Update 22-4: RKSVO en het Coronavirus

22 april 2020 16:30:

Op 21 april 2020 heeft het Kabinet aangekondigd dat:

• Kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).

• Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding samen kunnen buiten sporten.

• Jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding mogen buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Deze beperkte heropening van de sport is voorlopig tot 20 mei van dit jaar. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

RKSVO wordt door de gemeente en de KNVB nog nader geïnformeerd. Afhankelijk hiervan wordt bekeken of en hoe we de accommodatie kunnen heropenen. Wij informeren jullie zodra er meer bekend is.

 

31 maart 2020 (21:00 uur):

Competities amateurvoetbal niet hervat:

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

De KNVB geeft aan dat ze door vandaag de knoop door te hakken vooral iedereen duidelijkheid willen geven.

KNVB schrijft: "Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Het bestuur en de commissies van RKSVO gaan op basis van bovenstaande informatie zich beraden welke acties er allemaal genomen dienen te worden (bijv. de indeling van jeugd- en seniorenteams voor het komend seizoen, maar ook afsluitende seizoensactiviteiten of inzameling kledingtassen, etc. etc. etc.). Over de resultaten hiervan zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Duidelijk hierbij is natuurlijk ook dat de KNVB bekerwedstrijd van RKSVO 1 tegen Deurne 1 helaas niet op een ander moment zal worden ingehaald.

Uitgebreidere informatie via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59781/competities-amateurvoetbal-niet-hervat

Voor de duidelijkheid:

Trainingsactiviteiten op de velden van RKSVO zijn tevens niet toegestaan.

16 maart 2020 (16:30 uur):

De accommodatie van RKSVO is gesloten.

Tot nadere berichtgeving zijn de velden, ook de trainingsvelden niet beschikbaar t/m 06-04-2020.

Betreding van de accommodatie op welke manier dan ook is strafbaar.

 

Voor de duidelijkheid:

Er kan dus niet gespeeld, gevoetbald met vrienden, geschoffeld worden of anderszins, hoe verleidelijk dat met de komende weerberichten ook is.

Bestuur RKSVO


Update 16 maart 2020 (13:00 uur):

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet op 15 maart 2020 besloten om de eerder aangekondigde maatregelen te verlengen tot en met 6 april 2020. Het kabinet heeft ook bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dit betekent dat Sportpark de Houwakker is gesloten tot en met 6 april 2020.


Organiseer geen alternatieve trainingen, bijvoorbeeld buiten op een trapveldje. Ook het organiseren van andere teamactiviteiten worden zeer afgeraden. Neem als leden, ouders en supporters hier je verantwoordelijkheid in!


Update 12 maart 2020:

Beste leden, ouders en supporters van RKSVO,

 

Op 12 maart 2020 heeft het kabinet besloten dat er door het Coronavirus (COVID-19) tot 1 april 2020 in Nederland niet wordt gevoetbald. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld. Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten. 

 

RKSVO volgt het advies van de KNVB om in deze periode ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere activiteiten te organiseren. Dit betekent dat de accommodatie tot 1 april 2020 is gesloten.  

 

De KNVB gaat de komende periode nadenken over een oplossing van het amateurvoetbal. 

 

Bestuur RKSVO

 

11 maart 2020:

Ook bij RKSVO hebben we aandacht voor het Coronavirus (COVID-19). RKSVO volgt de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de KNVB. Voor deze richtlijnen en de actuele informatie verwijzen we naar de website van de GGD www.ggdlimburgnoord.nl, de website van het RIVM www.rivm.nl en de speciale website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

In Limburg heeft de KNVB (nog) geen bijzondere maatregelen genomen. Als er vanuit de KNVB, GGD of RIVM aanvullende maatregelen genomen worden die van belang zijn voor RKSVO zullen wij jullie hierover uiteraard zo snel mogelijk informeren. 

Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week (t/m 16 maart) op het programma staan, worden uitgesteld. Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. 


Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:?

  • Was je handen regelmatig?
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog?
  • Gebruik papieren zakdoekjes?
  • Schud geen handen

Wij gaan er van uit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.


Het bestuur van RKSVO

Volg ons op Facebook