JO12-1 wint regiofinale winter zaalcompetitie

JO-12-1 is op zaterdagmiddag na een zenuwslopende middag de winnaar geworden van de regiofinale van de winter zaalcompetitie. 

In de halve finale werd gespeeld tegen FC Oda. Na verschillende kansen aan beide kanten was het bij het eindsignaal van de scheidsrechter 0-0. Er zat niks anders op en er diende strafschoppen genomen te worden. In de strafschoppenreeks miste Ospel de eerste strafschop, maar ook Oda miste. Ospel wist hierna al zijn strafschoppen te raken. Keeper Lars Loijen keerde terug in het doel na een lange blessure en groeide in de strafschoppenreeks uit tot een echte penaltykiller. (Eindstand strafschoppenreeks 3-1)

In de finale trof RKSVO als tegenstander SVC 2000. In de zaalcompetitie was deze ploeg al uitgegroeid tot de angstgegner voor Ospel. Echter binnen een paar minuten nam Ospel al de leiding. In het vervolg kregen beide teams veel kansen en was Ospel nog dichtbij de 2-0. SVC kwam echter terug in de wedstrijd en wist de stand gelijk te trekken. Na 20 minuten restte dan ook alweer een strafschoppenreeks.

In de wetenschap dat Lars Loijen in de halve finale was uitgegroeid tot de grote man ging JO12-1 met vertrouwen de reeks in. Alle strafschoppen werden door Ospel geraakt en onze penaltykiller wist er weer een aantal te pakken. 

JO-12 heeft zich door het winnen van de regiofinale geplaatst voor de district finale die eind februari zal plaatsvinden.

Leiders en spelers waren op de hoogte van het feit dat Jordi van Gemert een discutabele reputatie dit jaar heeft opgebouwd in de zaal. Op het kerstzaalvoetbaltoernooi wist hij met 4 verschillende teams 4de te worden. Vandaag was alles gelukkig anders. 

Volg ons op Facebook