RKSVO JO17-1 – Mifano JO17-1

Zaterdag 9 oktober stond de volgende wedstrijd op de planning om 12.45 thuis tegen Mifano JO17-1. Na de 1-4 saaie overwinning tegen Bruheze vorige week werd het weer eens tijd voor een leuke wedstrijd, tegen de koploper. RKSVO kreeg deze week een aantal blessures, daarom kwamen van de B2 Rens, Victor en doelpuntenmaker Fabian ons versterken. Normaal gesproken starten we de wedstrijd in een 433 opstelling maar omdat er 2 aanvallers geblesseerd waren starten we de wedstrijd in een 442 opstelling met de volgende 11: Sjors in de goal, achterin Jop Brenn Thijs en Tuur, rob en aanvoerder Tim op het middelveld, Rens en Cas links en rechts half. En Wouter samen met Fabian in de punt.

RKSVO begon de wedstrijd sterk, kregen niet veel kansen maar gaven ook niks weg. Na 20 min gespeeld te hebben kreeg Mifano wat kansjes en kwam zo ook op 0-1 door een klein foutje van onze kant. RKSVO kreeg meer de bal en kwamen meer op hun helft dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd maar het leverde nog niet echt kansen op. Nadat Wouter een corner had verdiend en de verdediger alvast terug liep naar zijn eigen 16 om de corner te verdedigen stak de grensrechter daar een stokje voor. Er werd vanuit de kant nog even duidelijk gemaakt dat het een corner moest zijn maar de grensrechter veranderde niet van mening. Zo kregen we nog een kansje waar we meer uit hadden moeten halen.

In de rust werd aangegeven door de spelers dat ze liever in het vertrouwde 433 systeem wilden starten aan de 2de helft. Zonder wissels schoven Rens en Cas naar de buitenposities Fabian in de punt en Wouter op 10. En ja hoor na een goede assist van Cas scoorde Fabian al vrij snel na rust de 1-1 met een puntertje. De trainer van de B2 was blij met de goal van een speler van zijn team en liet zich horen. Victor ging warmlopen en moest er al snel in door een blessure. De aanval zag er toen als volgt uit Rens Fabian en Victor. Het was nog even spannend door een bal op de paal van de tegenstander en een paar goede reddingen van onze keeper Sjors. En zelf kwamen we niet echt tot grote kansen. De scheids floot af en we waren tevreden met een 1-1 gelijkspel. Op naar volgende week met een uitwedstrijd tegen NWC Asten JO17-2.

Volg ons op Facebook