Vv Bruheze JO17-1 – RKSVO JO17-1

Na de fantastische overwinning vorige week op Merefeldia, stond de 3e competitiewedstrijd op het programma tegen vv Bruheze JO17-1. Doordat er nog een aantal spelers met verschillende pijntjes zijn, kwamen Kee en Jim vanuit de onder 15 ons versterken. RKSVO speelde weer bijna in dezelfde opstelling als de afgelopen weken. Na kennis gemaakt te hebben met scheidsrechter ‘’Floep’’ kon de wedstrijd beginnen.

Helaas werd er door beide teams erg slecht begonnen aan de wedstrijd. Het spel was erg slordig van beide kanten en er werden weinig kansen gecreëerd. De hoogtepunten kwamen toch vooral van de bank doordat er verschillende woordgrappen werden gemaakt over de (bij)naam van de scheidsrechter en het bijbehorende filmpje dat na afloop van de wedstrijd toch even in de groepsapp gedeeld moest worden. Gelukkig voor Ospelse zijde kwam er nog één hoogtepunt in de eerste helft. Dit was eigenlijk de eerste goede aanval van de wedstrijd, Bart zette met een goede steekpass Rob één op één met de keeper die met een mooie punter de stand op 0-1 bracht. In de rust werden de nodige zaken aangehaald die verbeterd moesten worden in de 2e helft om zo de overwinning binnen te slepen. Dit helaas zonder ranja wat toch wel een van de weinige kleine verbeterpuntjes is voor vv Bruheze. Met Jos in de 2e helft als extra toeschouwer moesten de 3 punten wel mee naar huis worden genomen.

In de 2e helft begon Ospel iets beter te voetballen, dit resulteerde dan ook tot een aantal kleine kansjes die helaas net niet verzilverd konden worden. Dit tot de 60e minuut toen Wouter de achterlijn haalde en de bal goed voorgaf. Hier had Bart goed positie gekozen en hij wist de bal onberispelijk in het dak van het doel binnen te schieten, 0-2. 10 minuten later was het weer raak voor Ospel. Waar man of the match Kee inmiddels was ingevallen aan de kant van Ospel. Ditmaal was het Sid die Wouter bediende op randje buitenspel, waar Wouter zelf dacht dat hij buitenspel stond en de bal toch maar binnenschoot voor het goede gevoel werd er tot zijn grote verbazing niet gevlagd door de grensrechter. Geen reden dus voor scheidsrechter Floep om de goal af te keuren en dit betekende dan ook de 0-3 voor RKSVO. Hierna deed Bruheze toch iets terug. Een hoge bal over onze normaal zo ijzersterke verdediging werd niet goed ingeschat waardoor de spits van Bruheze de stand terug kon brengen naar 1-3. Dit was tot groot ongenoegen van onze linksback Jim. Hij besloot nog eens op avontuur te gaan langs de zijlijn en naar voren op te stomen. Waar onze trainer Michiel niet zo een vertrouwen had in een schot, dacht Jim hier toch anders over. Hij besloot verwoestend uit te halen en via het been van de tegenstander waardoor de keeper kansloos was, vloog de bal in de goal. Na deze geweldige treffer die de stand op 1-4 bracht, vond Floep het genoeg geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. De snackschaal werd al besteld door onze keeper Sjors vanuit de auto en deze schaal werd dan ook baas gemaakt op Ospelse bodem.

Helaas was het niet de beste wedstrijd vanuit Ospelse zijde, maar de 3 punten waren binnen en dit is toch wat uiteindelijk telt. Op naar volgende week waar de vroege thuiswedstrijd tegen koploper Mifano JO17-1 op de planning staat.

Volg ons op Facebook