RKSVO J017-1 door in de beker!

Vandaag stond de bekerderby tegen Merefeldia J017-1 op het programma. Na een zwaarbevochten midweekse overwinning in en tegen DESM J017-1 met 1-2 stond vandaag dit topaffiche op het programma. Afwezigen waren Wouter en Bart en werden ditmaal onze gastspelers Luc, Tijn en Stan. Onze technische staf stuurden de volgende spelers het veld in, Sjors in de goal, onze verdediging met Brenn,Luc, Marvin en Tuur, ons middenveld met Tim, Sid en Rob, onze aanval met Tijn Raf en Thijs. Wissels van vandaag Jop Cas en Stan.

Onder het toezicht van veel toeschouwers werd er in de stromende regen afgetrapt onderleiding van scheidsrechter de Graef. Waar de opdracht werd meegegeven om vroeg te storen en af te jagen door RKSVO, was dit in de praktijk niet het geval. Merefeldia voetbalden gemakkelijker dan RKSVO, zonder dat het echte kansen opleverden. Na 20 minuten, kwam RKSVO  beter in de wedstrijd en wist het vaker het doelgebied te bereiken van Merefeldia, dit leverde een aantal corners op die prima genomen werd door onze aanvoerder Rob. Echter de 1e grote kans voor RKSVO was voor "balletje over de goal koning" Sid, hij strafde een fout in hun opbouw niet af, door de bal hoog en hard over de goal te schieten. De laatste 10 minuten in de 1e helft, werd RKSVO weer terug gedrongen, een goede redding van Sjors met zijn voeten en een bal in het zijnet, zodoende bleef het nog 0-0. In de blessure tijd kwam er een diepe bal van Sjors op onze spits Tijn, en hij wist knap door te zetten en frommelde de bal over de keeper van Nederweert heen en stuiterde langzaam tegen de netten aan 1-0.  Een heerlijk moment om in deze derby op voorsprong te komen.

In de 2e helft kabbelde het voort in deze tamme derby waar spelers onderling veel ontzag voor elkaar hadden en onderling respect was. Toch was het Merefeldia die uit een spaarzame corner de 1-1 binnentikte. Het geloof werd bij Merefeldia groter door deze meevaller. Waar RKSVO nog een aantal keren gevaarlijk waren via Stan en Tijn, was het een lange bal die verkeerd werd ingeschat door Brenn en maakten de Merefeldia spits 1 op 1 met Sjors de 1-2 een kwartier voor tijd. Voor RKSVO een teken om nog een schepje er bovenop te doen, en kwam 10 minuten voor tijd op 2-2.  Sid wist goed door te gaan, en omspeelde de keeper en schoof de bal in de lege goal.  Beide teams kregen geen kansen meer na die 2-2. 

Dus werd het voor RKSVO J017-1, de 2e keer in de beker penalty's ( de vorige keer werd in en tegen Haslou gewonnen na penalty's. )
We wouden dezelfde 5 nemers dan de vorige keer: Sid,Rob,Tim, Cas en Brenn. Echter Brenn had een lichte blessure en werd vervangen door Stan.  De eerste bal werd genomen door Cas, echter deze werd gestopt door de keeper, maar dit gebeurde onregelmentair de keeper kwam te vroeg van de lijn, de herkansing schoot Cas op de lat. Een tegenvallend begin voor RKSVO. Merefeldia wist raak te schieten, Tim schoot keurig raak. Daarna miste Rob, echter de keeper heeft niet geleerd van z'n eerder fout, en kwam wederom veel te vroeg van z'n lijn, de herkansing werd wel door Rob binnen geschoten.  Daarna pakte onze penaltykiller Sjors een pingel van Daan Kierkels, Daarna wist Stan de pingel ook strak binnen te schieten, daarna was het Sjors die weer een penalty te pakken dit keer van Milan Stultiens. Dus was het aan Sid om net zoals in de vorige ronde de winnende te maken, Sid stuurde de keeper de verkeerde hoek in en scoorde! Ontlading was groot bij RKSVO. Een mooie derby waar er bij de spelers veel onderling respect was. Tjaah... wat moeten we over de leiding van Merefeldia zeggen.. hele slechte verliezers... onbegrijpelijk hoe hun met een "voorbeeldfunctie" omgaan.. Meer willen we hier niet over kwijt.  Na het douchen werd de spelers nog getrakteerd op 3 snackschalen door de trainers.


Volgende week weer een thuiswedstrijd dan spelen we thuis tegen MMC Weert J017-1.

Volg ons op Facebook