Liessel 1 - RKSVO 1

Liessel pakt punt tegen RKSVO na wedstrijd vol tegenslag (AD 4-10-2021)

 

Gemiste kansen, spelers met blessures en een late gelijkmaker. Er is slechts één woord dat het duel tegen RKSVO kan samenvatten:  pech.

Na iets meer dan vijf minuten voetballen schoot Jurre van de Mortel de bal achter de Ospelse doelman, 1-0. Zijn goal luidde echter geen doelpuntenfestijn in, maar een ontzettende baalmiddag voor Liessel. Van de Mortel:  “We begonnen heel erg goed aan de wedstrijd. Op het middenveld spelen wij heel dynamisch. We nemen constant elkaars positie over.” Dat leidde tot goed voetbal en mooie combinaties, maar in de eindfase wilde het niet vlotten. Van de Mortel: “We hebben  onze spitsen niet echt goed bereikt.” Met Davy Welten in een vrije rol en Luuk Engels als aanspeelpunt had Liessel een gevaarlijke voorhoede. Toch liepen de pogingen van Liessel vaak spaak. Van de Mortel: “De eindfase was gewoon echt heel slordig. Daarom kwamen we niet tot scoren.” In de 25ste minuut begon het  zwaarste leed voor Liessel. Davy Welten, die tot dat moment de verdedigers van RKSVO een lastige middag bezorgde, werd in een duel op zijn neus geraakt. Hij werd noodgedwongen gewisseld en een ziekenhuisbezoek wees uit dat zijn neus was gebroken. Tot overmaat van ramp moest coach Daniël Voigt ook Rick van Lier wisselen door een liesblessure.

Mede door de wissels voerde Voigt een systeemverandering door. In plaats van 4-4-2 vervolgde

Liessel het duel in een 4-3-3. Van de Mortel:  “Het kostte ons heel veel moeite om te voetballen in dat systeem. Na die wissels moesten we het anders doen, maar dat ging niet zoals we hadden gehoopt.”

Iets meer dan 10 minuten voor tijd volgde er nog meer pech voor Liessel. Wessel Friesen kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht gaan douchen. Voigt en Van de Mortel waren het na de wedstrijd erover eens dat die beslissing het kantelpunt van de wedstrijd was. Wat volgde was een enerverende slotfase. Vijf minuten voor tijd kreeg RKSVO een terechte penalty toegekend, waaruit de 1-1 viel. Daarna bleef Liessel vechten voor de zege.

In de 90ste minuut kreeg de thuisploeg  een vrije trap toegekend. De bal leek goed te liggen voor een voorzet, maar Hein van Kemenade verraste vriend en vijand door de bal binnen te schieten: 2-1.

Toch bleek het niet voldoende voor de winst. Van de Mortel: “We waren met tien man, het stond net niet goed en dan valt die bal er toch nog doorheen.” In de blessuretijd maakte RKSVO wederom gelijk. Aan wilskracht ontbrak het Liessel niet. Pech bepaalde grotendeels de eindstand: 2-2.

Volg ons op Facebook