RKSVO o11 tegen MMC Weert o11

Op zaterdagochtend 18 december verzamelde de manschappen van trainer Van den Broek zich voor de laatste keer dit jaar op sportpark De Houwakker. We hadden allen goede moed om te gaan winnen van onze tegenstander. Vandaag speelde wij namelijk tegen Moesel Megacles Combinatie Weert. Hier hadden wij alle vertrouwen in aangezien trainer Van den Broek zelf weer eens niet aanwezig was. Tot op heden hebben wij iedere wedstrijd waarbij hij niet aanwezig was een top resultaat geboekt. Bij het bestuur zijn al enkele verzoeken ingediend of dit niet vaker kan!!!

Na een niet al te beste warming up begonnen we aan de wedstrijd. Hierbij willen wij opmerken dat scheidsrechter Schreurs zijn 2de wedstrijd ooit floot. We begonnen in de volgende opstelling: Spits Jens, op 10 Mace, Rechtshalf Jesper, Linkshalf Kay, Centrale middenvelder Rick, Rechtsback Diego, Linksback Daan S en Keeper Ivo. Als wisselspelers hadden wij Siem, Dilan en Daan B. Al na een paar minuten had Mace twee maal Jens weggestuurd en Jens kwam één op één met de keeper steeds een teenlengte te kort om te kunnen scoren. Ook schoten van Mace, Jesper en Kay werden onschadelijk gemaakt door de goede keeper van MMC. Na een korte time out wisselde wij drie keer en gingen wij door waar we mee waren gestopt, namelijk aanvallen. Helaas wisten wij de meeste van onze aanvallen zelf onschadelijk te maken door niet over te spelen naar een vrije man maar liever voor eigen succes te gaan. Iedere schot van ons wat wel tussen de palen kwam schoten wij recht op de keeper. Inmiddels had MMC ook twee kansen gehad maar deze werden door Ivo uit het doel gehouden. De scheids blies voor het rustsignaal.

In de rust werd er weer gewisseld en werd door invaltrainer Van Moorsel op gewezen dat als je wilt winnen je dit toch echt samen moet gaan doen. De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd namelijk met RKSVO in de aanval. Na een paar minuten was het dan eindelijk raak. Siem ging goed door en scoorde 1-0. In de 35ste minuut was het weer raak een hoge corner van Siem werd van richting veranderd door een MMC verdediger en vloog in eigen doel. Twee minuten later konden we weer juichen. Mace werd weggestuurd en schoof de bal beheerst onder de keeper door maar werd hierbij wel gelanceerd door de keeper, 3-0. In de 42ste minuut wordt een schot van Mace in de rebound binnen geschoten door een goed oplettende Dilan. Hierna volgende de laatste time out. In de 47ste minuut passed Mace naar links en haalt Jesper, onhoudbaar voor de keeper uit, boven in de hoek, 5-0. Kort daarop krijgen wij het hoogtepunt van de wedstrijd. MMC is in de aanval maar Jens gaat het duel aan en veroverd de bal, Deze gaat naar Rick die direct doorspeelt op Jesper. Die neemt aan en speelt de bal rustige de hoek in waar Mace naar toe sprint en de bal direct speelt op de vrijstaande Siem. Helaas stuit zijn bal op de keeper en krijgen wij alleen maar een corner. Deze bal had meer verdiend. Dit is namelijk precies waarom wij iedere week twee maal trainen. Goed samenspel en snelheid. Mace vond de 5-0 nog niet genoeg en deed nog even een aardige duit in het zakje door de 6-0 en de 7-0 te maken. 

Na de wedstrijd kreeg ons team misschien nog wel het grootste compliment van de leiders van de tegenstander. Zij hadden namelijk net tegen een ploeg verloren die hard met en voor elkaar bleven werken en door bleven gaan tot het einde. Door deze 1ste overwinnen in de 2de competitie fase stegen wij nog twee plekken en eindigen wij de 2de fase op plaats 5. Met een goed gevulde snoepzak en een snackschaal werd afscheid van elkaar genomen en zien wij elkaar volgend jaar weer terug.

Namens de boys van o11 iedereen fijne feestdagen en een mooi 2022 gewenst!!!!!!!!!!

Volg ons op Facebook