RKSVO C1 winnaar Losser JC Tournament Poule Laag

Voor veel spelers/leiders en ouders een hoogtepunt in het seizoen, het weekendje Losser en te gast zijn bij het AJC Tournament.  Op vrijdagmiddag middag vertrokken we met 13 spelers en 3 leiders onder begeleiding van buschauffeur Hans van Bussel richting Overijssel. Na aankomst werd de tent ingericht, luchtbedden opgepompt, muntjes gehaald en werd er nog lekker gegeten bij de loempia of friettent. De rest van de vrijdagavond werd er gehobbeld en ge-hypershot door het team. Helaas was het weer slecht, veel wind (of ja een beetje wind) en erg koud om in een tent te slapen.

Na een winderige nacht, maakte we ons klaar voor de wedstrijden, nadat we eerst gezamenlijk ontbeten hadden. De vrijwilligers en organisatie zorgden dagelijks voor een verse lunch box, die voor ieder team klaar stond in de kantine. (Super!!)

De eerste wedstrijd speelde we tegen DSVD C1 uit Deurningen, al heel snel bleek dat we de betere waren en was het wachten op een doelpunt voor ons, deze viel 5 min voor tijd door Justin, 0-1 gewonnen.  Hierna kregen we 2 sterke tegenstanders tegen, Sparta Enschede C1 (winnaar vorig jaar), en Vitesse Delft C1, hier werden we binnen 20 minuten door goed voetbal weggespeeld. Het werd 3-0 en 4-0.  Hierdoor zijn we 3e in de poule geworden en dat betekent dat je naar C Poule “laag” gaat. De term “laag” doet geen eer aan het niveau van deze poule. Je krijgt constant goede 1e klassers of hoofdklassers tegen.

Aan ons als leiders de taak om de kopjes weer omhoog te krijgen en weer een positieve spirit in het team te krijgen. Na even bij elkaar gezeten te hebben en de opstelling een beetje op de kop te gooien, begonnen we aan onze 1e wedstrijd in een nieuwe poule tegen Rigtersbleek C1, 2 teams die beide wilden voetballen, maakte er een heerlijke open wedstrijd van met kansen op en neer. Wij kwamen door een doelpunt van Wouter op 1-0, maar moesten even later de 1-1 incasseren. Dit was tevens ook de terechte uitslag.

Klaar voor vandaag qua voetbal, hierna werd nog gehobbeld en ge-hypershot en konden we ons klaar gaan maken voor de BBQ, die wederom goed verzorgd was. Hierna werd er onder leiding van Rick Niessen een competitie flesjes gooien in de tent gehouden, wie hier niet bij was , kon kijken naar een leuke pot voetbal, AJC 96 1 – Oud Go Ahead Eagles met o.a. Paul Bosvelt onder leiding van Roelof Luinge. Na deze wedstrijd begon de feestavond, volkszanger\lokale cultheld Erwin Berger wist de sfeer er goed in te brengen. De boys gingen na een korte nacht op vrijdag al op tijd richting de tent, Rick sloot zich hier snel bij aan. Daan en Stefan hebben de gezellige feestavond afgesloten en kwamen in een rustige\slapende tent terecht.

Zondag, na een goede nachtrust, vol energie op naar de wedstrijden. Onze 1e tegenstander was Wildervank C1, deze werd met goed combinatie voetbal met 2-0 verslagen door doelpunten van Wouter en Sid. Het doelpunt van Sid kun je terug vinden op de facebook pagina van AJC 96:
https://www.facebook.com/290896867667003/posts/2251154101641260/?sfnsn=mo 
Onze laatste wedstrijd in deze poule speelden we tegen Avanti Wilskracht C1 , deze werd ook weer winnend afgesloten door een doelpunt van Wouter 1-0. Dit betekende dat we 1e in de poule zijn geworden met 7 punten! Een super prestatie, omdat we alle punten zelf met veel energie en mooi spel binnen gehaald hebben.

Hierna speelden we voor plaats 1 en 2 bij C Poule laag tegen Wippolder C1. Onder een temperatuur van 25 graden werd er voor iedere meter gevochten op het kunstgras en wisten we de tegenstander, die het betere van het spel had, op 0-0 te houden door een aantal goede reddingen van bolle. Dit betekende penalty’s. Onze penalty’s werden gemaakt door Michel, Jens en Wouter. En Sjors wist er een te stoppen. Dus 1e geworden!! Knappe prestatie door deze mannen!!

Bij deze willen we nog een aantal mensen bedanken: Allereerst de organisatie, wat een voorbereiding om dit zo georganiseerd te krijgen. We zijn aan niks tekort gekomen en hebben er weer volop van genoten en hopen nog jaren te gast te mogen zijn! Alle ouders die weer massaal naar Losser zijn gekomen om ons te supporteren. Lei, die de zondag gevlagd heeft. En verder de leiders en spelers die er samen een gezellig\sportief en sfeervol kamp van hebben gemaakt en RKSVO weer positief hebben vertegenwoordigd op dit toernooi.

Klik hier voor de foto's op facebook:

https://www.facebook.com/246509995432392/posts/2248752458541459/ 


SK

Volg ons op Facebook