Trainingsprogramma vanuit Fysio Ospel

Fysio Ospel biedt een mooi trainingsprogramma om de winterstop/lockdown door te komen. In de bijlage onderaan deze pagina staat een schema uitgewerkt.

____

Beste leden van RKSVO,

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van trainingen die je kunt gebruiken om fit te blijven in deze lockdown/winterstop.

Om blessures te voorkomen wanneer de competitie weer mag herstarten is het belangrijk om zo goed mogelijk in conditie te blijven. We zagen dat er veel van jullie kampten met spier-pees problemen waarna het extra belangrijk is hier aandacht aan te besteden.

Wist je dat sport specifieke krachttraining zelfs jouw prestaties als voetballer kan verbeteren? Des te reden meer om te beginnen! 

Ons advies is het plannen van drie trainingsmomenten per week, waarbij je 1 training richt op kracht, 1 training op interval en 1 duurloop. Deze interval en duurloop training zou je nog kunnen combineren met de krachttrainingen. We hebben per krachttrainingsvariant omschreven hoe je deze het beste kan combineren. Zorg voordat je aan de krachttraining begint dat je warm bent, indien je deze niet combineert met een interval of duurloop.

Zijn er vragen over dit oefenschema dan kunnen jullie altijd contact opnemen met de praktijk en vragen naar Aron of Laura.

Volg ons op Facebook