 10de voor waren geplaats hebben wij toch veel hogere teams achter ons gelaten.

 

Dus: Ivo, Daan S, Diego, Rik, Jens, Kay, Dilan, Jesper, Siem en Mace ik ben trots op jullie. Samen als team hebben jullie een top toernooi gespeeld.

Volg ons op Facebook