SJO PEC'20 JO15-1 - RKSVO JO15-1

Vandaag stond er weer een spannende pot. Voor het eerst van dit seizoen. waren we compleet. Dat was dus zeker goed nieuws.

We moesten vandaag uit tegen PEC en nee… geen PEC Zwolle maar Panningen Echel Combinatie. 

Echter na een wat mindere warming-up begonnen we ook slap. We wonnen de duels niet. En er werd weinig gevoetbald. Daarom was het al snel raak voor Panningen. Door balverlies op het middenveld kon de verdediger zo doorlopen en netjes voorgeven. De tegenstander geeft hem voor.  Tim probeert er nog tussen te zitten. Alleen dit mocht niet meer baten. Tim raakt hem aan en schiet hem in het eigendoel. Niks aan te doen… 

Daarna wordt Ospel wat meer wakker. Op het einde van de eerste helft wordt Ospel beter. We krijgen kansen en PEC heeft nog weinig te zeggen. Helaas houdt de keeper het doel schoon tot de rust.

2e helft:

Na de rust gingen we weer verder waarmee we bezig waren. Domineren en kansen creëren. En dit lukt goed. We krijgen kansen maar niks gaat erin. Totdat Kee een steekpass diep geeft en Jim schiet hem met een diagonaal schot netjes in de linkerhoek. Stand 1-1. We voelden dat er meer in zat. Alleen er gebeurde rare dingen. De scheidsrechter maakte rare keuzes. En floot echt niet goed. Een overtreding werd op ons gemaakt en de scheidsrechter gaf scheidsrechter bal waarbij je de bal eerst moet laten stuiteren en wie dan als eerste bij de bal is heeft hem. Dit hadden wij nog nooit gezien.  

Maar goed ondanks de scheidsrechter moesten we de overwinning naar onze kant trekken. We bleven kansen creëren. Kenji krijgt nog een paar dikke kansen maar helaas geen goal. Ook

PEC krijgt nog kansen maar door goed verdedigend werk en door Lars Loijen bleef het doel leeg. 

70ste minuut: laatste minuut loopt. Daan is in de 16 aan de bal. Hij krijgt een lichte schouderduw in de rug. En wonder boven wonder geeft de scheidrechter een penalty. 

Daan gaat voor de bal staan. Hij schiet. Echter red de keeper hem. Hij komt terug. Tom Dirks schiet nog een keer. De keeper heeft hem weer. Hij komt terug. Kee schiet en ja hoor hij zit erin. 1-2 voor Ospel! Met nog 2 minuten blessuretijd is het alles op alles zetten om de voorsprong te verdedigen. Lars Henderikx wordt nog nagetrapt maar de scheids doet weer niks. 

Het maakt allemaal niks meer uit. Het fluitsignaal klinkt en we hebben gewonnen we hebben nog flink in het kleedlokaal gezongen en feest gevierd.

Met deze overwinning staan we nu op de 2e plaats, volgende week de nummer 1 Brevendia tegen de nummer 2 Ospel. Een wedstrijd die we moeten winnen!

Volg ons op Facebook