RKSVO J017-1 door in de beker na strafschoppen!

RKSVO J017-1 speelde vandaag z'n laatste wedstrijd van 2021 tegen RKSVN J017-1 te Neer.  De vorige 2 bekerwedstrijden werden na strafschoppen gewonnen tegen Haslou en Merefeldia.  Vandaag de volgende basis 11, Sjors in de goal, Jens, Thijs, Marvin en Tuur in de verdediging, Sid, Tim en Rob op het middenveld, Raf, Cas en Wouter in de spits. Wissels waren Brenn, Bart en Michel. Afwezig Jop.

Na 10 minuten de kat uit de boom gekeken te hebben en vooral Neer achterin rond te laten spelen, nam RKSVO het spel over, er werd goed gecombineerd op de helft van de tegenstander. Neer had z'n handen vol aan onze buitenspelers Raf en Cas, die beide goed in het combinatie voetbal werden betrokken, speelde een prima 1e helft.  Door goed doorzetten van Cas, was het de keeper van Neer die op onregelmatige Cas overhoop jaagde in de 16 meter.  Penalty voor RKSVO, laten we nu net een echte specialist in huis hebben met alleskunner Tim, hij stuurde de keeper de verkeerde hoek en RKSVO staat met 0-1 voor.  RKSVO drukte door, megatalent Sid was bij vlagen een plaag voor de verdediging van Neer, echter had hij niet het geluk om een treffer te maken. Neer wist na 30 minuten voor de eerste keer gevaarlijk te worden na een afstandschot , Sjors keerde de bal uitstekend.  Ruststand 0-1. 

Vlak na rust was het Michel die 1 op 1 met de keeper ging en maakte koelbloedig de 0-2. Niets aan de hand, RKSVO bleef door gaan waar het vandaag mee bezig was, goed voetballen en kansen creëren. Echter ruimer afstand werd er niet genomen. Uit het niets werd het 1-2, de rechtsbuiten van Neer schoof de bal in het zijnet. Vanaf toen was het Neer, dat erg agressief en opgefokt ging spelen. Waarom? Hiervoor was geen aanleiding. Helaas trad de goed leidende jonge scheidsrechter niet op tegen dit onsportief gedrag. Echter RKSVO wist via Bart, Sid, Michel en Tim nog een aantal kansen te creëren, maar vergat de 1-3 te maken. Een overduidelijke pingel, waarbij Sid de keeper omspeelde en naar de grond werd gehaald, werd weggewoven door de scheids. Een voetbalwet leert ons, als je zelf de kansen niet maakt... en ja hoor, 2 minuten voor tijd een klutsgoal om de oren 2-2. Een bal bleef via de cornervlag binnen, de spits kreeg hem 2x in de kluts mee, en maakte de 2-2. Een domper voor een goed spelend RKSVO, wederom penalty's. 

Een penaltyserie om niet gauw te vergeten, Tim, Michel, Rob, Jens en Sid waren de 5 nemers voor vandaag. Neer begon en miste, Tim miste ook (zeldzaam), Neer raak, Michel raak, Neer Raak, Rob mis, Neer mis, Jens Raak, Neer raak, en toen... Sid met de buitenkant raak. Dit betekende een gelijke stand en we konden verder... Neer mis, Brenn mis, Neer raak, Bart raak, Neer mis... na genoeg te zien te hebben hoe het niet moest, ging onze penaltykiller Sjors achter de bal staan... RAAK!! RKSVO bekert door.  3 bekerwedstrijden dit seizoen en 3x de betere vanaf de stip. 

We kunnen terug kijken op een geslaagde najaar reeks, waar we in de 1e klasse 2e zijn ge-eindigt. Veel leuke en spannende potjes gespeeld en de sfeer en energie in de groep vanaf dag 1 goed is. Op naar een nieuwe uitdagende voorjaarreeks + een nieuwe tegenstander in de beker. Ouders bedankt voor het supporteren,rijden, wassen en klaarstaan voor de leiders. Wensen we iedereen nog een gelukkig en vooral gezond 2022 toe. 

Trainers RKSVO J017-1 

Onderaan deze pagina staan video's van de strafschoppen genomen door Sid en Sjors.

Volg ons op Facebook