vv Born op bezoek bij jo11-1 in Ospel

Na afgelopen week de eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen HBC’09 te hebben verloren konden wij ons opmaken voor onze eerste thuiswedstrijd tegen vv Born. Ook vandaag weer een tegenstander waar wij nog nooit tegen hadden gespeeld. Een zin uit één van liedjes van Rowwen Hèze (De Peel in brand), “Mist hing op ‘t land”, was deze ochtend zeer van toepassing. We konden de beide doelen maar net zien. Gelukkig zou dit tijdens de wedstrijd een stuk beter worden.Siem zou vandaag niet mee kunnen voetballen omdat hij afgelopen week tijdens indoor soccer zijn enkel flink had bezeerd. Zo erg zelfs dat hij afgelopen vrijdag op krukken naar school moest. Echter had zich zaterdagochtend een wonder voorgedaan en kwam Siem met zijn spullen naar het sportpark omdat hij toch wel heel graag wilde voetballen. En zodoende hadden wij weer alle 11 onze spelers beschikbaar.


Om klokslag 9.45 uur floot onze scheidsrechter Adrie voor het eerst op zijn fluitje. Dit was voor de scheidsrechter zijn allereerste wedstrijd en die floot hij behoorlijk goed. Onze complimenten! vv Born had net als ons zijn 1ste wedstrijd verloren en ook zij wilde dit rechtzetten. Maar al snel kreeg RKSVO de overhand en kwamen zij tot een paar aanvallen. In de 6de minuut was het dan ook al raak. Na een goede aanval over links waarbij Jens zijn schot op doel nog wordt geblokt is onze spits Mace er als de kippen bij om de rebound beheerst binnen te schieten, 1-0. Drie minuten later is het al 2-0 als een hoge corner van Mace wordt binnengeschoten door Jesper. Nog voor de eerste time out weet Mace ook de 3-0 te maken. Tijdens het eerste kwart heeft onze achterhoede met Diego en Daan S maar één maal in hoeven te grijpen en kon ons slot op de deur op het middenveld, Daan B, naar hartelust mee ten aanval trekken.


Tijdens de time out geeft plaatsvervangend hoofdtrainer Maikel, “Nick misschien iets vaker op vriendenweekend gaan”, iedere speler een compliment voor zijn inzet. Maar hij zei ook dat ze zo door moesten blijven gaan omdat er anders misschien wel hetzelfde gebeurde dan vorige week. De spelers bleven echter bij de les en vv Born wist even niet waar ze het moesten zoeken. Tussen de 17de en 22ste minuut werd er maar liefst vijf maal gescoord door onze blauw witte, 3x Mace, Jesper en Siem. En konden we met een 8-0 voorsprong de ranja op gaan zoeken.


Na een geweldige eerste helft waar iedereen elkaar hielp en de bal goed overspeelde naar elkaar, kregen we een rommelige tweede helft waarbij iedereen graag wilde scoren. Hierdoor werd het spel een stukje minder maar natuurlijk wel begrijpelijk op deze leeftijd. Wij wisten nog drie maal doel te treffen, Mace 2x en Jesper. En tussentijds wist vv Born nog een eretreffer te maken. De einduitslag was dan ook 11-1 winst.


Onze keeper Ivo heeft het vandaag super gedaan en liet direct zien dat de trainingen van onze keeperstrainer Sjors resultaat opleveren. Onze middenvelder Rick laat zich steeds meer als aanvoerder zien en stuurt de rest goed aan. Kay heeft zich vandaag super laten zien veel inzet getoont en zich als een echte teamspeler opgesteld. En Dilan had de pech dat een paar van zijn schoten op doel er net niet in gingen maar met deze inzet komt dat vanzelf.


Volgende week gaan we naar Nieuwstadt om om 10.00 uur te spelen tegen FC RIA jo11-1

Volg ons op Facebook