NWC JO17-2 – RKSVO JO17-1

Ook vandaag stond er weer een vroege wedstrijd op het programma voor RKSVO. Deze week was het NWC JO17-2 die de opdracht kreeg om de geoliede machine uit Ospel af te stoppen. Ditmaal waren de personele problemen zo hoog dat er in overleg om 12.00 werd afgetrapt in Asten. Doordat we zo vroeg speelden konden Fabian en Stan deze week de JO17-1 versterken in ruil voor 3 top spelers die in de middag bij de JO17-2 aan zouden sluiten. Ook het vroege tijdstip had zijn nadelen waardoor er 2 spelers wegens werk later in de eerste helft pas aan konden sluiten. Gelukkig hadden we 11 fitte spelers ter onze beschikking om 12.00. Na onze kortste, maar beste warming up van het seizoen konden we beginnen aan de wedstrijd.

De lijn van de goede warming up werd gelijk doorgetrokken en dit resulteerde meteen in een fel begin van de wedstrijd met wat kleine kansjes als gevolg. Na een kleine tien minuten spelen brak oud RKSVO speler Bart Kessels namens NWC door aan de rechterkant. Onze doelman Sjors probeerde hem in de 16 meter af te stoppen, maar helaas gebeurde dit op onreglementaire wijze. De scheidsrechter gaf een strafschop die ook door Bart werd opgeëist. Sjors deed er alles aan om deze penalty te stoppen en haalde zelfs een Lars Unnerstall imitatie uit de kast. Dit gebeurde dan ook met het gewenste resultaat, met een prima redding in de benedenhoek wist hij een achterstand te voorkomen. Hierna nam RKSVO het initiatief weer over in de wedstrijd wat resulteerde in veel hoekschoppen. Cas liet zien dat hij hier veel rendement uit kon halen en plaatse de bal dan ook perfect op het hoofd van Tim vanuit de hoekschop. Met een goede kopbal zette Tim de 0-1 op het scorebord. Na dit doelpunt bleef Ospel de bovenliggende partij en werd er goed combinatievoetbal gespeeld, toch bleven de gewenste kansen uit. Halverwege de eerste helft kreeg RKSVO de zoveelste corner van de wedstrijd. Brenn was voor deze speciale gelegenheid maar weer eens mee naar voren gesloft om misschien wel belangrijk te zijn voor het team. Weer was het Cas die achter de bal ging staan en deze dan ook prima voor het doel gaf. De bal belandde dan ook voor Brenn zijn voeten die verwoestend de bal achter de keeper schoot, 0-2. Na deze treffer kwam NWC wat meer in de wedstrijd en ging RKSVO ook wat achteruit lopen. Dit resulteerde ook tot de 1-2 voor rust na een struikelpartij van Thijs die volledig terecht zijn kapotte schoenen de schuld gaf. Na dit doelpunt rechtte RKSVO weer de rug en bleef de Astense goal onder vuur nemen. De druk werd zelfs zo hoog dat een speler van NWC de bal in het eigen doel schoot, 1-3.

In de rust werd het achteruit lopen ook duidelijk aangegeven door Michiel. Vooruit voetballen was dan ook het devies in de volgende 40 minuten. Het was duidelijk dat de jongens goed hadden geluisterd en schoten dan ook uit de startblokken. De kansen werden in de 2e helft aan elkaar geregen en er werd vooruit gevoetbald. Helaas stond het vizier niet op scherp en werden er de nodige kansen om zeep geholpen. Hierna had er nog verder uitgelopen kunnen worden maar de nodige kansen bleven gemist worden. Helaas bleef ook het zo befaamde sprintje van Tim deze wedstrijd achterwegen. Door onze ijzersterke verdediging deze wedstrijd wist NWC niet meer gevaarlijk te worden en zo eindige de wedstrijd dan ook in een mooie 1-3 overwinning.

De overwinning werd in de kantine van Asten nog gevierd door de trainers met een heerlijke Steenberge en natuurlijk met de welverdiende snackschaal voor de spelers in Ospel. As zaterdag is een vrij weekend voor de jongens en zaterdag 30 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Mierlo Hout op het programma. Tot dan!

Volg ons op Facebook