RKSVO JO-11 in gevecht om de koppositie!!!

Op een weer zeer mistige zaterdagochtend mochten onze kemphanen aantreden tegen Sport Vereniging Herkenbosch ofwel SVH’39. Vandaag zouden onze jongens voor het eerst in hun prille voetballeven een heuse voetbaltopper spelen. Namelijk de nummer 1 tegen de nummer 2. Na een goede oefenwedstrijd tegen JO12, waarbij onze jongens hebben laten zien dat zij niet het kaas van het brood laten eten en een heerlijke regentraining waarbij iedereen aanwezig was (daaraan kan je zien dat het een groep liefhebbers is). Konden we vol goede moed beginnen aan de warming-up. Deze warming-up werd gehouden op het E veld zodat het hoofdveld bij het begin van de wedstrijd er nog perfect bij lag. 

 

Klokslag 9.45 uur floot scheidsrechter Sjors voor het begin van de wedstrijd. Al snel bleek dat SVH’39 niet voor niets boven aan de ranglijst staat. Een aantal voetbaltalenten gecombineerd met fysiek sterke spelers levert een aardige ploeg op. Maar eigenlijk is RKSVO JO11 precies z’n zelfde ploeg. Talent en hard werken gaan hier hand in hand. Het spel speelt zich in de begin fase op het middenveld af zonder echte kansen. Op een gegeven moment stapt Rick wederom goed in speelt direct door op onze rechtermiddenvelder Jesper die speelt zijn directe tegenstander uit en trekt de bal iets te scherp voor. Hierdoor gaat de bal via de 2de paal weer uit het doel. En wie staat daar weer op de juiste plaats, natuurlijk onze spits Mace, 1-0. Dit is het teken voor SVH’39 om nog meer aan te zetten en al snel maken zij twee doelpunten. Dit waren twee doelpunten van afstand, want eerlijk is eerlijk, ondanks de twee tegendoelpunten had onze verdediging met Diego, Daan S en Daan B nog niets weg gegeven. De eerste time out werd aangegrepen om drie maal te wisselen. En er werd afgesproken weer scherp te beginnen. Helaas vergaten een aantal spelers even dat ze toch ook echt een duel aan moesten gaan als de bal bij ze in de buurt was, waardoor SVH een aantal maal goed op de counter kon spelen. Tijdens één van deze aanvallen kwam de bal onfortuinlijk tegen de hand van een speler en wees de scheids naar de stip. Gelukkig voor ons stopte Ivo deze strafschop zodat we in de wedstrijd bleven. Vlak voor de rust kwam er nog een afstandsschop die wel doel trof, 1-3. 

 

In de rust werd er weer terug gewisseld naar de startopstelling. Afgesproken werd dat deze jongens alles zouden gegeven en iedere bal af zouden jagen en ieder duel aan zouden gaan. Ik kan je vertellen dat dit verslag wordt geschreven door een trotse trainer. Wat ik die jongens vervolgens heb zien doen maakt mij echt trots. Om iedere centimeter werd gestreden, iedere fout probeerde ze direct te herstellen en iedereen hielp elkaar om de bal terug te veroveren. Dit resulteerde in een aantal kansen voor ons. En even later zelfs in een strafschop die helaas werd gemist. Toch kregen wij een paar minuten later de aansluitingstreffer door een mooie vrije trap van Mace. Na de laatste time-out wisselde wij weer door en konden wij helaas de druk er niet ophouden. SVH’39 wist nog twee maal te scoren en zo was de uitslag 2-5. Een terechte overwinning voor onze tegenstander maar onze jongens hebben geknokt voor wat ze waard waren. Wel wil ik nog even vermelden dat Siem een geweldige wedstrijd heeft gespeeld en de verbinding was tussen middenveld en spits en dat teamspeler Jens er bijna een marathon op had zitten om alle gaten dicht te lopen en er pas bij de douche achter kwam dat hij een souvenier van onze tegenstander had gekregen. Er stonden vier prachtige blauwe noppen in zijn been en knie.   

 

Toen was het tijd voor de welkom terug dag!!! Van de 11 spelers van team zijn er 10 gebleven tot het einde van de clinic om 20.00 uur. Ik heb ze heel de dag in de weer gezien met de springkussens maar met name met de bal. Ze hebben een wedstrijdje 4 tegen 4 gespeeld tegen de jongens van O15 en uiteindelijk deze dag afsloten met een clinic. Super geregeld, dank aan de organisatie. 

 

Volgende week spelen we wederom een topper uit tegen DFO’20. 

Volg ons op Facebook